Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Ουρές για παραιτήσεις χθες στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης…

Το αδιαχώρητο δημιουργήθηκε χθες σε πολλές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της χώρας, τελευταία ημέρα υποβολής παραιτήσεων των εκπαιδευτικών…

 Πάρα πολλοί συνάδελφοι υπέβαλαν αιτήσεις παραιτήσεις μετά και τι τελευταίες «αποκαλύψεις» ότι τα όρια ηλικίας θα φτάσουν τα 62 από 1 Ιανουαρίου 2015 και ο Αρμαγεδδών θα πλήξει το ασφαλιστικό σύστημα. (http://www.e-mesara.gr/index.php/2014-01-29-19-21-29/1422-oi-megaloi-xamenoi-apo-tis-allages-sto-syntaksiodotiko)

            Εκπαιδευτικοί που είχαν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, που είχαν πληρώσει πλασματικά χρόνια υπηρεσίας προκειμένου να θεμελιώσουν, που είχαν ανήλικα παιδιά, που είχαν ακόμα χρόνια να..... προσφέρουν, έτρεξαν να καταθέσουν τις παραιτήσεις τους φοβούμενοι εγκλωβισμό χρόνων…

            Είδαμε  ανθρώπους που δεν είχαν πολλά χρόνια υπηρεσία, να θέλουν να φύγουν μην αντέχοντας άλλο αυτό το «μαύρο» και την αβεβαιότητα που μετακινήθηκε στην εκπαίδευση τα τελευταία χρόνια.

            Βέβαια υπάρχει ο ένας μήνας στον οποίο έχουν το δικαίωμα να αποσύρουν τις παραιτήσεις τους, εφόσον το επιθυμούν. Και οι περισσότεροι (πιστεύουμε) περιμένουν να δουν τι θα μεσολαβήσει ως την 31η Μαΐου, για να πάρουν οριστικέ αποφάσεις. Και τούτο γιατί νιώθουν δυνατοί ακόμα να προσφέρουν στη δημόσια εκπαίδευση αρκετά πράγματα.

            Δυστυχώς όμως το κακό έχει γίνει, αφού το πρώτο βήμα είναι σίγουρα η αρχή! 

Του Ζαχαρία Καψαλάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου