Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Παράταση στα δάνεια των δημοσίων υπαλλήλων.

Χρονική παράταση ως και 10 χρόνια στη λήξη δανείων, που έχουν λάβει οι δημόσιοι υπάλληλοι από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε, ήδη, στην Βουλή το υπουργείο Οικονομικών
Η τροπολογία προστέθηκε στις λοιπές διατάξεις του νομοσχεδίου για την εποπτεία της ιδιωτικής ασφάλισης και την σύσταση επικουρικού κεφαλαίου καθώς για το Παρακαταθηκών, ως δημόσιος οργανισμός, απαιτείται νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να τροποποιηθούν οι όροι χορήγησης δανείων.
Η ρύθμιση προβλέπει ότι δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν λάβει δάνειο από το Ταμείο θα μπορούν κατόπιν αιτήσεως να ζητούν την χρονική επιμήκυνση της λήξης του ως και μια δεκαετία.
Ταυτόχρονα προβλέπεται ότι θα μπορούν να αιτούνται και δάνεια για την αποπληρωμή δανεισμού που έχουν λάβει από άλλες τράπεζες.
Προτεραιότητα χρονικά θα δοθεί στους περίπου 200 χιλιάδες υφιστάμενους πελάτες δημοσίους υπαλλήλους του Ταμείου και εν συνεχεία χρονικά θα εξετασθούν και αιτήσεις για μεταφορά δανεισμού.
Η επιμήκυνση της διάρκειας του δανείου ως και δεκαετία θα μειώσει τη μηνιαία δόση θα αυξήσει όμως το κόστος δανεισμού για όσους έχουν «κλειδώσει» χαμηλά σταθερά επιτόκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου