Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Επιστρέφει το «σχολικό φροντιστήριο»

Τα μαθήματα της ενισχυτικής διδασκαλίας που είχαν ατονήσει τα τελευταία χρόνια, με στόχο την ανακούφιση των οικογενειών που το τελευταίο διάστημα δυσκολεύονται να πληρώσουν – μεταξύ πολλών άλλων εξόδων – τα φροντιστήρια των παιδιών τους.
Με απόφαση του υφυπουργού Παιδείας Θοδωρή Παπαθεοδώρου, ενεργοποιείται ξανά η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη. Ο θεσμός αφορά όλα τα λύκεια (γενικά και επαγγελματικά) όλης της χώρας, θα λειτουργήσει με ολιγομελή τμήματα, από 5 ως 20 μαθητές, και θα καλύπτει όλη την περίοδο προετοιμασίας των μαθητών. «Είναι μεταξύ των πολιτικών επιλογών του υπουργείου ναστηριχθεί η κοινωνική πολιτική ιδιαίτερα σε μια περίοδο που η δημοσιονομική κρίση έχει γονατίσει τις ελληνικές οικογένειες. Επομένως, η....
Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη είναι ένας υποστηρικτικός θεσμός που θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή μπορεί να ανακουφίσει», τόνισε ο κ. Παπαθεοδώρου. Σκοπός του προγράμματος είναι η επανένταξη των μαθητών στη μαθησιακή διαδικασία, η μείωση της μαθητικής διαρροής και η βελτίωση της απόδοσής τους και με απώτερο στόχο να αυξήσουν τις πιθανότητες πρόσβασής τους στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Με αυτόν τον τρόπο λαμβάνεται ιδιαίτερη μέριμνα όπου παρατηρούνται υψηλά ποσοστά σχολικής αποτυχίας. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε ομάδες λυκείων της ίδιας εκπαιδευτικής περιφέρειας, για τα βασικά μαθήματα και για τα μαθήματα επιλογής ξένων γλωσσών. 
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου