Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Τέλος Ιουνίου οι μεταθέσεις 15.000 εκπαιδευτικών.

Μειωμένος σε σχέση με άλλες χρονιές είναι ο αριθμός των αιτήσεων λόγω φόβου για την απώλεια της οργανικής θέσης.
Στην αναμονή βρίσκονται περίπου 15.000 εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έως ότου ανακοινωθούν οι μεταθέσεις τους από το υπουργείο Παιδείας, κάτι που αναμένεται, συμφώνα με πληροφορίες, να γίνει στο τέλος του Ιουνίου, για να ακολoυθήσσυν μετά οι αποσπάσεις και οι διορισμοί των αναπληρωτών. Φέτος ο αριθμός των αιτήσεων μετάθεσης, παρά το γεγονός ότι παραμένει υψηλός, είναι μειωμένος συγκριτικά με τις προηγούμενες χρονιές. Σύμφωνα με....
εκτιμήσεις, ο φόβος της απώλειας της οργανικής θέσης οδήγησε πολλούς εκπαιδευτικούς να μην υποβάλουν αίτηση, διότι ανησυχούν μήπως στη νέα περιοχή που θα πάνε δεν θα υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις και έτσι θα παραμείνουν στη διάθεση των υπηρεσιακών συμβουλίων.
Με βάση τα στοιχεία των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου Παιδείας, το σύνολο των αιτήσεων που καταχωρίσθηκε για μετάθεση από περιοχή σε περιοχή στην πρωτοβάθμια ανήλθε στις 7.005, έναντι 7.550 αιτήσεων  που υποβλήθηκαν πέρυσι, ενώ   λίγο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
 Αναλυτικά οι πίνακες των αιτήσεων μετάθεσης ανά ειδικότητα έχουν ως εξής:
Αγγλικής Φιλολογίας 540 αιτήσεις, δάσκαλοι 4.246 αιτήσεις, Μουσικής Πτυχ. Μουσικής Επιστήμης 142 αιτήσεις, Μουσικής Πτυχ. Παραδοσιακής Λαϊκής Μουσικής 2 αιτήσεις, Νηπιαγωγοί 1.303 αιτήσεις. Φυσικής Αγωγής 772. Όπως υπογραμμίζει ο αιρετός του ΚΥΣΠΕ Β. Παληγιάννης, το 2013 το ποσοστό ικανοποίησης των αιτήσεων μετάθεσης ανήλθε σε 24,57%.
Για το 2014 δεν υπάρχουν στοιχεία για τα οργανικά κενά με βάση τα οποία θα πραγματοποιηθούν οι μεταθέσεις. Πιστεύω ότι εντός του Ιουνίου το ΚΥΣΠΕ θα συζητάει τις αμφισβητούμενες αιτήσεις, την ένταξη εκπαιδευτικών στις ειδικές κατηγορίες, την ένταξη εκπαιδευτικών στη διαδικασία μεταθέσεων για την Ειδική Αγωγή και εν συνεχεία μετά την ολοκλήρωση όλων αυτών θα συζητηθούν οι μεταθέσεις στα διαπολιτισμικά σχολεία για να ολοκληρωθεί η διαδικασία των μεταθέσεων με βάση τη μοριοδότηση, αρχές Ιουλίου.
Οι μεταθέσεις φέτος γίνονται με καθυστέρηση και αυτό γιατί το υπουργείο δεν είχε εκδώσει την εγκύκλιο των μεταθέσεων για το 2014 παρά την πρόβλεψη του νόμου ότι οι αιτήσεις γίνονται τον Νοέμβριο κάθε έτους. Επί πέντε μήνες οι εκπαιδευτικοί ήταν σε αναμονή και αγωνία και τελικά το υπουργείο Παιδείας δεν έκανε κάποια αλλαγή στη σχετική εγκύκλιο. Αυτή η καθυστέρηση όμως θα έχει επιπτώσεις και στις υπόλοιπες υπηρεσιακές μεταβολές, όπως και στην πρόσληψη αναπληρωτών , τονίζει ο αιρετός του ΚΥΣΠΕ Δ. Μπράτης, ενώ όσο αφορά στο Προεδρικό Διάταγμα για τις υποχρεωτικές υπογραμμίζει: Εκτιμώ ότι δεν αναμένεται να έχει εφαρμογή στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση επειδή (εκτός από ελάχιστες περιοχές) υπάρχει σχεδόν πλήρης αντιστοίχιση οργανικών θέσεων με το προσωπικό, που ήδη υπηρετεί . 
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΙΚΟΛΙΤΣΑΤΡΙΓΚΑ από ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου