Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Μειώσεις μισθών έως 52% φέρνει το ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο.

Μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών καταβάλλονται σήμερα οι αμοιβές του 83% των μισθοδοτούμενων στο Δημόσιο.
Μειώσεις μισθών έως 25% φέρνει το ενιαίο μισθολόγιο στους δημοσίους υπαλλήλους, ενώ την προσεχή διετία αναμένονται περαιτέρω περικοπές. Οι προσαρμογές των αποδοχών προωθούνται μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών.
 
Οι διατάξεις του νέου μισθολογίου τίθενται σε ισχύ αναδρομικά από την 1η Νοεμβρίου 2011, επιφέροντας μισθολογικές απώλειες στους δημοσίους υπαλλήλους από 200 έως και 950 ευρώ ανάλογα με το υπουργείο και τα χρόνια προϋπηρεσίας.
Ωστόσο, το μέγιστο ποσοστό μείωσης των αποδοχών των δημοσιών υπαλλήλων για τον πρώτο χρόνο εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου έχει ορισθεί στο 25%.
Δηλαδή όταν η μείωση των αποδοχών που θα προκύψει από το ενιαίο μισθολόγιο ξεπερνά το 25%, οι επιπλέον περικοπές θα κατανεμηθούν σε δύο ισόποσες δόσεις το 2012 και το 2013.
Ειδικά για τους εφοριακούς, τους τελωνειακούς και τους υπόλοιπους υπαλλήλους του υπουργείου, οι μειώσεις των συνολικών ακαθάριστων αποδοχών που προκύπτουν βάσει του νέου μισθολογίου ξεκινούν από 40% και φθάνουν ακόμη και το 52%.
Σημειώνεται πως το 83% των υπαλλήλων του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα πληρώνονται πλέον από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών, ενώ σύντομα και το 17% των μισθοδοτούμενων από το Δημόσιο θα ενταχθεί εντός συστήματος.
Από το Δεκέμβριο του 2010 οι μισθολογικές αμοιβές για αμειβόμενους του Δημοσίου καταβάλλονται και καταγράφονται σε κεντρική ηλεκτρονική βάση δεδομένων, επιτρέποντας τον έλεγχο, την επεξεργασία και την ανάλυση των στοιχείων, σχετικά με το ύψος και την δομή των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων.
Με την ενεργοποίηση της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών, το Δεκέμβριο 2010, το σύστημα κάλυπτε την μισθοδοσία 202.025 υπαλλήλων του Δημοσίου.
Πλέον, 12 μήνες μετά, ο αριθμός αυτός έχει σχεδόν τριπλασιασθεί και οι ενταγμένοι στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών ανέρχονται σε 637.609 άτομα, όταν ο συνολικός αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων ανέρχεται σε 760.043.
Μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών καταβάλλονται σήμερα οι αμοιβές του 83% των μισθοδοτούμενων στο Δημόσιο.
Το 17% εξακολουθεί να πληρώνεται με άλλους τρόπους, παρά το ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε ξεκαθαρίσει πως θα σταματούσε την καταβολή των αμοιβών όσων δεν έχουν υπαχθεί στην Αρχή.
Newsroom ΔΟΛ.

Υπολογιστή των 19 ευρώ λανσάρει το Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ.

Υπολογιστή των 19 ευρώ με το όνομα Raspberry Pi λανσάρει το Πανεπιστήριο του Κέμπριτζ.
O Raspberry Pi, ένας υπολογιστής με τιμή μόλις 19 ευρώ που βασίζεται στο Linux, φτάνει στην αγορά το 2012 με χρηματοδότηση από το Εργαστήριο Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ.

Ο υπολογιστής των 19 ευρώ, διαθέσιμος σε μορφή πλακέτας, θα κυκλοφορήσει στις αρχές του έτους σε δύο μοντέλα:

  • Raspberry Pi μοντέλο Α με 128 ΜΒ RAM χωρίς θύρα Ethernet
  • Raspberry Pi μοντέλο B με 256 MB RAM και θύρα Ethernet
Ο φτηνός υπολογιστής είναι μείζον ζητούμενο στην αγορά πληροφορικής. Εκατομμύρια μαθητές θα επωφεληθούν από τον χαμηλού κόστους φτηνό υπολογιστή Raspberry Pi, ειδικά στις χώρες που μαστίζονται από την οικονομική κρίση.

Ο υπολογιστής των 19 ευρώ περιλαμβάνει:

  • Επεξεργαστή ARM11 στα 700 MHz
  • Μνήμη 128 ΜΒ SD RAM
  • Ανάλυση 1080p, H264 αναπαραγωγή
  • Έξοδοι Composite και HDMI
  • Θύρα USB 3.0
  • Κάρτες SD/MMC/SDIO
  • Θύρα I/O γενικής χρήσης
  • Λειτουργικό Linux Fedora, Debian, Ubuntu
Newsroom ΔΟΛ

Εθελοντές εκπαιδευτικοί από όλη την Ελλάδα βοηθούν παιδιά που το έχουν ανάγκη στα μαθήματά τους.

Εθελοντές εκπαιδευτικοί από όλη την Ελλάδα βοηθούν παιδιά που το έχουν ανάγκη στα μαθήματά τους.

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.: Η συνάντηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με την κ. Διαμαντοπούλου (με καθυστέρηση έξι μηνών) πραγματοποιήθηκε… Όμως τα προβλήματα για την Εκπαίδευση και τους Εκπαιδευτικούς παραμένουν και διογκώνονται…


Με καθυστέρηση έξι (6) μηνών η Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Διαμαντοπούλου έκανε δεκτό το αίτημα και συναντήθηκε με το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.
Τα αποτελέσματα της συνάντησης ήταν κατώτερα των προσδοκιών των Ελλήνων Εκπαιδευτικών αφού τα μεγάλα οικονομικά και εκπαιδευτικά ζητήματα αφού η κ. Υπουργός δεν απάντησε με σαφήνεια. Με διαπιστώσεις, υποσχέσεις και ευχολόγια προσπάθησε να «καλύψει» τα λάθη και τις παραλείψεις της πολιτικής της. Συγκεκριμένα:

1. Εφεδρεία Εκπαιδευτικών
Διαβεβαίωσε κατηγορηματικά ότι το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας – απόλυσης δεν πρόκειται να εφαρμοστεί στους εκπαιδευτικούς. Όμως πόση αξιοπιστία μπορεί να έχει η Υπουργός μίας κυβέρνησης που έφερε το μέτρο της εφεδρείας στους δημόσιους υπαλλήλους και είχε υποσχεθεί άλλα προεκλογικά και έπραξε άλλα μετεκλογικά;

2. Οικονομικά Εκπαιδευτικών
Η Υπουργός Παιδείας τόνισε ότι το ζήτημα αφορά το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων αλλά δεν μας εξήγησε:
Πώς μπορεί κανείς να επιβιώσει με 640€ το μήνα;
Γιατί οι Έλληνες εκπαιδευτικοί καλούνται συνεχώς να «πληρώσουν την κρίση»;
 Γιατί το νέο Μισθολόγιο και η κυβερνητική πολιτική των δύο (2) τελευταίων ετών οδήγησαν σε δραματική μείωση του εισοδήματός μας διευρύνοντας τις ανισότητες και εξαθλιώνοντας της ζωή μας;
3. Κατάταξη και πλεονάζων χρόνος.
Η Υπουργός αναγνώρισε το πρόβλημα και την ένταση που έχει δημιουργηθεί από τον τρόπο κατάταξης στο νέο Βαθμολόγιο και τη μη αναγνώριση του πλεονάζοντος χρόνου για τη μισθολογική εξέλιξη. Επεσήμανε ότι το θέμα συζητείται για το σύνολο των Δημοσίων Υπαλλήλων στα συναρμόδια Υπουργεία ενώ σε ερώτημα για τη μη κατάταξη στο βαθμό Α΄ στελεχών της εκπαίδευσης που είχαν υπηρετήσει σε θέσεις ευθύνης που τώρα οδηγούν στο βαθμό Α΄ δεν έδωσε καμία απάντηση.

4. Σχολικές Επιτροπές
Η Υπουργός Παιδείας παραδέχτηκε ότι υπάρχει γενικότερο θέμα με την υποχρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών. Επιπλέον, ανέφερε ότι υπάρχουν προβλήματα με συγκεκριμένους Δήμους που δεν έχουν προχωρήσει στην ολοκλήρωση της συγκρότησής τους και την αποδέσμευση των κονδυλίων προς τις αντίστοιχες επιτροπές. Τέλος, επεσήμανε ότι θα προχωρήσει σε ρυθμίσεις για τη μείωση των προβλεπόμενων γραφειοκρατικών διαδικασιών που αφορούν στον προληπτικό έλεγχο των δαπανών από το Ελεγκτικό Συμβουλίου.

5. Δαπάνες για την Παιδεία
Παραδέχτηκε ότι ο προϋπολογισμός του 2012 που ψηφίστηκε περιλαμβάνει το χαμηλότερο από τη Μεταπολίτευση ποσοστό δαπανών για την Παιδεία. Θυμίζουμε ότι προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ είχε υποσχεθεί 5% για την Παιδεία και 1 επιπλέον δις € τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης της χώρας και σήμερα είμαστε η τελευταία χώρα σε δαπάνες για την Παιδεία στης Ε.Ε. με ποσοστό που φτάνει μόλις και μετά βίας του 2,5% του ΑΕΠ.

6. Διορισμοί Εκπαιδευτικών στην Π.Ε. και στην Ειδική Αγωγή
Δεν προσδιόρισε τον αριθμό των φετινών διορισμών στην Π.Ε. και τόνισε ότι ακόμα και η αναλογία 1 προς 10 θα εξαρτηθεί από τη  νέα δανειακή σύμβαση. Όσον αφορά τους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή, δήλωσε ότι προγραμματίζεται διενέργεια διαγωνισμού ΑΣΕΠ για μόνιμους εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής το Φεβρουάριο του 2012. Επιπλέον, ενημέρωσε ότι θα δημιουργηθεί κλάδος εκπαιδευτικών πληροφορικής (ΠΕ 19) και στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. 

7. Βιβλία
Παραδέχτηκε ότι η παράδοση του συνόλου των σχολικών βιβλίων παραμένει σε εκκρεμότητα, μεταθέτοντας τις ευθύνες στο Ελεγκτικό Συνέδριο και στις συνταξιοδοτήσεις προσωπικού στον Οργανισμό Έκδοσης Σχολικών Βιβλίων.
8. Υποχρεωτική τριετής παραμονή νεοδιόριστων στην οργανική θέση
Η Υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι εξαιτίας των ιδιαίτερων συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης θα προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση για την κατάργηση της τριετούς υποχρεωτικής παραμονής των νεοδιόριστων στην οργανική τους θέση, δίνοντάς τους παράλληλα και το δικαίωμα να ζητήσουν από φέτος μετάθεση. Θα παραμείνει η διετής υποχρεωτική παραμονή για όλους τους εκπαιδευτικούς. Θυμίζουμε ότι πάγια θέση της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. (που έγινε θέση και του Κλάδου) είναι η κατοχύρωση του δικαιώματος μετάθεσης μετά από ένα (1) χρόνο.

9. Προσχολική Αγωγή
Η Υπουργός δεν απάντησε σε ερωτήματα που αφορούσαν στη θεσμοθέτηση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής. Δεν απάντησε επίσης και στα ζητήματα που αφορούν στα καθήκοντα των νηπιαγωγών στα  ολοήμερα νηπιαγωγεία.

10. Μετεκπαίδευση – Επιμόρφωση – Εκπαιδευτικές Άδειες
Σε ερωτήσεις γύρω από τα θέματα της επιμόρφωσης και της χορήγησης εκπαιδευτικών αδειών δεν έδωσε απάντηση. Για το θέμα της Μετεκπαίδευσης, τόνισε ότι θα αφορά και τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων, θα είναι υποχρεωτική και 3/μηνης, 6/μηνης (εξ’ αποστάσεως αλλά και με παρακολουθήσεις χωρίς απαλλαγή από τα διδακτικά καθήκοντα) και ετήσιας διάρκειας (η επιλογή θα γίνεται με εξετάσεις και θα υπάρχει απαλλαγή από τα διδακτικά καθήκοντα).

11. Αναδιάρθρωση δομών εκπαίδευσης – Συγχωνεύσεις, Καταργήσεις, Υποβιβασμοί.
Η Υπουργός δεσμεύτηκε ότι τη φετινή χρονιά δεν θα προχωρήσει σε νέο κύκλο συγχωνεύσεων, καταργήσεων και υποβιβασμών με τη μορφή που έγινε πέρυσι αλλά θα εφαρμόσει την κείμενη νομοθεσία για τις όποιες μεταβολές. Όσον αφορά στην αναδιάρθρωση των δομών, είπε ότι θα προχωρήσει το συγκεκριμένο θέμα εφόσον υπάρχει συναίνεση των κομμάτων που στηρίζουν την παρούσα κυβέρνηση.

12. Σίτιση μαθητών – Υγειονομική Περίθαλψη
Η Υπουργός παραδέχτηκε την ύπαρξη του προβλήματος που αφορά φαινόμενα υποσιτισμού μαθητών και δήλωσε ότι με ευαισθησία θα προχωρήσει μαζί με άλλους φορείς στην «οριζόντια» αντιμετώπιση του προβλήματος! Για το θέμα με την υγειονομική περίθαλψη των εκπαιδευτικών από τον ΟΠΑΔ, δήλωσε ότι το θέμα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί συνολικά από τα συναρμόδια Υπουργεία για το σύνολο των Δημοσίων Επενδύσεων.
13. Σχολική Στέγη
Για τα προγράμματα σχολικής στέγης η Υπουργός δήλωσε ότι μόνο όσα είναι ενταγμένα σε προγράμματα ΕΣΠΑ προχωρούν μιας και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων έχει δραματικά μειωθεί.

14. Πειθαρχικά Συμβούλια
Η Υπουργός τόνισε πως ό,τι ακριβώς ισχύει για όλους τους Δημοσίους Υπαλλήλους θα ισχύσει και για τα Πειθαρχικά Συμβούλια των εκπαιδευτικών στα οποία δεν θα συμμετέχουν υπάλληλοι του ίδιου κλάδου.

Η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. συνεχίζει τον αγώνα, καταθέτοντας τεκμηριωμένες θέσεις και προτάσεις, για την αναβάθμιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης.
Η συνάντηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με την Υπουργό Παιδείας επιβεβαίωσε την άποψή μας ότι είναι ανάγκη να αλλάξει αυτή η καταστροφική πολιτική το συντομότερο δυνατόν. 


Για τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.
Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας



Κόκκινος Χαράλαμπος

Ανδρουλάκης Μάνος

Κοινοποίηση πίνακα αξιολογικών μονάδων Σχολικών Συμβούλων Δ.Ε. - Κατάθεση δήλωσης προτίμησης από τους υποψηφίους.

Κοινοποίηση πίνακα αξιολογικών μονάδων Σχολικών Συμβούλων Δ.Ε. - Κατάθεση δήλωσης προτίμησης από τους υποψηφίους.

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Δ.Ο.Ε.: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΔΟΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, συνάντηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με την Υπουργό Παιδείας κυρία Άννα Διαμαντοπούλου προκειμένου να συζητηθούν όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους εκπαιδευτικούς την παρούσα χρονική περίοδο.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έθεσε τα παρακάτω ερωτήματα και πήρε τις εξής απαντήσεις:
Εφεδρεία Εκπαιδευτικών
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ανέφερε πως τυχόν εφαρμογή του θεσμού της εργασιακής εφεδρείας - απόλυσης στο χώρο της εκπαίδευσης, θα αποτελεί αιτία πολέμου. Οι δεσμεύσεις που δίνονται κάθε φορά δεν είναι δυνατό να αναιρούνται με την επίκληση νέων έκτακτων οικονομικών συνθηκών, οι οποίες τάχα επιβάλλουν την αλλαγή τους. Ζητήθηκε η καθαρή τοποθέτηση της Υπουργού για το θέμα.
Η Υπουργός Παιδείας διαβεβαίωσε κατηγορηματικά ότι η εργασιακή εφεδρεία δεν αφορά τους εκπαιδευτικούς. Δεν απάντησε εάν θα υπάρξει μετακίνηση εκπαιδευτικών σε Δήμους ή άλλους φορείς.
Χρηματοδότηση της Εκπαίδευσης
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. τόνισε τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες όλης της χώρας από την υποχρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών αλλά και από τη δυσλειτουργία σε πάρα πολλές περιπτώσεις των ΟΤΑ, οι οποίοι δεν είναι σε θέση ακόμη και τα ελάχιστα ποσά των επιχορηγήσεων, να τα διαθέσουν έγκαιρα και με το σωστό τρόπο.
Απαίτησε την άμεση αύξηση των κονδυλίων για....

Κλειστά τα σχολεία την Παρασκευή 23-12-2011.

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία και την Παρασκευή 23-12-2011. Καλές διακοπές!!!

Κλειστά τα σχολεία στο Δήμο Αμυνταίου την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011.

Με απόφαση του Δημάρχου Αμυνταίου, την Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011, όλα τα σχολεία του Δήμου Αμυνταίου θα παραμείνουν κλειστά λόγω έντονης χιονόπτωσης.
Ράδιο Λέχοβο 97.1

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Δήμος Φλώρινας: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ.

Μετά από απόφαση του Δημάρχου Φλώρινας,  τα σχολεία της Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης και οι Παιδικοί Σταθμοί, την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011 ΔΕN ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ,  λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που θα επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου.  

Κλειστά τα σχολεία στο Δήμο Πρεσπών την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011.

Κλειστά τα σχολεία στο Δήμο Πρεσπών την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011.

Πηγή: http://www.radio-lehovo.gr/

Δ.Ο.Ε.: Συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας στις 22/12/2011.

Την Πέμπτη 22/12/2011 και ώρα 09:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με την Υπουργό Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου ύστερα από αίτημα της Δ.Ο.Ε.
Στη συνάντηση θα τεθεί το σύνολο των συσσωρευμένων προβλημάτων που απασχολούν τον κόσμο της εκπαίδευσης και θα ζητηθεί η θέση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας για: την εφεδρεία των εκπαιδευτικών, τη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών, τις αποδοχές των εκπαιδευτικών, τις ελλείψεις σε σχολικά βιβλία, την τριετή και διετή υποχρεωτική παραμονή των εκπαιδευτικών στην οργανική τους θέση, την απώλεια του πλεονάζοντος χρόνου σε βαθμό και Μ.Κ., τη Μετεκπαίδευση, τη μοριοδότηση των αποσπάσεων, την αναδιάρθρωση των δομών της εκπαίδευσης, την κατάργηση των αιρετών από τα Πειθαρχικά Συμβούλια, τις αποσπάσεις των μελών του ΙΠΕΜ/ΔΟΕ και τα προβλήματα με τη σίτιση των μαθητών.

Δ.Ο.Ε. : Ενημέρωση για κατάθεση ενστάσεων για κατάταξη εκπαιδευτικών.

Με αφορμή ερωτήματα Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. αλλά και μεμονωμένων συναδέλφων, για την κατάταξη των εκπαιδευτικών στο νέο βαθμολόγιο, με αναφορά στο άρθρο 14 του Ν.1566/1985, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. αφού ενημερώθηκε από το Νομικό Σύμβουλο κύριο Γ. Δραγασάκη και από τον Ειδικό Συνεργάτη κύριο Γ. Μπαλάγκα καλεί τους συναδέλφους να μη δίνουν καμιά απολύτως βάση σε όσα σχετικά κυκλοφορούν για την κατάθεση ενστάσεων.

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

40 χρόνια Γιατροί χωρίς Σύνορα.

Είναι μια από τις πιο σημαντικές ΜΚΟ που υπάρχουν. Βρίσκονται στην υπηρεσία των ασθενών και κατατρεγμένων σε ολόκληρη τη γη. Σαράντα χρόνια ενεργούς προσφοράς η οποία έχει αναγνωρισθεί από τη διεθνή κοινότητα και έχει τιμηθεί με το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης το 1999. Όταν στις 20 Δεκεμβρίου του 1971 μια ομάδα γιατρών και δημοσιογράφων ίδρυσαν την οργάνωση 'Γιατροί χωρίς Σύνορα' το AIDS ήταν άγνωστη λέξη και οι ανθρωπιστικές επιχειρήσεις ασκήσεις επί χάρτου.

Οργάνωση διαμεσολάβησης

'Οι Γιατροί χωρίς Σύνορα' απετέλεσαν την απάντηση στο λιμό της Μπιάφρας. Ακολούθησαν ανθρωπιστικές αποστολές σε κάθε γωνιά της γης. Τον περασμένο Απρίλιο για παράδειγμα, γιατροί και συνεργάτες της οργάνωσης μετέφεραν από τη Μιζράτα, το προπύργιο των Λίβυων ανταρτών, 99 ανθρώπους σε μια δραματική επιχείρηση σωτηρίας. Η φροντίδα ασθενών με AIDS στην Αφρική έχει γίνει ρουτίνα.

Ο Ρόνυ Μπαουμάν μπήκε στα μέσα της δεκαετίας στην οργάνωση. Μόλις είχε τελειώσει την Ιατρική. Από το 1982 μέχρι το 1994 ανέλαβε την προεδρία αφήνοντας ανεξίτηλο στίγμα του.

«Όταν πήγα στους Γιατρούς χωρίς Σύνορα», θυμάται, «η οργάνωση ήταν μικροσκοπική. Έδρα της ένα γραφείο 40 τ.μ., η γραμματέας εργάζονταν μισή μέρα. Τότε διαμεσολαβούσαμε σε.....

Του αιρετού Π.Υ.Σ.Π.Ε. Καστοριάς Λεωνίδα Οικονομίδη: Η ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ.

Μετά από προσωπική ενημέρωση που είχα από τους υπεύθυνους μισθοδοσίας, σας αναφέρω ότι την 27η Δεκεμβρίου, η μισθοδοσία μας θα γίνει σύμφωνα με το νέο βαθμολόγιο-μισθολόγιο με αναδρομική ισχύ από την 1η Νοεμβρίου. Τα μαντάτα, δυστυχώς, για τους νέους μισθούς μας είναι άκρως απογοητευτικά.
Έτσι, λοιπόν, οι συνάδελφοι-ισσες  που έχουν καταταγεί στους βαθμούς Ε και Δ θα διαπιστώσουν τεράστιες μειώσεις. Υπάρχουν περιπτώσεις που λόγω της αναδρομικής ισχύος των 2 μηνών (Νοέμβριος-Δεκέμβριος), θα λάβουν το α΄ και το β΄ δεκαπενθήμερο του Γενάρη από 150 έως 250 ευρώ μόνο!!! Όσοι έχουν καταταγεί στο βαθμό Γ έχουν μικρότερες μειώσεις και τέλος αυτοί που είναι στο βαθμό Β έχουν ελάχιστες έως μηδενικές.
Εξαίρεση αποτελούν οι συνάδελφοι-ισσες που κατέχουν μεταπτυχιακό ή διδακτορικό τίτλο, οι οποίοι θα διαπιστώσουν  αυξήσεις αντί για μειώσεις.
Ιδιαίτερα σήμερα, που οι Έλληνες ζουν τον εφιάλτη της πραγματικότητας με τις περικοπές πανταχόθεν, την ακατάσχετη επιβολή νέων και άδικων φόρων, την πτώση εν γένει του βιοτικού τους επιπέδου, έρχεται  το νέο μισθολόγιο -το έκτρωμα του 2011- και δημιουργεί μία νέα προνομιούχο τάξη εργαζομένων,  τη «μεταπτυχιακο-διδακτορική», ας μου επιτραπεί η έκφραση, στην εκπαίδευση και όχι μόνο, με αριθμό μελών αρκετά μεγάλο, ειδικά στον κλάδο ΠΕ70.
Πώς ένα μισθολόγιο χαρακτηρίζεται ενιαίο, όταν εν τη γενέσει του δημιουργεί τρομακτικές ανισότητες (εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων στον ίδιο εργασιακό χώρο), με συνέπεια ασύστολες αδικίες; Το νομοσχέδιο έκτρωμα δημιουργεί τα ρετιρέ της εκπαίδευσης, τους μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς, που βλέπουν το «επίδομα», που αντιστοιχεί στον τίτλο τους, να διπλασιάζεται, να τετραπλασιάζεται και να εξαπλασιάζεται σε κάποιες περιπτώσεις!!!
Έτσι, λοιπόν, συναδέλφισσα με 14 έτη υπηρεσίας έχοντας μεταπτυχιακό θα παίρνει ακαθάριστο μισθό 1.588 ευρώ, ενώ χωρίς τον παραπάνω τίτλο θα έπαιρνε 1.437 ευρώ. Σήμερα παίρνει επίδομα 45 ευρώ και με το νέο μισθολόγιο θα παίρνει 151 ευρώ.
Συνάδελφος, με τα ίδια έτη υπηρεσίας έχοντας μεταπτυχιακό και διδακτορικό, θα παίρνει ακαθάριστο μισθό 1906 ευρώ. Σήμερα παίρνει επίδομα 75 ευρώ και  με το νέο μισθολόγιο θα παίρνει 469 ευρώ!
Ο εμπνευστής αυτού του εκτρώματος, διδακτορικός το δίχως άλλο, δεν αισχύνεται ενώπιον του «μάχιμου» συναδέλφου της αίθουσας, του δασκάλου που επί σειρά ετών και ανελλιπώς προάγει την εκπαιδευτική διαδικασία; Δεν ντρέπεται, δεν κοκκινίζει, «τσίπα» δεν έχει, που μειώνει δραματικά τους μισθούς όλων εκείνων που δεν έχουν τίτλους, για να αυξήσει υπερβολικά τους μισθούς των τιτλούχων;
Τι συνειρμοί λειτούργησαν στους εγκεφάλους των εμπνευστών του νόμου και προέβησαν στην κατάργηση των μέχρι τώρα επιδομάτων, δίνοντάς τους επιπλέον προνόμια;  
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, κατά την άποψή μου, αυτό το θέμα, που αφορά το νέο μισθολόγιο-έκτρωμα, θα δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση στον κλάδο μας και γενικότερα σε όλους του δημοσίους υπαλλήλους Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης.

Σε πείσμα των καιρών σας εύχομαι ολόψυχα καλά, ζεστά και ευλογημένα Χριστούγεννα.

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Νέο θεσμικό πλαίσιο για τις σχολικές εκδρομές-«Στη σχολική μας εκδρομή, Πάμε Ελλάδα».

Νέο θεσμικό πλαίσιο για τις σχολικές εκδρομές: Μαθαίνω και ψυχαγωγούμαι
«Στη σχολική μας εκδρομή, Πάμε Ελλάδα»
Σε συνέχεια της πρωτοβουλίας της Υπουργού Παιδείας, Άννας Διαμαντοπούλου, για την προβολή και προώθηση της Ελλάδας ως προορισμού σχολικών εκδρομών τόσο για τα σχολεία της χώρας μας, όσο και για σχολεία του εξωτερικού, αύριο 20/12/2011, στις 13:30, στο Υπουργείο Παιδείας, (αίθ. Γαλάτεια Σαράντη), θα γίνει παρουσίαση του νέου θεσμικού πλαισίου για τις σχολικές εκδρομές και της καμπάνιας «Στη σχολική μας εκδρομή, Πάμε Ελλάδα».
Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η αναβάθμιση του παιδαγωγικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα των σχολικών εκδρομών και η υποστήριξη του μεγάλου πλεονεκτήματος της χώρας μας που είναι ο τουρισμός.
Για την επίτευξη του στόχου αυτού, το Υπουργείο Παιδείας συνεργάζεται με Περιφερειάρχες και Δημάρχους της χώρας, καθώς και με το Σύνδεσμο των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (H.A.T.T.A.).
Στην αυριανή παρουσίαση προσκεκλημένοι είναι:
Ο Πρόεδρος του H.A.T.T.A., Γιώργος Τελώνης,  ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο Δήμαρχος Αγιάς- Μελιβοίας, Αντώνης Γκουντάρας, ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων, δημοσιογράφος και παρουσιαστής της εκπομπής «Μένουμε Ελλάδα» Γιώργος Αμυράς και η συμπαρουσιάστρια της εκπομπής –δημοσιογράφος, Ράνια Τσιτσιμπίκου.
Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

ΔΑΚΕ/ΠΕ: «Τα σχολικά βιβλία θα είναι στα σχολεία στα μέσα Οκτωβρίου…» «Τα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία θα καλυφθούν έγκαιρα…».

Λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα και τον ερχομό του 2012, κι ενώ έχουμε διανύσει το 1/3 της σχολικής χρονιάς, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αδυνατεί να πετύχει το αυτονόητο.
     Τα σχολικά βιβλία δεν έχουν φτάσει ακόμα στα σχολεία και εκατοντάδες κενά -  κυρίως σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων - παραμένουν ακάλυπτα.
     Οι υποσχέσεις και οι δεσμεύσεις της κ. Διαμαντοπούλου, όπως αυτές διατυπώθηκαν, σε δηλώσεις της από την αρχή της σχολικής χρονιάς, ηχούν πλέον ως κακόγουστο ανέκδοτο!!!
     Επειδή η κ. Υπουργός ασχολείται με τη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ και ελάχιστα με την εκπαίδευση της θυμίζουμε μερικές από τις δηλώσεις της: «Τα σχολικά βιβλία θα είναι στα σχολεία στα μέσα Οκτωβρίου…», «Τα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία θα καλυφθούν έγκαιρα…».
     Ο περιβόητος «προγραμματισμός» του Υπουργείου Παιδείας απέτυχε παταγωδώς!
     Τα γεγονότα τους διαψεύδουν… και η Δημόσια Εκπαίδευση συνεχίζει το Γολγοθά της!!!
     Η κ. Διαμαντοπούλου χαρακτηρίζεται από αναξιοπιστία και ανακολουθία.
     Οι μαθητές της χώρας μάλλον θα πρέπει να απευθυνθούν στον… Άγιο Βασίλη για να έρθουν βιβλία και εκπαιδευτικοί στα σχολεία.

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Ή 6 χρόνια αργότερα το εφάπαξ ή «προκαταβολή» του 50%.

 Στους 45.000 συνταξιούχους που περιμένουν το εφάπαξ τους θα προστεθούν άλλοι 20.000 μεταθέτοντας το χρόνο καταβολής του εφάπαξ κατά 5 ή 6 χρόνια.
Το αίσιον έτος 2018 θα λάβουν το εφάπαξ όσοι δημόσιοι υπάλληλοι βγαίνουν τώρα, μαζικά, στη σύνταξη προκειμένου να αποφύγουν την εφεδρεία. Ετσι, και παρά το «κούρεμα» κατά 20% της παροχής για όσους κατέθεσαν αίτηση μετά την 1/1/2010, η κυβέρνηση εξετάζει πρόταση για χορήγηση μόνο προκαταβολής εφάπαξ ίσης με το 50% του δικαιούμενου ποσού. Για το υπόλοιπο ποσό οι δικαιούχοι θα παραπεμφθούν στις ελληνικές καλένδες. 
 Απλώς η ανακοίνωση της εν λόγω ρύθμισης (εγγύηση ουσιαστικά του 50% του εφάπαξ) καθυστερεί, αφενός για να ολοκληρωθεί η πίεση που ασκείται διά της εφεδρείας για συνταξιοδότηση (άρα μείωση των δημοσίων υπαλλήλων), σε όσους έχουν ώριμα ασφαλιστικά δικαιώματα (έχουν συμπληρώσει τα 34,5 έτη ασφάλισης και δικαιούνται πλήρη σύνταξη) και αφετέρου για να ψηφιστεί πρώτα η ενοποίηση των επικουρικών ταμείων στα οποία θα επιβληθεί και νέα μείωση των συντάξεων από 15% έως και 40%. Νομοσχέδιο που αναμένεται εντός του μήνα, ενώ οι περικοπές θα τεθούν σε ισχύ από.....

Δ.Ο.Ε. : Οι ρυθμίσεις για τη μισθολογική κατάταξη και τις προαγωγές των εκπαιδευτικών μετά τη βαθμολογική κατάταξη.

Κυρία Υπουργέ,
Δεν έχει τέλος η επίθεση που δέχονται οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι αν και προ πολλού έχουν εξαντλήσει κάθε δυνατότητα να ανταποκριθούν σε νέες περικοπές οδηγούμενοι στα όρια της απόλυτης φτώχειας, εξακολουθούν να βρίσκονται στο στόχαστρο νέων ανάλγητων ρυθμίσεων.
Σύμφωνα με το άρθρο 29 του ν.4024/2011 οι υπάλληλοι που εντάσσονται στους νέους βαθμούς, λαμβάνουν το βασικό μισθό του βαθμού αυτού, ενώ όσοι εξ αυτών έχουν πλεονάζοντα χρόνο στον ίδιο βαθμό εξελίσσονται στα μισθολογικά κλιμάκια του βαθμού αυτού. Μετά την ανωτέρω μισθολογική ένταξη για τη μισθολογική εξέλιξη των υπαλλήλων απαιτείται η παρέλευση διετίας ή τριετίας, ανάλογα με το βαθμό στον οποίο έχει ενταχτεί ο υπάλληλος. Αυτό σημαίνει ότι ο πλεονάζων χρόνος που τυχόν απομένει μετά την ανωτέρω μισθολογική κατάταξη των υπαλλήλων, δεν θα ληφθεί υπόψη για τη μισθολογική εξέλιξη στο επόμενο Μ.Κ. Συνεπώς το επόμενο Μ.Κ σε όλους τους υπαλλήλους θα δοθεί μετά την παρέλευση διετίας ή τριετίας από την 1-11-2011, ημερομηνία έναρξης εφαρμογής του συστήματος μισθολογικής εξέλιξης.
Πχ εκπαιδευτικός με 26 έτη υπηρεσίας 11 μήνες και 29 ημέρες την 1-11-2011 θα καταταγεί στο Β΄ Βαθμό και στο 1ο Μ.Κ του βαθμού αυτού. Για 2 ημέρες χάνει το 2ο Μ.Κ του βαθμού αυτού, το οποίο θα πάρει μετά πάροδο 3 ετών!!
Μετά τη βαθμολογική κατάταξη των υπηρετούντων υπαλλήλων τυχόν πλεονάζων χρόνος θεωρείται ότι διανύθηκε στο βαθμό κατάταξης, σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
Μέχρι όμως να τεθεί σε πλήρη εφαρμογή το προβλεπόμενο σύστημα αξιολόγησης του νέου νόμου, οι κρίσεις για προαγωγή στον επόμενο βαθμό των υπαλλήλων, οι οποίοι έχουν τον ελάχιστο χρόνο παραμονής στο βαθμό κατάταξης, καθώς και οι μονιμοποιήσεις των δόκιμων υπαλλήλων θα γίνουν σύμφωνα με τη διαδικασία, τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις που προβλέπονται από τις κατά περίπτωση διατάξεις που ισχύουν κατά τη δημοσίευση αυτού του νόμου, εφαρμόζοντας και τις προβλεπόμενες από το νέο νόμο ποσοστώσεις.
Η ανωτέρω εγκύκλιος δεν διευκρινίζει ούτε πότε θα γίνουν αυτές οι βαθμολογικές προαγωγές μετά την κατάταξη, ούτε πώς θα γίνουν ούτε πώς θα εφαρμοστούν οι προβλεπόμενες ποσοστώσεις με το ισχύον μέχρι τώρα σύστημα βαθμολογικών προαγωγών που συνέδεε το βαθμό με τα έτη υπηρεσίας.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καταγγέλλει την απαράδεκτη αυτή ρύθμιση και απαιτεί να μην προχωρήσει η «κλοπή» της προϋπηρεσίας των εκπαιδευτικών που καθυστερεί τη μισθολογική τους εξέλιξη, συρρικνώνοντας ακόμη περισσότερο το μισθό πείνας που οι κυβερνώντες αποφάσισαν για αυτούς

Προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών στα Δημοτικά Σχολεία.

Προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών με μειωμένο ωράριο διδασκαλίας κλάδων ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ11, ΠΕ16.01-ΤΕ16.00, ΠΕ32 και ΠΕ18.41 στα Δημοτικά Σχολεία 
Το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι, για το σχολικό έτος 2011-2012, προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές με μειωμένο ωράριο διδασκαλίας 24 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ05 Γαλλικής Γλώσσας, 80 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ06 Αγγλικής Γλώσσας, 26 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ07 Γερμανικής Γλώσσας, 19 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ08 Καλλιτεχνικών μαθημάτων, 74 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής, 61 εκπαιδευτικοί των κλάδων ΠΕ16.01-ΤΕ16.00 Μουσικής, 29 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ32 Θεατρικών Σπουδών και 3 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ18.41-Δραματικής Τέχνης, για την κάλυψη λειτουργικών κενών σε σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για ανάληψη υπηρεσίας από την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου έως και την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011 και θα τοποθετηθούν προσωρινά με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης, σε κενές θέσεις των σχολείων της περιοχής όπου προσλήφθηκαν, μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.

Σημειώνεται ότι ως ημερομηνία πρόσληψης των προσωρινών αναπληρωτών λαμβάνεται υπόψη η ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας στην οικεία Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.
Για τους πίνακες με τα ονόματα πατήστε εδώ.

Πρόσληψη Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας-Άξονας Προτεραιότητας 2» του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ 2007-2013.

Πρόσληψη Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών με μειωμένο ωράριο διδασκαλίας, κλάδων ΠΕ11-Φυσικής Αγωγής και ΠΕ32-Θεατρικών Σπουδών στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας-Άξονας Προτεραιότητας 2» του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ 2007-2013, για το διδακτικό έτος 2011-2012
Το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για το σχολικό έτος 2011-2012 προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές με μειωμένο ωράριο διδασκαλίας, 5 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ11-Φυσικής Αγωγής και 2 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ32-Θεατρικών Σπουδών.
Η πρόσληψη των ανωτέρω εκπαιδευτικών, που θα τοποθετηθούν σε συγκεκριμένα  Δημοτικά Σχολεία που περιλαμβάνονται στην Υπουργική Απόφαση πρόσληψής τους, πραγματοποιείται στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας-Άξονας Προτεραιότητας 2» του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ 2007-2013, για το διδακτικό έτος 2011-2012.
Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για ανάληψη υπηρεσίας από την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου έως και την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011.
Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.
Ο πίνακας με τα ονόματα των εκπαιδευτικών του κλάδου ΠΕ11-Φυσικής Αγωγής είναι αναρτημένος εδώ.
Ο πίνακας με τα ονόματα των εκπαιδευτικών του κλάδου ΠΕ32-Θεατρικών Σπουδών είναι αναρτημένος εδώ.

Προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών στα Δημοτικά Σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ).

Προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών με πλήρες και με μειωμένο ωράριο διδασκαλίας κλάδων ΠΕ06 Αγγλικής γλώσσας, ΠΕ08 Καλλιτεχνικών μαθημάτων, ΠΕ11-Φυσικής Αγωγής, ΠΕ16.01-ΤΕ16.00 Μουσικής, ΠΕ19-ΠΕ20 Πληροφορικής, ΠΕ32 Θεατρικών Σπουδών και ΠΕ18.41 Δραματικής Τέχνης στα Δημοτικά Σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ) της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι, για το σχολικό έτος 2011-2012, προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές με πλήρες ωράριο διδασκαλίας, 14 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ06 Αγγλικής Γλώσσας, 12 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ08 Καλλιτεχνικών μαθημάτων, 20 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ11-Φυσικής Αγωγής, 2 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ16.01 Μουσικής, 23 εκπαιδευτικοί των κλάδων ΠΕ19-ΠΕ20 Πληροφορικής, 19 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ32 Θεατρικών Σπουδών και  2 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ18.41 Δραματικής Τέχνης. Επίσης, προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές με μειωμένο ωράριο διδασκαλίας, 5 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ06 Αγγλικής Γλώσσας, 15 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ08 Καλλιτεχνικών μαθημάτων, 31 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ11-Φυσικής Αγωγής, 3 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΤΕ16.00 Μουσικής, 16 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ32 Θεατρικών Σπουδών και  1 εκπαιδευτικός του κλάδου ΠΕ18.41 Δραματικής Τέχνης.
Οι προσλήψεις των εκπαιδευτικών, που θα τοποθετηθούν στα Δημοτικά Σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης πραγματοποιούνται στο πλαίσιο υλοποίησης των Πράξεων «Στήριξη των Σχολείων με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα - ΑΠ1», «Στήριξη των Σχολείων με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα - ΑΠ2» και «Στήριξη των Σχολείων με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα - ΑΠ3», του ΕΠ «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», ΕΣΠΑ 2007-2013.
Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για ανάληψη υπηρεσίας από την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011 έως και την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011.
Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.
Οι πίνακες με τα ονόματα των εκπαιδευτικών είναι αναρτημένοι εδώ.

Προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών, κλάδων ΠΕ70 και ΠΕ60, στα Δημοτικά Σχολεία.

Προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών, κλάδων ΠΕ70 και ΠΕ60, στα Δημοτικά Σχολεία
Το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι, για το σχολικό έτος 2011-2012, προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές 21 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ70-Δασκάλων και 14 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ60-Νηπιαγωγών, για την κάλυψη λειτουργικών κενών σε σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για ανάληψη υπηρεσίας από την Τρίτη 13  Δεκεμβρίου έως και την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011 όπου και θα τοποθετηθούν προσωρινά με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης, σε κενές θέσεις των σχολείων της περιοχής όπου προσλήφθηκαν, μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.

Σημειώνεται ότι ως ημερομηνία πρόσληψης των προσωρινών αναπληρωτών λαμβάνεται υπόψη η ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας στην οικεία Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.
Ο πίνακας με τα ονόματα των εκπαιδευτικών του κλάδου ΠΕ70-Δασκάλων είναι αναρτημένος εδώ.
Ο πίνακας με τα ονόματα των εκπαιδευτικών του κλάδου ΠΕ60-Νηπιαγωγών είναι αναρτημένος εδώ.

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Υπολογίστε το φόρο και την εισφορά.

Παράδειγμα υπολογισμού φόρου και εισφοράς

Πως παρακρατείται η τριπλή έκτακτη εισφορά.

Τριπλή έκτακτη εισφορά θα πληρώσουν το 2012 περίπου 3,7 εκατομμύρια μισθωτοί και συνταξιούχοι. Από τον Ιανουάριο του 2012 ξεκινάει η παρακράτηση της εισφοράς για τη χρονιά αυτή και με την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης την άνοιξη θα καταβληθεί η εισφορά του 2011, ενώ μέχρι τον Φεβρουάριο θα εξοφλούνται οι τελευταίες δόσεις της εισφοράς για τα εισοδήματα του 2010.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, η παρακράτηση της εισφοράς που αναλογεί στα εισοδήματα που αποκτώνται το 2012 και για την οποία δεν θα υπάρξει έκπτωση κατά την παρακράτηση, προβλέπει:
* Η εισφορά αλληλεγγύης παρακρατείται κάθε μήνα από 1/1/12 μέχρι 31/12/2014 σε εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες, κύριες συντάξεις, αμειβόμενους με ημερομίσθιο με σχέση μίσθωσης εργασίας πάνω από ένα έτος στον ίδιο εργοδότη ή με σχέση μίσθωσης εργασίας αορίστου χρόνου, αξιωματικούς και κατώτερο πλήρωμα εμπορικού ναυτικού που παρέχουν υπηρεσίες σε εμπορικά πλοία.
* Οι συντελεστές παρακράτησης της εισφοράς κυμαίνονται από 1% για εισοδήματα από 12.001 -20.000 ευρώ και μέχρι 4% για εισοδήματα άνω των 100.000 ευρώ. Ο συντελεστής αυξάνει στο 5% για καθαρές αποδοχές Προέδρου της Δημοκρατίας, προέδρου και αντιπροέδρων της Βουλής, βουλευτών, προέδρου και αντιπροέδρων της κυβέρνησης, υπουργών, αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών, γενικών και ειδικών γραμματέων υπουργείων, γενικών γραμματέων αποκεντρωμένων διοικήσεων, περιφερειαρχών, ευρωβουλευτών, δημάρχων και γενικώς αιρετών προσώπων.
* Η εισφορά επιβάλλεται στο εισόδημα (συμπεριλαμβάνονται και όλα τα πρόσθετα, όπως υπερωρίες, επίδομα ισολογισμού κ.λπ.) που απομένει μετά την αφαίρεση των ασφαλιστικών εισφορών. Ως εκ τούτου από το ποσό στο οποίο επιβάλλεται η εισφορά δεν αφαιρείται ο φόρος εισοδήματος.
* Η ειδική εισφορά δεν αφαιρείται από το συνολικό εισόδημα ή από το φόρο της κλίμακας.
* Εξαιρούνται της εισφοράς ή δεν προσμετρώνται τα εισοδήματα των προσώπων που είναι ολικώς τυφλοί και όσων παρουσιάζουν βαριές κινητικές αναπηρίες σε ποσοστό 80% και άνω, οι αποζημιώσεις απολυομένων, η εφάπαξ παροχή από ταμεία προνοίας και άλλους ασφαλιστικούς οργανισμούς, το εφάπαξ δημοσίων υπαλλήλων κ.λπ.
* Δεν παρακρατείται η εισφορά σε αμειβόμενους με ημερομίσθιο με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου και διάρκειας μικρότερης του έτους, αναδρομικά εισοδήματα, κύριες συντάξεις ή παροχές από επικουρικά, μετοχικά, αρωγής ή αλληλοβοήθειας, καθώς και σε ετήσιο τεκμαρτό εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες (παροχή κατοικίας ή αυτοκινήτου σε στελέχη και υπαλλήλους).
* Στη βεβαίωση αποδοχών που θα δίνεται από το 2013 και μετά θα αναγράφονται και τα παρακρατούμενα ποσά της εισφοράς, τα οποία θα αναγράφονται από τους φορολογουμένους στην ετήσια δήλωση εισοδήματος, προκειμένου να συμψηφιστούν με την εισφορά που αναλογεί στα συνολικά εισοδήματά τους.
* Το ποσό της εισφοράς που παρακρατείται δεν μειώνεται 1,5%, όπως συμβαίνει στην περίπτωση του φόρου εισοδήματος. enet.gr

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Υφ. Παιδείας : "Δεν υπάρχει θέμα εφεδρείας στους εκπαιδευτικούς".

«Δεν υπάρχει θέμα εφεδρείας στους εκπαιδευτικούς» επανέλαβε για ακόμα μια φορά από το βήμα της Βουλής η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Τόνισε ότι το υπουργείο Παιδείας παρουσίασε στο Υπουργικό Συμβούλιο τα στοιχεία που αφορούν την εκπαίδευση και είχε τη δυνατότητα να συνεργαστεί με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, έτσι ώστε να εξαιρεθούν από την εφεδρεία όλοι οι εκπαιδευτικοί.

«Είναι αδιανόητο να αποκεφαλιζόταν η εκπαίδευση από πολλούς και ικανούς διευθυντές σχολείων, παραδείγματος χάριν, από πολλά και ικανά στελέχη καθηγητές και δασκάλους των παιδιών μας» τόνισε χαρακτηριστικά η υφυπουργός Παιδείας.

ΔΟΕ: Αίτημα για συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας.

Κυρία Υπουργέ,

Κύριε Αναπληρωτή Υπουργέ,

Κυρία Υφυπουργέ,
 
  Σε μια χρονική περίοδο που στο χώρο του Δημόσιου Σχολείου σχεδιάζονται και υλοποιούνται μεγάλες αλλαγές και ανατροπές, ερήμην των εργαζομένων και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εκπαίδευση και οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται στην πιο κρίσιμη φάση τους, δεν  υπάρχει οργανωμένος διάλογος μεταξύ του Υπουργείου και της Ομοσπονδίας των Εκπαιδευτικών.  Έχουν περάσει 14 μήνες από τη τελευταία συνάντηση της Δ.Ο.Ε. με την κ. Υπουργό και 10 μήνες από τη τελευταία συνάντηση με την κ. Υφυπουργό.
Για το λόγο αυτό το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.,  ζητά να έχει άμεσα συνάντηση μαζί σας, προκειμένου να συζητηθούν τα συσσωρευμένα προβλήματα της καθημερινότητας που τείνουν να λάβουν εκρηκτικές διαστάσεις και απασχολούν τον κόσμο της εκπαίδευσης στην παρούσα συγκυρία (εφεδρεία εκπαιδευτικών, σχολικά βιβλία, χρηματοδότηση εκπαίδευσης, αποδοχές των εκπαιδευτικών, κατάργηση αιρετών από τα Πειθαρχικά Συμβούλια, πλεονάζον χρόνος σε βαθμό και Μ.Κ., τριετής υποχρεωτική παραμονή των εκπαιδευτικών στην οργανική τους θέση, αποσπάσεις μελών ΙΠΕΜ/ΔΟΕ, αναδιάρθρωση δομών εκπαίδευσης).

Αρχειοθήκη ιστολογίου