Κυριότερες Ειδήσεις

Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2013

Ξανά στη λίστα διαθεσιμότητας 245 εκπαιδευτικοί με μεταπτυχιακά. Εξαιρούνταν από την αρχική λίστα λόγω προσόντων αλλά... μπαίνουν στη σημερινή τροπολογία.

Ένα από τα 22 προαπαιτούμενα έμεινε σε εκκρεμότητα από το Eurogroup Working Group (EWG) ώστε να εκταμιευθεί η επόμενη δόση. Και αυτό ήταν η κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων. Πληροφορίες ανέφεραν ότι δεν συμπληρωνόταν ο απαιτούμενος από την τρόικα αριθμός των υπαλλήλων.

Έτσι μπορεί οι κάτοχοι μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων αρχικά να είχαν εξαιρεθεί από το καθεστώς διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών της τεχνολογικής εκπαίδευσης και να μετατάσσονταν σε....
διοικητικές υπηρεσίες -σύμφωνα και με το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πριν από λίγες ημέρες- η τρόικα όμως φαίνεται ότι τους σβήνει το χαμόγελο από τα χείλη και τους επαναφέρει σε καθεστώς ανησυχίας.

Το εν λόγω προαπαιτούμενο πρέπει να ψηφιστεί από το ελληνικό Κοινοβούλιο σήμερα Πέμπτη. Γι' αυτό με τροπολογία που θα καταθέσει το πρωί της Πέμπτης στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών φαίνεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, αυτοί οι 245 εκπαιδευτικοί που αρχικά εξαιρούνταν, επανέρχονται στη λίστα διαθεσιμότητας.

Κάτι ανάλογο φαίνεται να συμβαίνει και στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καθώς την τροπολογία θα υπογράφει και ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου και πάλι οι εργαζόμενοι με μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές εξαιρούνταν από το καθεστώς της διαθεσιμότητας (κυρίως από τη μεγάλη «δεξαμενή» των δημοτικών αστυνομικών που βρίσκονται υπό αυτό το καθεστώς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου