Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Κατάληψη του κτιρίου όπου σιτίζονταν από τους μαθητές του Αρμενοχωρίου.

ΠΗΓΗ: http://neaflorina.blogspot.com/2011/09/blog-post_1511.html

Σε κατάληψη του κτιρίου που στέγαζε το Κέντρο Φροντίδας Οικογένειας (ΚΕ.Φ.Ο.) προχώρησαν σήμερα το πρωί οι μαθητές του ολοήμερου δημοτικού σχολείου Αρμενοχωρίου. Το συγκεκριμένο κτίριο κάλυπτε τις ανάγκες σίτισής τους, αλλά και όλες τις πολιτιστικές δραστηριότητες τους. Με απόφαση όμως του Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού του δήμου Φλώρινας, το κτίριο θα στεγάσει τις διοικητικές του υπηρεσίες.
Ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, Σωτήρης Θεοφανίδης, ανέφερε πως το κτίριο κάλυπτε τις ανάγκες σίτισης του σχολείου από το 1991 και ξαφνικά έπαψε η χρηματοδότηση της σίτισης. «Ζητούμε από το δήμαρχο να δεσμευτεί ότι η αίθουσα θα επιστρέψει στο δημοτικό σχολείο» είπε χαρακτηριστικά.
Ο διευθυντής του σχολείου, Γιάννης Αρβανίτης, έκανε λόγο για πρόβλημα στη λειτουργία του ολοήμερου. «Εξαιτίας αυτού του προβλήματος, το οποίο δημιουργήθηκε από το Μάιο, είχαμε και λιγότερες εγγραφές στο ολοήμερο. Το σχολείο, από το 1991, είναι από τα πρώτα πιλοτικά που λειτούργησαν ως ολοήμερα με τη σίτιση, και τα παιδιά σιτίζοντας από τότε μέχρι και σήμερα στο κτίριο του ΚΕΦΟ, το οποίο χρησίμευε και ως αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Το δημοτικό σχολείο έχει περιορισμένους χώρους που δεν επαρκούν. Να φανταστείτε μόνο ότι τα παιδιά γυμνάζονται στην αίθουσα πληροφορικής. Επομένως, δεν υπάρχει χώρος για σίτιση».
Ο προϊστάμενος του Νομικού Προσώπου, Αριστοτέλης Γεωργιάδης, μιλώντας με την υπαλληλική του ιδιότητα ξεκαθάρισε πως το κτίριο ανήκει ιδιοκτησιακά στο Ν.Π από τις 26 Μαΐου και πρόσθεσε πως «το ΚΕΦΟ δε θα ξαναλειτουργήσει, είτε μείνουν, είτε φύγουν τα γραφεία από το κτίριο».

«Υποκινούμενες κινητοποιήσεις»
«Υπάρχει κατάληψη σε ένα κτίριο ιδιοκτησίας του Ν.Π. Εκεί στεγαζόταν παλιότερα το ΚΕΦΟ, το οποίο λειτουργούσε. Με τον «Καλλικράτη» και την οικονομική συγκυρία όμως, έχουν καταργηθεί πολλές δομές, όπως και το συγκεκριμένο ΚΕΦΟ» είπε ο δήμαρχος Φλώρινας Γιάννης Βοσκόπουλος και συνέχισε: «Το Ν.Π. όμως θα πρέπει να στεγαστεί και δεν υπάρχει άλλο χώρος. Διότι αν δε λειτουργήσει το Ν.Π. κινδυνεύουμε να χάσουμε ακόμα και πόρους και να κλείσουμε τους παιδικούς σταθμούς. Αυτή είναι η πρώτη προτεραιότητα μας».
Στη συνέχεια ο δήμαρχος έκανε λόγο για υποκινούμενες κινητοποιήσεις. «Η κατάληψη αυτή όμως μου φαίνεται υποκινούμενη από διάφορους σκοτεινούς κύκλους, που είναι φανεροί σε μας» τόνισε χαρακτηριστικά. «Γιατί δε μπορεί οι δάσκαλοι, αντί να κάνουν τη δουλειά τους, να ασχολούνται με το πώς θα σιτίσουν τα παιδιά με catering που δεν είναι ασφαλή, διότι δεν υπάρχει το κατάλληλο προσωπικό. Αυτό είναι παράνομο. Αν συνεχίζουν θα ζητήσουμε την παρέμβαση του εισαγγελέα».
Πάντως ο κ. Βοσκόπουλος υπογράμμισε πως αν συνεχιστεί το πρόβλημα, τότε θα γίνει λαϊκή συνέλευση προκειμένου να αποφαιστεί μαζί με τους κατοίκους η χρήση του κτιρίου.
Γονείς και μαθητές δηλώνουν ωστόσο αποφασισμένοι να συνεχίσουν την κατάληψη.

Υ.Γ. Αύριο το πρωί εννέα η ώρα ραντεβού με τον εισαγγελέα επειδή αγαπάμε  το σχολείο μας και αγωνιούμε για τους μαθητές μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου