Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Μετά τη δεύτερη φάση των αποσπάσεων στην τρίτη φάση της αβεβαιότητας.

Και ο λόγος φυσικά για τους συνάδελφους εκπαιδευτικούς που δεν κατόρθωσαν να πάρουν απόσπαση στο Νομό μας μετά και τη δεύτερη φάση των αποσπάσεων από Π.Υ.Σ.Π.Ε. σε Π.Υ.Σ.Π.Ε., για συνάδελφους εκπαιδευτικούς που έχουν την οργανική τους στην Κάλυμνο, την Κάρπαθο, Σαλαμίνα, Μεσολόγγι, Κέρκυρα και άλλα απομακρυσμένα από το Νομό μας μέρη της πατρίδας μας, συνάδελφους εκπαιδευτικούς που τα προηγούμενα χρόνια έπαιρναν απόσπαση.
Αφού πέρασαν ένα καλοκαίρι με την αγωνία αυτή και κυρίως με την αβεβαιότητα παίρνοντας υποσχέσεις από διάφορους, ήρθε και η δεύτερη φάση των αποσπάσεων τέλος Αυγούστου σύμφωνα με την οποία στο Νομό μας ήρθαν μόνο δώδεκα εκπαιδευτικοί από τους οποίους μόνο δέκα (10) δάσκαλοι παρά τις φιλότιμες προσπάθειες και τις έντονες πιέσεις και του νέου Διευθυντή Εκπαίδευσης, ο οποίος έδωσε εκ νέου 46 λειτουργικά κενά δασκάλων στην Περιφέρεια (εγώ προσωπικά απέστειλα προσωπική επιστολή στην Περιφερειακή Διευθύντρια εκπαίδευσης και επεσήμανα τις ελλείψεις και τα λειτουργικά κενά και όλα τα συνεπακόλουθα από αυτό και είχα τη διαβεβαίωσή της ότι θα έρθουν με απόσπαση περισσότεροι δάσκαλοι).
Και περνάνε στην τρίτη φάση της αβεβαιότητας, λίγες μέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, λίγες μέρες πριν κάνουν αναφορά ανάληψης στο σχολείο της οργανικής τους στην Κάρπαθο ή την Κάλυμνο ή το Αγαθονήσι, είναι και το χειρότερο αυτό, αφού πάλι βγαίνουν κάποιοι και μάλιστα άσχετοι με την εκπαίδευση που μοιράζουν υποσχέσεις για την απόσπασή τους με την τρίτη φάση των αποσπάσεων εντός της εβδομάδας (γιατί να μη γίνουν με τη δεύτερη φάση, αλλά έρχονται εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση).
Τα ερωτήματά μου είναι:
  1. Πως καταστρατηγήθηκε ο Ν. 2946/2001 (δεν έχει καταργηθεί με το νέο Ν.2848/2010 για την Παιδεία), ο οποίος στο άρθρο 21 αναφέρει ότι: σύζυγοι στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων, ένστολου προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού και του Λιμενικού Σώματος, επιτρέπεται να αποσπώνται κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων .......κ.λ.π.;
  2. Πως καταστρατηγήθηκε ο Ν. 3463/2006 (Φ.Ε.Κ. Α΄114/2006 Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων) που αναφέρεται στην απόσπαση τακτικών δημοσίων υπαλλήλων μελών Ο.Τ.Α. στο Δήμο τους, ή την Κοινότητά τους ή και στο Νομό τους;
  3. Εξετάσθηκαν οι αιτήσεις συναδέλφων με σοβαρούς λόγους υγείας;
  4. Και τέλος και κυριότερα μετά το μεγάλο αριθμό συνταξιοδοτήσεων εκπαιδευτικών στο Νομό μας, το μικρό αριθμό δασκάλων που έχουν έρθει με απόσπαση και τα πολλά λειτουργικά κενά, πως θα λειτουργήσουν τα σχολεία μας; αφού θα δημιουργηθούν πληθωρικά τμήματα από υποχρεωτικές συνενώσεις τμημάτων και σχολείων και κατάργηση άλλων και θα λειτουργεί ως άλλοθι για περικοπές τμημάτων ένταξης, παράλληλης στήριξης, ενισχυτικής διδασκαλίας, κατ' οίκον διδασκαλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου