Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Στοιχεία σχετικά με τις αιτήσεις συνταξιοδότησης εκπαιδευτικών και τις αποσπάσεις.

Οι αιτήσεις συνταξιοδότησης εκπαιδευτικών ανέρχονται φέτος συνολικά σε 11.466. Συγκεκριμένα, στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ανέρχονται σε 3.930 και στη Δευτεροβάθμια σε 7.536.

Οι παραπάνω αριθμοί ενδέχεται να μεταβληθούν, λόγω του δικαιώματος που έχουν οι εκπαιδευτικοί, να ανακαλέσουν τις αιτήσεις για συνταξιοδότησή τους.

Πέρυσι ο συνολικός αριθμός αιτήσεων συνταξιοδότησης εκπαιδευτικών ήταν 4.355 (στην Πρωτοβάθμια 1.745 και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση 2.610 ).

Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Φλώρινας οι αριθμός των αιτήσεων συνταξιοδότησης δασκάλων και Νηπιαγωγών ανέρχεται στις 39, πολύ μεγαλύτερος των προβλέψεων μας.

Επομένως το υπ. Παιδείας παρά την επισήμανση σε τελευταίο έγγραφό του προς τις Διευθύνσεις, ότι ο αριθμός των αποσπάσεων στην Πρωτοβάθμια θα είναι περιορισμένος θα πρέπει να ανακαλέσει.

Στη Φλώρινα όπως έχω αναφέρει σε πρόσφατη ανάρτησή μου τα λειτουργικά κενά δασκάλων που εστάλησαν προς την Περιφέρεια είναι 51. Στην ανάλυση του σχετικού πίνακα 1 ανά κλάδο που αφορά τους δασκάλους, μπορούμε να δούμε στη στήλη δεξιά την εκτίμηση της Διεύθυνσης που είναι 92 (αναλύονται στον πίνακα 2), μείον τους υπεράριθμους που είναι 41, άρα απομένουν 51 λειτουργικά κενά. Δείτε τους σχετικούς πίνακες. Αναφέρομαι στους δασκάλους επειδή υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τις αποσπάσεις των συναδέλφων μας από άλλα ΠΥΣΠΕ και τη λειτουργία των σχολείων, έχουν αποσπασθεί στη Διεύθυνσή μας μόνον 10 και έφυγαν σε άλλα ΠΥΣΠΕ 3.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου