Κυριότερες Ειδήσεις

Παρασκευή, 27 Ιουνίου 2014

Παράταση έως τις 14 Ιουλίου στις φορολογικές δηλώσεις.

Την παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για όλους τους φορολογούμενους (ανεξαρτήτως Αριθμού Φορολογικού Μητρώου) αποφάσισε το υπουργείο Οικονομικών. 
Η παράταση δόθηκε καθώς περίπου 2 εκατ. φορολογούμενοι αν και βρισκόμαστε μόλις 3 ημέρες πριν την εκπνοή της προθεσμίας δεν είχαν υποβάλει την φορολογική τους δήλωση. 

Η παράταση σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr δόθηκε μετά από διαβουλεύσεις και ένταση με τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας που αντιδρούσαν σε αυτό το ενδεχόμενο. 

Στο μεταξύ για να ισχύει κανονικά η παράταση αλλά και να.....
μην αλλάξουν οι προθεσμίες πληρωμής των δόσεων του φόρου εισοδήματος το υπουργείο Οικονομικών πρόκειται να φέρει διατάξεις στη Βουλή. Αυτό που πρέπει να διορθωθεί είναι η διάταξη που ορίζει ότι η πρώτη δόση του φόρου καταβάλλεται έως την τελευταία ημέρα της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των δηλώσεων. Αν δεν αλλάξει η διάταξη τότε η προθεσμία πληρωμής της πρώτης δόσης μεταφέρεται στις 31 Αυγούστου, κάτι που αποκλείει κατηγορηματικά το υπουργείο Οικονομικών.
Σε ανακοίνωσή του σχετικά με την παράταση το ΥΠΟΙΚ αναφέρει: "Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους Έλληνες φορολογούμενους για τη διάθεση φορολογικής συμμόρφωσης και κοινωνικής αλληλεγγύης που έδειξαν την τελευταία εβδομάδα.
Από τη Δευτέρα έχουν υποβληθεί 700.000 δηλώσεις δηλαδή το 12% των συνολικά αναμενόμενων και μόνο χθες υποβλήθηκαν 198.000 δηλώσεις.

Οι Έλληνες φορολογούμενοι ανταποκρινόμενοι στις οδηγίες του ΥΠΟΙΚ  χρησιμοποιούν το TAXIS σε ώρες μη αιχμής, με αποτέλεσμα παρά τον πολύ μεγάλο αριθμό δηλώσεων το TAXIS να ανταποκρίνεται πάρα πολύ καλά.

Το Υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να επιτευχθεί η εμπρόθεσμη υποβολή του συνόλου των φορολογικών δηλώσεων Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων, δίνει παράταση μέχρι και τη Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014 ανεξαρτήτως ΑΦΜ. 

Καλούνται οι Έλληνες  φορολογούμενοι να συνεχίσουν να υποβάλουν τις δηλώσεις με τους ίδιους ρυθμούς μέσα στην ανωτέρω προθεσμία, προκειμένου οι δηλώσεις αυτές να είναι εμπρόθεσμες".Πηγή:www.capital.gr

Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου