Κυριότερες Ειδήσεις

Παρασκευή, 3 Αυγούστου 2012

Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.: Διορισμοί Εκπαιδευτικών στην Π.Ε.: Επιστροφή στο… 1950! Η αντιεκπαιδευτική κυβερνητική πολιτική συνεχίζεται…

Χωρίς αιδώ, χωρίς κανέναν ενδοιασμό και με προκλητικό τρόπο η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων εξήγγειλε το διορισμό 133 μόνιμων εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση (16 ΠΕ06, 6 ΠΕ11, 6 ειδ. κατηγοριών + 55 ΠΕ60 και 8 ειδ. Κατηγοριών + 42 ΠΕ70).

Αντίστοιχος αριθμός εκπαιδευτικών είχε προσληφθεί στη δημόσια εκπαίδευση το 1950, δηλαδή μετά τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, της Κατοχής και του.....

εμφυλίου πολέμου!!!

Είναι γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ «υποδούλωσε» τη χώρα στο ΔΝΤ και τις συνέπειες της πολιτικής αυτής βιώνει καθημερινά το σύνολο του ελληνικού λαού.

Σε περίοδο κρίσης, αντί να επενδύουν στην Παιδεία και στην Ανάπτυξη, προχωρούν σε διαρκείς περικοπές.

Δημιουργούν στρατιές ανεργίας ακόμα κι εκεί που δεν υπήρχαν.


Παρά τις μεγάλες ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό (5.500 καταγεγραμμένα κενά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στις αρχές Αυγούστου και με πιθανό το διπλασιασμό τους λόγω συνταξιοδοτήσεων, αναρρωτικών αδειών κλπ. μέχρι την έναρξη του σχολικού έτους), το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώνει τον μικρό αριθμό προσλήψεων, περιορίζει δραστικά των αριθμό των αναπληρωτών, οδηγεί στην ανεργία χιλιάδες εκπαιδευτικούς που εργάζονταν τα τελευταία χρόνια και αδυνατεί να απαντήσει στο ερώτημα του πώς θα καλυφθούν τα κενά με την έναρξη των μαθημάτων.


Η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει με μεγάλα προβλήματα.


Το ιστορικά αρνητικό ρεκόρ προσλήψεων σηματοδοτεί νέες αρνητικές εξελίξεις με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.


Την ίδια ώρα που οι εκπαιδευτικοί θα βιώνουν την ανεργία και την αδιοριστία, ο ελληνικός λαός θα αναζητά εκπαιδευτικούς στις τάξεις και οι μαθητές θα χάνουν πολύτιμες ώρες διδασκαλίας.


Το ΠΑΣΟΚ έκανε και πάλι… το θαύμα του!!!

Για τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.
Ο Πρόεδρος                          Ο Γενικός Γραμματέας
Κόκκινος Χαράλαμπος                   Ανδρουλάκης Μάνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου