Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Η Αμερική ψήφισε για δεύτερη φορά Μπαράκ Ομπάμα.

Με το σύνθημα «μπροστά» ο Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε από τους Αμερικανούς «άλλα τέσσερα χρόνια» στην προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών και έπειτα από μία σκληρή αναμέτρηση κέρδισε το στοίχημα εξασφαλίζοντας την παραμονή του στο Λευκό Οίκο. Λίγο μετά τις 6:00 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδος) τα αμερικανικά ειδησεογραφικά δίκτυα ανακήρυξαν τον Ομπάμα νικητή έπειτα από μία εκλογική βραδιά που κράτησε την Αμερική και τον κόσμο όλο με κομμένη την ανάσα εξαιτίας της οριακής μάχης που δόθηκε σε πολιτείες-κλειδιά.
Graph Επιλέξτε εδώ για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνσηinfographics


Ο Μπαράκ Ομπάμα κατέκτησε τελικά το Οχάιο, κατέκτησε και την προεδρία... Ο Αμερικανός πρόεδρος «άγγιξε» το μαγικό αριθμό των 270 εκλεκτόρων φθάνοντας τους 303 εκλέκτορες μέχρι στιγμής και ο Μιτ Ρόμνεϊ, ο οποίος παραδέχτηκε την ήττα του, περιορίζεται σε 206 εκλέκτορες χωρίς να πετυχαίνει το στόχο να καταστήσει τον Ομπάμα «πρόεδρο της μίας θητείας».

Σε ψήφους, η νίκη μεταφράζεται σε 59.599.024 (50%) για τον Μπαράκ Ομπάμα, έναντι 56.974.934 (48%) για τον Μιτ Ρόμνεϊ, σύμφωνα με την επίσημη καταμέτρηση μέχρι τις 15:50 ώρα Ελλάδας.
http://news.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου