Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Μείωση έως 20% στις νέες συντάξεις του Δημοσίου.

Μειώσεις έως 20% περιμένει τις συντάξεις όσων δημοσίων υπαλλήλων αποχωρήσουν από την ενεργό υπηρεσία φέτος.
Αυτό προκύπτει από την κοινή υπουργική απόφαση, την οποία υπέγραψε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, κ. Γιώργος Χουλιαράκης και ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Αναστάσιος Πετρόπουλος κατ΄ εφαρμογή  του νόμου Κατρούγκαλου.
Σύμφωνα με την απόφαση των κκ Χουλιαράκη - Πετρόπουλου, αν η διαφορά μεταξύ της σύνταξης που προκύπτει με βάση το νόμο Κατρούγκαλου μεγαλύτερη από  20%   σε σχέση με τη σύνταξη η οποία θα προέκυπτε με βάση τις διατάξεις που ίσχυαν προ του νόμου Κατρούγκαλου, τότε καλύπτεται μόνο το 1/3 αυτής. Τα υπόλοιπα 2/3 θα κόβονται.
 Οι δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι θα βγουν φέτος στη σύνταξη και θα τους έχει καλυφθεί το 1/3 της "προσωπικής διαφοράς", δεν θα λάβουν τις ονομαστικές αυξήσεις που προβλέπει ο νόμος Κατρούγκαλου από το 2019, μέχρις ότου συμψηφιστούν οι αυξήσεις αυτές με το 1/3 της "προσωπικής διαφοράς.
Παράδειγμα
Σύμφωνα με το παράδειγμα που......

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Κατ’ εξαίρεση καταβολή του ΕΦΑΠΑΞ με γρηγορόσημο.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  (Π.Ε.Σ.ΕΚ).
Σχετικά με  την  κατ’ εξαίρεση      καταβολή     του ΕΦΑΠΑΞ

1.    Από 16  Φεβρουαρίου    2011   το ΕΦΑΠΑΞ    χορηγείται   αυστηρά με βάση   την ημερομηνία συνταξιοδότησης, χωρίς  να λαμβάνονται   υπόψη  άλλα κοινωνικά κριτήρια,   π.χ λόγοι υγείας, οικογενειακά   προβλήματα.   Το   Δ.Σ  της Π.Ε.Σ.ΕΚ, ως  προσωρινή   διοικούσα επιτροπή  τότε   είχε συμφωνήσει   με τη θέση  αυτή, αν   και πραγματικοί  και  σοβαροί  λόγοι υγείας  πολλών συναδέλφων   θα δικαιολογούσαν      ίσως  την κατά εξαίρεση   καταβολή του.   Υποστηρίξαμε τη θέση   αυτή,  γιατί η κατά εξαίρεση  καταβολή  για λόγους υγείας  είχε γίνει   το μέσο    για ρουσφετολογική     παροχή  σε χιλιάδες συνταξιούχους,   χωρίς  να υπήρχαν    σοβαροί  λόγοι. Είχε φτάσει  μάλιστα  ανώνυμη   καταγγελία, τεκμηριωμένη όμως,  για εκατοντάδες   γνωματεύσεις     από κρατικό   Ν/Σ που   υποχρέωνε τη διοίκηση  του   ΤΠΔΥ  να  χορηγεί   το  ΕΦΑΠΑΞ   κατ΄ εξαίρεση.
2.    Η  εκτός   σειράς  χορήγηση του ΕΦΑΠΑΞ  δεν ήταν μόνο.....

Αρχειοθήκη ιστολογίου