Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Ενημερωτικό Σημείωμα του αιρετού του ΚΥΣΠΕ Βασίλη Παληγιάννη: Επιλογές Στελεχών Εκπαίδευσης.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι επιλογές Στελεχών Εκπαίδευσης, Συντονιστών Εκπαίδευσης Εξωτερικού, Σχολικών Συμβούλων και Διευθυντών Σχολικών Μονάδων. Συγκεκριμένα:
Α. Επιλογή Συντονιστών Εκπαίδευσης Εξωτερικού
            Την Τετάρτη 06/07/2011 ξεκινά η διαδικασία των συνεντεύξεων για την επιλογή δεκαπέντε (15) Συντονιστών Εκπαίδευσης. Συμμετέχουν 246 συνάδελφοι, 93 Πρωτοβάθμιας 153 Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Ελπίζουμε να γίνεται αντιληπτή από την πολιτική ηγεσία η αναγκαιότητα να επιλεγούν οι καταλληλότεροι ώστε η εκπροσώπηση της χώρας μας στο εξωτερικό να έχει το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα προς όφελος των Ελληνοπαίδων. Πιστεύουμε να μην υπάρξει παρέμβαση για τη δικαίωση των «ημετέρων».

            Β. Επιλογές Διευθυντών Σχολικών Μονάδων.
            Ξεκινούν οι συνεντεύξεις για την επιλογή Διευθυντών Σχολείων. Η αλήθεια είναι πως η πολιτική ηγεσία έθεσε πάνω από το συμφέρον της Δημόσιας Εκπαίδευσης, την κομματική σκοπιμότητα και παραταξιακή «λογική» ελέγχοντας απόλυτα τα Συμβούλια Επιλογής. Παρά ταύτα, πιστεύουμε πως δεν θα επικρατήσει η ίδια αντίληψη και νοοτροπία που κυριάρχησε στις επιλογές Διευθυντών Εκπαίδευσης όπου θριάμβευσε ο κομματισμός, η αναξιοκρατία και η παρεοκρατία.
            Η εκπαίδευση έχει ανάγκη από άξιους διευθυντές που θα ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του σχολείου.
            Επίσης, σημειώνουμε το παράτυπο της διαδικασίας της επιλογής Διευθυντών Σχολείων αφού προηγείται της επιλογής Σχολικών Συμβούλων. Επιπλέον, αυτή η διαδικασία θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα. Προβλήματα που είναι γνωστά στην πολιτική ηγεσία η οποία παρά ταύτα εμμένει στην απόφασή της να προηγηθούν οι επιλογές Διευθυντών Σχολείων των επιλογών Σχολικών Συμβούλων.

            Γ. Επιλογές Σχολικών Συμβούλων
            Σε εξέλιξη βρίσκεται και η διαδικασία επιλογής 300 Σχολικών..... Συμβούλων Δημοτικής Εκπαίδευσης, 70 Σχολικών Συμβούλων Προσχολικής Αγωγής και 18 Σχολικών Συμβούλων Ειδικής Αγωγής.
Ολοκληρώνεται η διαδικασία της μοριοδότησης των αντικειμενικών κριτηρίων εκτός των υποψηφίων Ειδικής Αγωγής. Την Τετάρτη 06/07/2011, θα ανατεθεί η αξιολόγηση του συγγραφικού έργου στις προβλεπόμενες επιτροπές. Μετά την παραλαβή των αξιολογήσεων του συγγραφικού έργου, το Συμβούλιο θα κοινοποιήσει σε κάθε υποψήφιο τις αξιολογικές μονάδες που θα συγκεντρώσει συνολικά και κατά μοριοδοτούμενο κριτήριο και θα ορίσει σ’ αυτούς πενθήμερη προθεσμία υποβολής ενστάσεων.
Η διαδικασία επιλογής Σχολικών Συμβούλων είναι χρονοβόρα και εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των υποψηφίων. Με βάση τα σημερινά δεδομένα, πιθανόν οι συνεντεύξεις να ξεκινήσουν τέλος Αυγούστου και θα διαρκέσουν γύρω στους δυόμιση (2,5) μήνες.
            Ας αναλογιστούμε όλοι μας τις ευθύνες και ας μη δώσουμε την ευκαιρία στους αρνητές της αξιοκρατίας να πανηγυρίσουν για άλλη μια φορά.
Η δημοκρατία δεν αρχίζει και δεν τελειώνει στο ατομικό συμφέρον του καθενός μας. Πιστεύουμε ότι η ατομική δικαίωση πρέπει να προέρχεται μέσα από τη συλλογική δικαίωση.
Η αδήριτη ανάγκη για αξιοκρατικές επιλογές, ιδιαίτερα σήμερα, είναι επιβεβλημένη.

Πάντα στη διάθεσή σας

 Παληγιάννης   Βασίλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου