Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Αλλαγές και προσθήκες επί του πολυνομοσχεδίου για την παιδεία κατέθεσε η υπ. Παιδείας.

Τροπολογία επί του πολυνομοσχεδίου για την παιδεία που συζητείται στη Βουλή κατέθεσε η υπ. Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου η οποία προβλέπει:
  1. Ο 3ος χρόνος υπηρεσίας του νεοδιόριστου εκπαιδευτικού μοριοδοτείται με διπλάσιες μονάδες, προκειμένου να πετύχει συντομότερα την μετάθεσή του - μετά τα τρία χρόνια - σε σχολείο επιλογής του.
  2. Αύξηση των μορίων για το βαθμό του πτυχίου, για τους πολύτεκνους και για τους εκπαιδευτικούς με παιδιά με αναπηρία. Για τους πολύτεκνους εκπαιδευτικούς η μοριοδότηση θα ανέρχεται, πλέον, σε 10 μονάδες, για τους εκπαιδευτικούς με αναπηρία σε 7 μονάδες και για τους εκπαιδευτικούς - γονείς παιδιών με μόνιμη αναπηρία σε 5 μονάδες.
  3. Η πρόσληψη αναπληρωτών και ωρομισθίων γίνεται από τον ενιαίο πίνακα Για τα εκκλησιαστικά γυμνάσια και τα γενικά εκκλησιαστικά λύκεια η πρόσληψη αναπληρωτών και ωρομισθίων γίνεται από τον ενιαίο πίνακα.
  4. Στην μεταβατική περίοδο εντάσσονται στην κατηγορία διορισμού οι εκπαιδευτικοί γονείς τέκνων με ποσοστό αναπηρίας 67%.
  5. Σε θέσεις προϊσταμένων ΚΕΔΔΥ-ΚΔΑΥ μπορούν να επιλέγονται και μέλη του ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού.
  6. Μοριοδοτείται το δεύτερο διδακτορικό και μεταπτυχιακό στην επιλογή των σχολικών συμβούλων.
  7. Προγραμματίζεται η άμεση διεξαγωγή διαγωνισμού ΑΣΕΠ για την ειδική αγωγή, προκειμένου να μπει τέλος στην ομηρία των κλάδων ΠΕ61 και ΠΕ71, που επί 10 χρόνια δούλευαν ως αναπληρωτές. Η κατάργηση των σεμιναρίων των 400 ωρών ως ειδικό τυπικό προσόν τίθεται σε άμεση εφαρμογή για τους κλάδους ΠΕ61, ΠΕ71.
  8. Οι διατάξεις για τις μεταθέσεις, όπως π.χ. υποχρέωση 2ετούς παραμονής, αφορούν τους εκπαιδευτικούς που θα υποβάλουν αιτήσεις το σχολικό έτος 2010-11. Η Υπουργός Παιδείας δεσμεύτηκε ότι, στο πλαίσιο αναθεώρησης του ΠΔ 50 για τις μεταθέσεις, θα λάβει υπόψη τα αιτήματα σχετικά με τη συνυπηρέτηση των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου