Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Πώς μπορείτε να διοριστείτε εκπαιδευτικός σε σχολεία της Κύπρου.

Θέση εργασίας στα κυπριακά σχολεία αναζητούν χιλιάδες Έλληνες εκπαιδευτικοί, οι οποίοι σπεύδουν να εγγραφούν στους καταλόγους διοριστέων του Υπουργείου Παιδείας της Κύπρου. Ήδη φέτος οι Ελλαδίτες αποτελούν το 20% των υποψηφίων στους πίνακες της Μέσης Εκπαίδευσης - δηλαδή ένας στους πέντε - ενώ στη Δημοτική Εκπαίδευση το ποσοστό τους ξεπερνά το 10%. Συνολικά πάνω από 4.000 Ελλαδίτες εκπαιδευτικοί περιμένουν τη σειρά τους για διορισμό στα σχολεία.
Όσον αφορά στους καταλόγους διοριστέων της Μέσης Εκπαίδευσης, φαίνεται ότι οι δημοφιλέστερες ειδικότητες για τους καθηγητές εξ Ελλάδος είναι των Ιταλικών, των Θρησκευτικών, της Φυσικής και των Φιλολογικών.
Σε ό,τι αφορά στη Δημοτική Εκπαίδευση, στους καταλόγους ενεγράφησαν 109 Ελλαδίτες δάσκαλοι και 320 νηπιαγωγοί (ποσοστό που κατέχουν 6,9% και 18% αντίστοιχα). Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο έτος οι αιτήσεις Ελλαδιτών αυξήθηκαν κατά 5,6%.
Για να εξεταστεί το ενδεχόμενο εγγραφής σας στους πίνακες διοριστέων θα πρέπει να υποβάλετε αίτηση στο επίσημο έντυπο ΕΕΥ 01, μαζί με όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα του εν λόγω εντύπου. Αιτήσεις μπορείτε να βρείτε στο Γραφείο της Επιτροπής, καθώς και στην ιστοσελίδα της Επιτροπής στη διεύθυνση http://www.eey.gov.cy .
Μπορείτε να παραδώσετε την αίτησή σας στο Γραφείο της Επιτροπής, ή να την αποστείλετε στη διεύθυνση:ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ / 1408 ΛΕΥΚΩΣΙΑ - ΚΥΠΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου