Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Στοιχεία για τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων μετά τις συγχωνεύσεις σχολείων. Οι ώρες που χάνονται στο Νομό Φλώρινας. Ορισμένα παραλειπόμενα των συνενώσεων. Η μετακίνηση των προνηπίων θα είναι νόμιμη;


Επειδή δέχτηκα τηλεφωνήματα από συναδέλφους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων ότι ασχολήθηκα μόνο με τις οργανικές θέσεις δασκάλων και Νηπιαγωγών, δικαίως, σας αναλύω παρακάτω τις ώρες που χάνονται λόγω των συγχωνεύσεων, των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων.
Όπως σας ανέφερα σε προηγούμενη μου ανάρτηση αλλά και στο τελευταίο  ενημερωτικό, στην περίπτωση που θεσμοθετηθεί και συσταθούν έξι (6) οργανικές θέσεις δασκάλων στα τρία σχολεία που προκύπτουν από τις συγχωνεύσεις, Κ. Κλεινών, Υδρούσας και Ιτέας, παράλληλα αυτόματα θα συσταθούν και θέσεις εκπαιδευτικών Αγγλικής Γλώσσας και Φυσικής Αγωγής στο πρωινό. Συνυπολογίζοντας τις ώρες που  χάνονται των συγχωνευόμενων σχολικών μονάδων πρωινού και ολοήμερου  με τις απαιτούμενες ώρες των συνενούμενων  σχολείων θα έχουμε την παρακάτω μείωση:
·         54 ώρες Αγγλικής Γλώσσας,
·         12 ώρες Φυσικής Αγωγής,
·         40 ώρες Πληροφορικής,
·         Η Μουσική, Εικαστικά, Θεατρική Αγωγή είναι δευτερεύουσες ειδικότητες, έχουμε και εδώ μείωση που δε μπορούμε να υπολογίσουμε επειδή είναι επιλογής.

Τελικά πήραμε τα πρωτεία στις συγχωνεύσεις των νηπιαγωγείων και φιγουράρουμε στις πρώτες θέσεις των δημοτικών σχολείων, σύμφωνα με πανελλαδικά στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας.  

Μια παρατήρηση, η μετακίνηση των προνηπίων θα είναι νόμιμη; Ως γνωστό η φοίτηση των προνηπίων δεν είναι υποχρεωτική σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία και άρα δε δικαιούνται μετακίνησης από την πολιτεία (το συνάντησα στη μετακίνηση προνηπίου από το Μεσονήσι στο Νηπιαγωγείο Αρμενοχωρίου).

Στους πίνακες του Υπουργείου Παιδείας που αφορούν στους υποβιβασμούς – καταργήσεις – συγχωνεύσεις παρατηρώντας τις οργανικότητες των συγχωνευόμενων σχολείων του Νομού μας αλλά και άλλων Νομών, πολλές είναι λάθος π.χ. 2/θ Ακρίτα, 2/θ Ατραπού, 2/θ Κολχικής, 2/θ Σκοπού  ενώ είναι 1/θέσια το ίδιο και σε πολλά 2/θ, αναφέρονται ως 3/θέσια και πολλά άλλα, το Υπ. Παιδείας σκόπιμα τις καταχώρισε λάθος;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου