Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης πρώην Φλωρίνης Αυγουστίνος.

Εκοιμήθη σήμερα στις 5.00 π.μ. ο Μακαριστός πρώην Μητροπολίτης Φλωρίνης Αυγουστίνος Καντιώτης σε ηλικία 104 ετών, ο οποίος νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο της Φλώρινας για 26 ημέρες, μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη, ενώ την τελευταία ημέρα παρουσίασε νεφρική ανεπάρκεια.
Ο πρώην Φλωρίνης που γεννήθηκε στις Λεύκες Πάρου το 1907, αποφοίτησε από τη Θεολογική Σχολή Αθηνών το 1929. Διάκονος χειροτονήθηκε το 1935 και Πρεσβύτερος το 1942. Υπηρέτησε ως Πρωτοσύγκελος στη Μητρόπολη Αιτωλίας, ως στρατιωτικός ιερέας και ως Ιεροκήρυκας στην Αθήνα. Εξέδωσε δεκάδα περιοδικών, ίδρυσε οικοτροφεία φοιτητών και μαθητών, ηγήθηκε της Ιεραποστολικής αδελφότητος Θεολόγων «ο Σταυρός», εκφώνησε κηρύγματα σε όλη τη χώρα και συνέγραψε τα ογδόντα δύο θρησκευτικού περιεχομένου βιβλία.

Στις 25 Ιουνίου του 1967 χειροτονήθηκε Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας. Στις 14 Ιανουαρίου του 2000 παραιτήθηκε λόγω γήρατος. Το σκήνωμά του βρίσκεται στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα της Φλώρινας, όπου ήδη πλήθος πιστών έχει σπεύσει για προσκύνημα. Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλλεί τη Δευτέρα 30 Αυγούστου στις 12.00 το μεσημέρι, παρουσία πλήθους Μητροπολιτών από όλη την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου