Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Συμπληρωματικές αποσπάσεις Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης σε Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, Δ/νσεις και Γραφεία Εκπ/σης και Παιδαγ. Ινστιτούτο.

Συμπληρωματικές αποσπάσεις, ανακλήσεις και τροποποιήσεις αποσπάσεων Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης σε Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, Δ/νσεις και Γραφεία Εκπ/σης. Δείτε την απόφαση με τα ονόματα.

Συμπληρωματικές αποσπάσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο για το σχολ. έτος 2010-2011. Δείτε την απόφαση με τα ονόματα.


Ανασυγκρότηση Π.Υ.Σ.Π.Ε. Ν. Φλώρινας. Συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ με τη νέα του σύνθεση.

Με απόφαση της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας ανασυγκροτήθηκε εκ νέου το ΠΥΣΠΕ Ν. Φλώρινας. Για να δείτε την απόφαση και τη νέα σύνθεση κάνετε κλικ εδώ.
Το συμβούλιο συνεδρίασε με τη νεα του σύνθεση με τα παρακάτω θέματα.
  1. Ορισμός Προϊσταμένου Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Π.Ε. Φλώρινας.
  2. Προκύρηξης θέσης Προϊσταμένου Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Π.Ε. Φλώρινας για τη νέα σχολική χρονιά 2010-2011.
  3. Προκύρηξης θέσης Διευθυντή του Δημ. Αγ. Γερμανού, Δημ. Σχολείου Φιλώτα και Ειδικού Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου.

Υπ. Παιδείας: Συμπληρωματική των διευκρινιστικών οδηγιών σχετικά με την τοποθέτηση των εκπαιδευτικών στις σχολικές μονάδες.

Σε συνέχεια σχετικών αποφάσεων με τις οποίες εγκρίθηκε η απόσπαση εκπαιδευτικών για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών σε σχολεία άλλων περιοχών της χώρας και προς διευκόλυνση τόσο των ίδιων των αποσπασθέντων όσο και των υπηρεσιών προέλευσης και απόσπασης, σας κάνουμε γνωστό ότι οι αποσπασθέντες θα αναλάβουν υπηρεσία στις θέσεις στις οποίες αποσπάσθηκαν, εν αναμονή των προσλήψεων αναπληρωτών, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν επίσης έγκαιρα. Δείτε τη δευκρινιστική εγκύκλιο.

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Υποβολή δήλωσης τοποθέτησης αποσπασμένων εκπαιδευτικών από άλλα Π.Υ.Σ.Π.Ε. στο Π.Υ.Σ.Π.Ε. Φλώρινας.

Η Διεύθυνση Π.Ε. Φλώρινας με έγγραφό της ενημερώνει ότι, το Π.Υ.Σ.Π.Ε Φλώρινας καλεί τους εκπαιδευτικούς που αποσπάστηκαν από άλλα Π.Υ.Σ.Π.Ε., να υποβάλουν δήλωση τοποθέτησης στη Γραμματεία του Π.Υ.Σ.Π.Ε. από την Τρίτη 31-8-2010 έως και την Τετάρτη 1-9-2010. Διαβάστε περισσότερα.

Ενημερωτικό αιρετού Κ.Υ.Σ.Π.Ε. Βασίλη Παληγιάννη για τη Β΄φάση των αποσπάσεων.

Σας ενημερώνω ότι το Κ.Υ.Σ.Π.Ε. συνεδρίασε την Παρασκευή 27 Αυγούστου και εξέτασε αιτήσειις απόσπασης από Π.Υ.Σ.Π.Ε, σε Π.Υ.Σ.Π.Ε. ........διαβάστε το ενημερωτικό.

Πιστεύω πως θα γίνει και τρίτη φάση αποσπάσεων, όπου θα εξεταστούν ειδικές κατηγορίες νεοδιοριζόμενων και αιτήσεις επανεξέτασης. Επομένως οι συνάδελφοι που δεν ικανοποιήθηκαν οι αιτήσεις τους να κάνουν αίτηση επαναξέτασης

Αποσπάσεις εκπ/κών Α΄/θμιας και Β΄/βάθμιας Εκπ/σης στα Γενικά Αρχεία του Κράτους, στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και στις Δημόσιες βιβλιοθήκες

Από το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώθηκαν οι Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα Γενικά Αρχεία του Κράτους, στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και στις Δημόσιες Βιβλιοθήκες για το σχολικό έτος 2010 - 2011.

Οι αποσπώμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις νέες θέσεις με την έναρξη του διδακτικού έτους (1η Σεπτεμβρίου 2010).

Για το Δελτίο Τύπου και τις αποφάσεις αποσπάσεων πατήστε εδώ.

Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας στα ΚΕΔΔΥ.

Από το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνονται οι Αποσπάσεις Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα ΚΕΔΔΥ για το σχολικό έτος 2010-11.

Οι αποσπώμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις νέες θέσεις με την έναρξη του διδακτικού έτους (1η Σεπτεμβρίου 2010).

Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Μετά τη δεύτερη φάση των αποσπάσεων στην τρίτη φάση της αβεβαιότητας.

Και ο λόγος φυσικά για τους συνάδελφους εκπαιδευτικούς που δεν κατόρθωσαν να πάρουν απόσπαση στο Νομό μας μετά και τη δεύτερη φάση των αποσπάσεων από Π.Υ.Σ.Π.Ε. σε Π.Υ.Σ.Π.Ε., για συνάδελφους εκπαιδευτικούς που έχουν την οργανική τους στην Κάλυμνο, την Κάρπαθο, Σαλαμίνα, Μεσολόγγι, Κέρκυρα και άλλα απομακρυσμένα από το Νομό μας μέρη της πατρίδας μας, συνάδελφους εκπαιδευτικούς που τα προηγούμενα χρόνια έπαιρναν απόσπαση.
Αφού πέρασαν ένα καλοκαίρι με την αγωνία αυτή και κυρίως με την αβεβαιότητα παίρνοντας υποσχέσεις από διάφορους, ήρθε και η δεύτερη φάση των αποσπάσεων τέλος Αυγούστου σύμφωνα με την οποία στο Νομό μας ήρθαν μόνο δώδεκα εκπαιδευτικοί από τους οποίους μόνο δέκα (10) δάσκαλοι παρά τις φιλότιμες προσπάθειες και τις έντονες πιέσεις και του νέου Διευθυντή Εκπαίδευσης, ο οποίος έδωσε εκ νέου 46 λειτουργικά κενά δασκάλων στην Περιφέρεια (εγώ προσωπικά απέστειλα προσωπική επιστολή στην Περιφερειακή Διευθύντρια εκπαίδευσης και επεσήμανα τις ελλείψεις και τα λειτουργικά κενά και όλα τα συνεπακόλουθα από αυτό και είχα τη διαβεβαίωσή της ότι θα έρθουν με απόσπαση περισσότεροι δάσκαλοι).
Και περνάνε στην τρίτη φάση της αβεβαιότητας, λίγες μέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, λίγες μέρες πριν κάνουν αναφορά ανάληψης στο σχολείο της οργανικής τους στην Κάρπαθο ή την Κάλυμνο ή το Αγαθονήσι, είναι και το χειρότερο αυτό, αφού πάλι βγαίνουν κάποιοι και μάλιστα άσχετοι με την εκπαίδευση που μοιράζουν υποσχέσεις για την απόσπασή τους με την τρίτη φάση των αποσπάσεων εντός της εβδομάδας (γιατί να μη γίνουν με τη δεύτερη φάση, αλλά έρχονται εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση).
Τα ερωτήματά μου είναι:
  1. Πως καταστρατηγήθηκε ο Ν. 2946/2001 (δεν έχει καταργηθεί με το νέο Ν.2848/2010 για την Παιδεία), ο οποίος στο άρθρο 21 αναφέρει ότι: σύζυγοι στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων, ένστολου προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού και του Λιμενικού Σώματος, επιτρέπεται να αποσπώνται κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων .......κ.λ.π.;
  2. Πως καταστρατηγήθηκε ο Ν. 3463/2006 (Φ.Ε.Κ. Α΄114/2006 Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων) που αναφέρεται στην απόσπαση τακτικών δημοσίων υπαλλήλων μελών Ο.Τ.Α. στο Δήμο τους, ή την Κοινότητά τους ή και στο Νομό τους;
  3. Εξετάσθηκαν οι αιτήσεις συναδέλφων με σοβαρούς λόγους υγείας;
  4. Και τέλος και κυριότερα μετά το μεγάλο αριθμό συνταξιοδοτήσεων εκπαιδευτικών στο Νομό μας, το μικρό αριθμό δασκάλων που έχουν έρθει με απόσπαση και τα πολλά λειτουργικά κενά, πως θα λειτουργήσουν τα σχολεία μας; αφού θα δημιουργηθούν πληθωρικά τμήματα από υποχρεωτικές συνενώσεις τμημάτων και σχολείων και κατάργηση άλλων και θα λειτουργεί ως άλλοθι για περικοπές τμημάτων ένταξης, παράλληλης στήριξης, ενισχυτικής διδασκαλίας, κατ' οίκον διδασκαλίας.

Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης πρώην Φλωρίνης Αυγουστίνος.

Εκοιμήθη σήμερα στις 5.00 π.μ. ο Μακαριστός πρώην Μητροπολίτης Φλωρίνης Αυγουστίνος Καντιώτης σε ηλικία 104 ετών, ο οποίος νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο της Φλώρινας για 26 ημέρες, μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη, ενώ την τελευταία ημέρα παρουσίασε νεφρική ανεπάρκεια.
Ο πρώην Φλωρίνης που γεννήθηκε στις Λεύκες Πάρου το 1907, αποφοίτησε από τη Θεολογική Σχολή Αθηνών το 1929. Διάκονος χειροτονήθηκε το 1935 και Πρεσβύτερος το 1942. Υπηρέτησε ως Πρωτοσύγκελος στη Μητρόπολη Αιτωλίας, ως στρατιωτικός ιερέας και ως Ιεροκήρυκας στην Αθήνα. Εξέδωσε δεκάδα περιοδικών, ίδρυσε οικοτροφεία φοιτητών και μαθητών, ηγήθηκε της Ιεραποστολικής αδελφότητος Θεολόγων «ο Σταυρός», εκφώνησε κηρύγματα σε όλη τη χώρα και συνέγραψε τα ογδόντα δύο θρησκευτικού περιεχομένου βιβλία.

Στις 25 Ιουνίου του 1967 χειροτονήθηκε Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας. Στις 14 Ιανουαρίου του 2000 παραιτήθηκε λόγω γήρατος. Το σκήνωμά του βρίσκεται στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα της Φλώρινας, όπου ήδη πλήθος πιστών έχει σπεύσει για προσκύνημα. Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλλεί τη Δευτέρα 30 Αυγούστου στις 12.00 το μεσημέρι, παρουσία πλήθους Μητροπολιτών από όλη την Ελλάδα.

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Απόφαση αποσπάσεων - ανακλήσεων - τροποποιήσεων Α΄/θμιας από Π.Υ.Σ.Π.Ε. σε Π.Υ.Σ.Π.Ε. 2η φάση.

Σύμφωνα με την απόφαση που υπογράφηκε σήμερα από την υπ. Παιδείας στο Π.Υ.Σ.Π.Ε. Φλώρινας αποσπώνται οι παρακάτω εκπαιδευτικοί:
  1. Βοζινίδης Βασίλειος Δάσκαλος από το Π.Υ.Σ.Π.Ε. Κοζάνης.
  2. Γκώγκος Σταύρος Δάσκαλος από το Π.Υ.Σ.Π.Ε. Καστοριάς.
  3. Θεοφανίδης Ανδρέας Δάσκαλος από το Π.Υ.Σ.Π.Ε. Δωδεκανήσου.
  4. Κουγιουμτζόγλου Αγγελική Δασκάλα από το Π.Υ.Σ.Π.Ε. Πέλλας.
  5. Κύρκου Χρήστος Δάσκαλος από το Π.Υ.Σ.Π.Ε. Κέρκυρας.
  6. Μάστορα Αγγελική Δασκάλα από το Π.Υ.Σ.Π.Ε. Κέρκυρας.
  7. Νίκου Βιολέττα Δασκάλα από το Π.Υ.Σ.Π.Ε. Καστοριάς.
  8. Παπανικολάου Αναστασία Δασκάλα από το Π.Υ.Σ.Π.Ε. Καστοριάς.
  9. Πήτα Σουλτάνα Δασκάλα από το Π.Υ.Σ.Π.Ε. Καστοριάς.
  10. Χάτζιος Μιχαήλ Δάσκαλος από το Π.Υ.Σ.Π.Ε. Κοζάνης.
  11. Ιωαννίδου Καλλιόπη Αγγλικής Γλώσσας από το Π.Υ.Σ.Π.Ε. Δυτ. Θεσ/νίκης.
  12. Μιχμίζου Δέσποινα Αγγλικής Γλώσσας από το ΠΥΣΠΕ Λάρισας.
Αποσπώνται σε άλλο Π.Υ.Σ.Π.Ε. οι παρακάτω εκπαιδευτικοί:
  1. Αργυροπούλου Παρασκευή Αγγλικής Γλώσσας στο Π.Υ.Σ.Π.Ε. Πέλλας.
  2. Αρνομάλλη Ιωάννα Αγγλικής Γλώσσας στο Π.Υ.Σ.Π.Ε. Δυτ. Θεσ/νίκης.
Για να δείτε σχετικική απόφαση με όλα τα ονόματα των εκπαιδευτικών που αποσπώνται κάνετε κλικ εδώ.

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Eγκρίθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο συνολικά 15.760 πιστώσεις για αναπληρωτές και 10.800 πιστώσεις για ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς.

Ο μεγάλος αριθμός των κενών στα σχολεία, η πίεση της εκπαιδευτικής κοινότητας και η ανάδειξη του προβλήματος σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού έφερε τα πρώτα αποτελέσματα. Ενώ το Υπουργείο Παιδείας πριν από το Πάσχα έκανε λόγο για 7- 8.000 αναπληρωτές και μέσα στο καλοκαίρι έκανε λόγο για 11.000, την Πέμπτη 26/8 εγκρίθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο συνολικά 15.760 πιστώσεις για αναπληρωτές και 10.800 πιστώσεις για ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς. Έτσι φτάνουμε περίπου στα περσινά επίπεδα προσλήψεων αναπληρωτών και ωρομισθίων χωρίς όμως να υπολογίζουμε τον υπερδιπλασιασμό των παραιτήσεων φέτος. Επίσης δεν έχουν υπολογιστεί και οι ανάγκες εκπαιδευτικών που απορρέουν από τα 800 ολοήμερα σχολεία. Παράλληλα δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς ότι φέτος διορίστηκαν οι μισοί μόνιμοι εκπαιδευτικοί από όσους προβλέπονταν να διοριστούν.

Δ.Ο.Ε.:«Συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Δ.Ε.Θ. Σάββατο 11/9/10 ώρα 18.00 άγαλμα Βενιζέλου, Θεσσαλονίκη».

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. αποφάσισε τη συμμετοχή του κλάδου μας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνει η ΑΔΕΔΥ το Σάββατο 11-09-10 και ώρα 18.00 στο άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, με την ευκαιρία των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης.

Η συμμετοχή μας στη συγκέντρωση έχει ως στόχο να διεκδικήσει λύσεις στα αιτήματα του κλάδου.

Καλούνται όλοι οι συνάδελφοι των Συλλόγων της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας να στηρίξουν με τη συμμετοχή τους την κινητοποίηση. Οι τοπικοί σύλλογοι (με έξοδά τους) μπορούν να εκμισθώσουν λεωφορεία για να εξασφαλίσουν την παρουσία των συναδέλφων στο συλλαλητήριο.

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων με τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ).

Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της Υπουργού, Άννας Διαμαντοπούλου, των Υφυπουργών, Εύης Χριστοφιλοπούλου και Ιωάννη Πανάρετου, του Γενικού Γραμματέα, Βασίλη Κουλαϊδή και του Ειδικού Γραμματέα, Μιχάλη Κοντογιάννη, με το Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου κατά τη συνάντηση:

  • παρουσίασε την κατάσταση ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς και τις ιδιαίτερες δυσκολίες.
  • εξήγησε αναλυτικά όλα τα θεσμικά, διαρθρωτικά και οικονομικά μέτρα, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα (εξορθολογισμός της διαχείρισης του εκπαιδευτικού δυναμικού, ανάκληση αποσπάσεων από διοικητικές θέσεις κ.ο.κ.).
  • ανακοίνωσε την κοινή υπουργική απόφαση για την πρόσληψη 15.500 αναπληρωτών
  • κατέστησε σαφές ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση συγχώνευσης τμημάτων και ότι παραμένει το ίδιο θεσμικό πλαίσιο, που ίσχυε και τα προηγούμενα χρόνια, για τον αριθμό μαθητών ανά τάξη.
  • ζήτησε τη συνεργασία και τη βοήθεια των εκπαιδευτικών για την επίτευξη του κοινού στόχου που είναι η καλύτερη λειτουργία του σχολείου με επίκεντρο το μαθητή.
Για το δελτίο τύπου κάνετε κλικ εδώ.

Βάσεις εισαγωγής 2010 για Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. όπως αυτές ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας.

Για τα αποτελέσματα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση πατήστε εδώ.

Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου με τη Δ.Ο.Ε.

Συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, με το Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη 25/08, στις 13:30, μετά από αίτημα της ΔΟΕ.

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Από το γραφείο του Υφυπουργού Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι αύριο Τετάρτη 25-8-2010 θα δοθούν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν από αύριο το πρωί να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω του ιστοτόπου του Υπουργείου (http://www.minedu.gov.gr) πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους (ή ενδεκαψήφιο για αλλογενείς - αλλοδαπούς) και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο - Μητρώνυμο). Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων γίνεται προσπάθεια ώστε να βελτιωθεί η προσβασιμότητα στην διεύθυνση αυτή, ιδίως τις ώρες αιχμής.

Οι υποψήφιοι που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα και από το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών στον τετραψήφιο αριθμό 1500.

Αύριο επίσης τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις και τα Γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προκειμένου να εκτυπωθούν ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους για ενημέρωση των ενδιαφερομένων.

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Ομιλία της Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννας Διαμαντοπούλου, στους νέους Διευθυντές Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπ/σης.

Στην ομιλία της η υπ. Παιδείας ανέφερε τα παρακάτω για το θέμα των αποσπάσεων: Υπάρχει το θέμα των αποσπάσεων, τώρα το δεύτερο γύρο που έχουμε. Υπάρχουν οικογένειες οι οποίες είναι εδώ και εκεί. Είναι δύσκολα ιδιαίτερα στην περίοδο της κρίσης. Όλα να τα λάβετε υπόψη, και τον ανθρώπινο παράγοντα και όπου μπορούμε να ενώνουμε οικογένειες όταν κάποιος πάει από σχολείο σε σχολείο και ποτέ από σχολείο σε γραφείο, αλλά αυτά όλα αφού έχει εξυπηρετηθεί η βασική αρχή η οποία είναι το «Πρώτα ο μαθητής και πρώτα το σχολείο». Διαβάστε όλη την ομιλία.

Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Η στοχοποίηση των εκπαιδευτικών του Φεβρουαρίου και η δεύτερη πρόσκληση υποβολής αιτήσεων σε γραφεία του Αυγούστου.

Το Φεβρουάριο παραμονές του νομοσχεδίου που ετοίμαζε το Υπουργείο Δια Βίου Μάθησης, για την «ορθολογική» διαχείριση του εκπαιδευτικού προσωπικού», είδαμε εκπρόσωπους του υπ. Παιδείας να μιλούν στα κανάλια για χιλιάδες εκπαιδευτικούς αποσπασμένους σε γραφεία και φορείς πέρα από το εκπαιδευτικό έργο, ανατροφοδότηση αυτών των δηλώσεων με δημοσιεύματα από αθηναϊκές εφημερίδες του τύπου τεμπέληδες δάσκαλοι, δάσκαλοι με ψυχολογικά προβλήματα, χιλιάδες δάσκαλοι εκτός τάξης με βαρύγδουπους τίτλους του τύπου «Κοπάνα» από 16.000 δασκάλους, «Υπεράριθμοι Εκπαιδευτικοί», «4.000 εκπαιδευτικοί με ψυχολογικά προβλήματα» και πολλά άλλα με σκοπό καθαρά τη στοχοποίηση των εκπαιδευτικών
Με το νόμο
3833/2010 «Προστασία της εθνικής οικονομίας – Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης» με την παρ. 8 του άρθρου 11 ορίζεται ότι: "Από τη δημοσίευση του παρόντος δεν επιτρέπεται η απόσπαση εκπαιδευτικού προσωπικού σε θέσεις χωρίς πλήρη εκπαιδευτικά και διδακτικά καθήκοντα".
Στη συνέχεια με το πολυνομοσχέδιο για την παιδεία Ν.2848/2010 το προηγούμενο εδάφιο καταργείται.
Μετά από όλα αυτά βλέπουμε πριν δύο μέρες νέα συμπληρωματική πρόσκληση υποβολής αιτήσεων απόσπασης σε γραφεία. Το σχολικό έτος 2009-10 οι αποσπασμένοι δάσκαλοι σε γραφεία και φορείς ανέρχονταν σε 1511, ενώ για τη νέα σχολική χρονιά αποσπάσθηκαν μέχρι τώρα 711. Με τον υπερδιπλάσιο αριθμό αιτήσεων συνταξιοδότησης ο ισχυρισμός του υπ. Παιδείας ότι
τα κενά θα καλυφθούν από τον περιορισμό των αποσπάσεων σε γραφεία και φορείς μόνο ως επικοινωνιακό τέχνασμα μπορεί να το λάβει υπόψη.
Η υπουργός σε κάθε ευκαιρία που της δίνεται υπενθυμίζει ότι όταν ανέλαβε πέρσι βρήκε χιλιάδες εκπαιδευτικούς εκτός σχολικής αίθουσας όταν την ίδια στιγμή υπήρχαν χιλιάδες ελλείψεις στα σχολεία. Αλήθεια τι θα πει στους μαθητές και τους γονείς τους το Σεπτέμβρη όταν η κατάσταση θα είναι πάλι η ίδια αν όχι χειρότερη; Ποιος θα φταίει αυτή τη φορά; οι τεμπέληδες εκπαιδευτικοί;


Διευκρινιστικές οδηγίες του υπ. Παιδείας για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς.

Με αφορμή ερωτήματα σχετικά με την ανάληψη υπηρεσίας των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών και γενικότερα τη διαδικασία τοποθέτησής τους σε κενά σχολικών μονάδων της διεύθυνσής τους δόθηκαν οι οδηγίες ........ διαβάστε τη σχετική εγκύκλιο.

Το νέο Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ( Κ.Υ.Σ.Π.Ε.)

Α. Τακτικά μέλη

1. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ , Διευθυντής της Διεύθυνσης Π.Ε. Α΄ Αθήνας , πρόεδρος.

2. ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ , Διευθυντής της Διεύθυνσης Π.Ε. Χαλκιδικής , αντιπρόεδρος.

3. ΚΟΥΣΑΝΤΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ , Διευθύντρια της Διεύθυνσης Π.Ε. Έβρου, μέλος.

4. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΘΩΜΑΣ, δάσκαλος - αιρετός εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

5. ΠΑΛΗΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ , δάσκαλος - αιρετός εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Β. Αναπληρωματικά μέλη

1. ΑΡΚΙΤΣΑΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ , Διευθυντής της Διεύθυνσης Π.Ε. Δυτικής Αττικής.

2. ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ ΣΥΜΕΩΝ, Διευθυντής της Διεύθυνσης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.

3. ΤΣΙΚΑΛΑΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ , Διευθύντρια της Διεύθυνσης Π.Ε. Ηρακλείου

4. ΠΑΡΑΔΕΙΣΑΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ , δάσκαλος - αιρετός εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

5. ΜΑΥΡΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, δάσκαλος - αιρετός εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Συμπληρωματική πρόσκληση υποβολής αιτήσεων απόσπασης σε Γραφεία Περιφερειακών Διευθύνσεων, Διευθύνσεων και τα Γραφείων A/βάθμιας και B/βάθμιας Εκπ/σης

Το υπ. Παιδείας με εγκύλιό του ενημερώνει ότι δίνεται η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων απόσπασης σε εκπαιδευτικούς Α΄/θμιας και Β΄/θμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι δεν είχαν υποβάλει σχετική αίτηση για απόσπαση σε Γραφεία Περιφερειακών Διευθύνσεων, Διευθύνσεων και τα Γραφείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2010-2011 και επιθυμούν να αποσπαστούν στα εν λόγω Γραφεία, να υποβάλουν αιτήσεις απόσπασης στη Διεύθυνση ή το Γραφείο που ανήκουν οργανικά από 20-8-2010 έως και τις 12.೦೦' της 23ης Αυγούστου 2010. Για την εγκύκλιο πατήστε εδώ.

Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Αποστολή εγγράφου προς την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης για συμπληρωματικές αποσπάσεις και αναπλήρωση Σχολικών Συμβούλων.

κα. Περιφερειακή Διευθύντρια,
Μετά τις αυτοδίκαιες απολύσεις των εκπαιδευτικών και την ολοκλήρωση της α΄φάσης των παραιτήσεων λόγω συνταξιοδότησης, στη Διεύθυνσή μας όπως σας είναι ήδη γνωστό, έχουμε 32 αιτήσεις συνταξιοδότησης εκπαιδευτικών Π.Ε. 70 και 7 αιτήσεις εκπαιδευτικών Π.Ε. 60, υπερδιπλάσιες από πέρσι, ενώ αναμένονται οι άδειες κύησης, λοχείας και ανατροφής που θα κατατεθούν με την έναρξη του σχολικού έτους........................... Διαβάστε όλο το έγγραφο όπως αυτό εστάλη ταχυδρομικά και ηλεκτρονικά.

Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

Ανακλήσεις αυτοδίκαιων απολύσεων εκπαιδευτικών Π.Ε. &΄ Δ.Ε. και ανακλήσεις παραιτήσεων εκπαιδευτικών Π.Ε. & Δ.Ε.

Α. Ανακλήσεις αυτοδίκαιων απολύσεων εκπαιδευτικών Π.Ε. &΄ Δ.Ε.
Οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι απολύθηκαν αυτοδίκαια λόγω 35/ετίας και ορίου ηλικίας με τη λήξη του διδακτικού έτους 2009-2010, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.2 του άρθρου 155 του Υπαλληλικού Κώδικα (Ν.3528/2007-Φ.Ε.Κ.26 τ. Α΄), έχουν τη δυνατότητα στην πρώτη εφαρμογή του Ν.3863/2010, να επανέλθουν στην οργανική τους θέση και στη θέση που κατείχαν πριν την αυτοδίκαιη απόλυσή τους και διατηρούν τη σειρά τους στους αξιολογικούς πίνακες επιλογής στελεχών εκπαίδευσης.
Β. Ανακλήσεις παραιτήσεων εκπαιδευτικών Π.Ε. & Δ.Ε.
Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 20, παρ. 7 του Ν.3865/2010 (Φ.Ε.Κ.120 τ.Α΄/21-7-2010) , το δικαίωμα ανάκλησης της αίτησης παραίτησης λόγω συνταξιοδότησης, που προβλέπεται στις διατάξεις της παραγράφου 8 του άρθρου μόνου του Ν.3847/2010 (Φ.Ε.Κ.67 τ.Α΄) παρέχεται για ένα (1) μήνα από τη δημοσίευση του νόμου αυτού, δηλαδή μέχρι 20 Αυγούστου 2010.
Για την εγκύκλιο πατήστε εδώ.

Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Ανακοίνωση διορισμών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Από το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2010-11 διορίζονται 2.700 εκπαιδευτικοί Π/θμιας (1019 δάσκαλοι, 336 Νηπιαγωγοί και 11 μουσικοί) και Δ/θμιας Εκπ/σης.

Οι διοριζόμενοι εκπαιδευτικοί τίθενται στη διάθεση της οικείας διεύθυνσης εκπαίδευσης και τοποθετούνται προσωρινά με απόφαση του διευθυντή εκπαίδευσης, ύστερα από πρόταση του οικείου περιφερειακού υπηρεσιακού συμβουλίου σε κενή θέση σχολικής μονάδας της περιοχής και οριστικά στο τέλος της πρώτης διετίας κατά τη διαδικασία των μεταθέσεων εντός της ίδιας περιοχής, όπως ορίζεται στις οικείες διατάξεις. Ο χρόνος πραγματικής υπηρεσίας σε σχολική μονάδα της περιοχής της πρώτης τοποθέτησης μετά το διορισμό δεν μπορεί να είναι μικρότερος των τριών ετών. Ο τρίτος χρόνος της υπηρεσίας μοριοδοτείται με το διπλάσιο του αριθμού μονάδων μετάθεσης της σχολικής μονάδας όπου υπηρετεί ο νεοδιοριζόμενος. (παρ. 12 του άρ. 9 του Ν.3848/2010)

Οι διοριζόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στους προϊσταμένους των Δ/νσεων Εκπαίδευσης για ορκωμοσία και ανάληψη υπηρεσίας από 23 μέχρι 25 Αυγούστου 2010.
Για το Δελτίο Τύπου και τους πίνακες των διοριζόμενων εκπαιδευτικών πατήστε εδώ

Οι νέοι Διευθυντές Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Διευθυντής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας ο Παναγιώτης Νώτας, του εύχομαι καλή δύναμη και επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει.

Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Στοιχεία σχετικά με τις αιτήσεις συνταξιοδότησης εκπαιδευτικών και τις αποσπάσεις.

Οι αιτήσεις συνταξιοδότησης εκπαιδευτικών ανέρχονται φέτος συνολικά σε 11.466. Συγκεκριμένα, στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ανέρχονται σε 3.930 και στη Δευτεροβάθμια σε 7.536.

Οι παραπάνω αριθμοί ενδέχεται να μεταβληθούν, λόγω του δικαιώματος που έχουν οι εκπαιδευτικοί, να ανακαλέσουν τις αιτήσεις για συνταξιοδότησή τους.

Πέρυσι ο συνολικός αριθμός αιτήσεων συνταξιοδότησης εκπαιδευτικών ήταν 4.355 (στην Πρωτοβάθμια 1.745 και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση 2.610 ).

Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Φλώρινας οι αριθμός των αιτήσεων συνταξιοδότησης δασκάλων και Νηπιαγωγών ανέρχεται στις 39, πολύ μεγαλύτερος των προβλέψεων μας.

Επομένως το υπ. Παιδείας παρά την επισήμανση σε τελευταίο έγγραφό του προς τις Διευθύνσεις, ότι ο αριθμός των αποσπάσεων στην Πρωτοβάθμια θα είναι περιορισμένος θα πρέπει να ανακαλέσει.

Στη Φλώρινα όπως έχω αναφέρει σε πρόσφατη ανάρτησή μου τα λειτουργικά κενά δασκάλων που εστάλησαν προς την Περιφέρεια είναι 51. Στην ανάλυση του σχετικού πίνακα 1 ανά κλάδο που αφορά τους δασκάλους, μπορούμε να δούμε στη στήλη δεξιά την εκτίμηση της Διεύθυνσης που είναι 92 (αναλύονται στον πίνακα 2), μείον τους υπεράριθμους που είναι 41, άρα απομένουν 51 λειτουργικά κενά. Δείτε τους σχετικούς πίνακες. Αναφέρομαι στους δασκάλους επειδή υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τις αποσπάσεις των συναδέλφων μας από άλλα ΠΥΣΠΕ και τη λειτουργία των σχολείων, έχουν αποσπασθεί στη Διεύθυνσή μας μόνον 10 και έφυγαν σε άλλα ΠΥΣΠΕ 3.

Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Ανακοινώνονται οι νέοι Διευθυντές Διευθύνσεων Α΄/θμιας Εκπαίδευσης.

Την Τετάρτη 11 Αυγούστου αναμένεται να ανακοινωθούν οι νέοι Διευθυντές Διευθύνσεων Α΄/θμιας Εκπαίδευσης και πιθανότατα να αναλάβουν υπηρεσία από την ερχόμενη εβδομάδα.

Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Ενημερωτικό Σημείωμα, αιρετού του Κ.Υ.Σ.Π.Ε. Βασίλη Παληγιάννη για τους διορισμούς των Εκπαιδευτικών στην Π.Ε.

Συγκεκριμένα για το 2010 - 2011 θα διοριστούν 988 δάσκαλοι και 290 νηπιαγωγοί. Σ’ αυτούς θα προστεθούν άλλοι 122 εκπαιδευτικοί ειδικών κατηγοριών (58 ΠΕ70 και 64 ΠΕ60). Συνολικός αριθμός διορισμών στην Π.Ε. 1.400 εκπαιδευτικοί.

Αυτός ο αριθμός διορισμών είναι ο μικρότερος των τελευταίων δεκαετιών. Θυμίζω πως την τελευταία δεκαετία διορίστηκαν στην Π.Ε. 31.629 εκπαιδευτικοί. (Μ.Ο. κατ’ έτος 3.162)

Συγκεκριμένα:

Έτος

Διορισμοί

Έτος

Διορισμοί

2000

1.959

2005

2.954

2001

3.885

2006

2.933

2002

4.341

2007

3.665

2003

2.698

2008

3.515

2004

2.939

2009

2.770

Αναμφισβήτητα με τους 1.400 διορισμούς δεν καλύπτονται τα χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών που υπάρχουν σ’ όλη την Ελλάδα.

Διαβάστε το Ενημερωτικό Σημείωμα.

Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

Αιτήσεις επανεξέτασης - ανάκλησης ή τροποποίησης απόσπασης περιοχής απόσπασης από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ, συμπληρωματικές αιτήσεις.

Το υπ.Παιδείας με έγγραφό του ενημερώνει ότι δόθηκε η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων επανεξέτασης απόσπασης, ανάκλησης ή τροποποίησης περιοχής απόσπασης, με κατάθεση συμπληρωματικών δικαιολογητικών, για λόγους που προέκυψαν αιφνίδια, καθώς και η καταχώριση εκπρόθεσμων (νέων) αιτήσεων απόσπασης μετά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων απόσπασης στις 30-04-10 (δηλαδή από 1-5-2010 και μετά). εκπαιδευτικών Π.Ε. για τις περιπτώσεις που δεν ικανοποιήθηκε η αρχική αίτησή τους. Oι εκπαιδευτικοί που ήδη έχουν καταθέσει εκπρόθεσμα χειρόγραφη αίτηση δεν υποχρεούνται να καταθέσουν αίτηση εκ νέου. Οι αιτήσεις αυτές θα πρέπει να καταχωρισθούν άμεσα στην οριζόμενη παρακάτω προθεσμία από τα Γραφεία ή τις Δ/νσεις που έχουν παραλάβει τις αιτήσεις.

Οι αιτήσεις για επανεξέταση, ανάκληση και τροποποίηση περιοχής απόσπασης από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ, μαζί με τα συμπληρωματικά δικαιολογητικά που έχουν ήδη υποβληθεί στο Υπουργείο, θα διαχειριστούν από το υπ. Παιδείας.

Για όλες τις παραπάνω κατηγορίες των αιτήσεων απόσπασης το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (Ο.Π.Σ.) θα παραμείνει στη διάθεση των υπηρεσιών από 16-8-2010 έως και 19-8-2010. Επισημαίνεται στο έγγραφο ότι ο αριθμός που θα ικανοποιηθεί θα είναι ελάχιστος, πλην της περίπτωσης υποβολής αίτησης για τα Ολοήμερα Σχολεία.
Δείτε το σχετικό έγγραφο.

Κοινοποίηση αξιολογικών πινάκων επιλογής Διευθυντών Π.Ε – Πρόσκληση κατάθεσης δήλωσης προτίμησης Διεύθυνσης Π.Ε για τοποθέτηση ως Διευθυντή.

Με έγγραφό του το υπ. Παιδείας κοινοποιεί τους τελικούς αξιολογικούς πίνακες επιλογής Διευθυντών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ανά περιφέρεια, κατά αξιολογική σειρά, με βάση τις συνολικές μονάδες που συγκέντρωσαν οι υποψήφιοι μετά το πέρας και της συνέντευξης, οι οποίοι πίνακες επικυρώθηκαν με την υπ’ αριθ, Φ.353.1/72/98858/Δ1/6-8-2010 Υπουργική Απόφαση. Δείτε όλα τα ονόματα ανά περιφέρεια εκπαίδευσης.

Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Υποβολή αίτησης διορισμού για το σχολικό έτος 2010-2011.

Από το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων καλούνται να υποβάλουν αίτηση διορισμού για το σχολικό έτος 2010-2011, από 03-08-2010 έως και 09-08-2011, με τα απαραίτητα δικαιολογητικά σε οποιαδήποτε Διεύθυνση ή Γραφείο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης επιθυμούν, οι εκπαιδευτικοί κλάδου:

- ΠΕ60 Νηπιαγωγοί οι οποίοι περιλαμβάνονται:

(α) στον πίνακα του 24μήνου,

(β) στον ενιαίο πίνακα διορισμών και έχουν τουλάχιστον 26,667 μόρια πραγματικής προϋπηρεσίας και

(γ) στον πίνακα διοριστέων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ 2008 (3Π/2008 Προκήρυξη), όπως δημοσιεύτηκε στο αριθμ. 555/20-07-2009 ΦΕΚ τ. Γ΄.

- ΠΕ70 Δάσκαλοι οι οποίοι περιλαμβάνονται:

(α) στον ενιαίο πίνακα διορισμών και έχουν τουλάχιστον 9,167 μόρια πραγματικής προϋπηρεσίας και

(β) στον πίνακα διοριστέων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ 2008 (2Π/2008 Προκήρυξη), όπως δημοσιεύτηκε στο αριθμ. 571/23-07-2009 ΦΕΚ τ. Γ΄.

Για το Δελτίο Τύπου και τα συνημμένα έγγραφα πατήστε εδώ.

Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τον ορισμό Μελών των Περιφερειακών Υπηρεσιακών Συμβουλίων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Υ.Σ.Π.Ε.) .

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τον ορισμό μελών των Π.Υ.Σ.Π.Ε. αρμοδιότητας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας, σύμφωνα με την οποία καλεί τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με βαθμό Α΄, που υπηρετούν σε οργανική θέση στην περιφέρεια του οικείου Π.Υ.Σ.Π.Ε., διαθέτουν τα προβλεπόμενα - σύμφωνα με την περίπτωση β΄ της παραγράφου 2 του άρθρου έκτου του Ν. 3839/2010, όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 8 του άρθρου 47 του Ν. 3848/2010 - προσόντα και επιθυμούν να ορισθούν μέλη του οικείου Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Υ.Σ.Π.Ε.) να υποβάλουν σχετική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στην Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας μέσω των αρμοδίων Διευθυντών Διευθύνσεων και Προϊσταμένων Γραφείων Εκπαίδευσης και ΚΕΔΔΥ από 26/07/2010 μέχρι και 10/08/2010. Δείτε τη σχετική πρόσκληση.
Αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Υποβολή Δήλωσης Προτίμησης.

Υποβολή Δήλωσης Προτίμησης σχολικών μονάδων, εκπαιδευτικών που αποσπάστηκαν για το σχολικό έτος 2010-2011, στη Δ/νση Π.Ε. Φλώρινας, μέχρι τις 13 Αυγούστου 2ο10.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την τοποθέτηση Αναπληρωτή Προϊσταμένου του Τμήματος Εκπαιδευτικών Θεμάτων.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την τοποθέτηση Αναπληρωτή Προϊσταμένου του Τμήματος Εκπαιδευτικών Θεμάτων. Διαβάστε τη σχετική προκήρυξη.

Επιβεβαίωση Απογραφής.

Εφαρμογή επιβεβαίωσης απογραφής και ένταξης στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών.

Εδώ ( https://www1.gsis.gr/HApografiMou/view.jsf ) μπορείτε να ενημερωθείτε για τον κωδικό (ή τους κωδικούς) απογραφής που σάς δόθηκαν κατά την διαδικασία με την οποία απογραφήκατε. Αν δεν μπορέσατε να τους σημειώσετε ή να τους εκτυπώσετε, σας δίνετε η δυνατότητα να το κάνετε .

Η διαδικασία είναι απλή : Πληκτρολογήστε τον ΑΦΜ σας στο κουτάκι ακριβώς από κάτω και πατήστε το κουμπί 'Εμφάνιση Κωδικού Απογραφής' στο κάτω μέρος της εφαρμογής. Αν είχατε απογραφεί κανονικά, τότε θα δείτε την ώρα απογραφής καθώς και τον κωδικό επιβεβαίωσης. Μπορείτε να εκτυπώσετε τα στοιχεία πατώντας το κουμπί 'Εκτύπωση'.

Τέλος, αν ο εκκαθαριστής της μισθοδοσίας σας έχει στείλει στοιχεία στην Ενιαία Αρχή Πληρωμής, είτε κατά την πιλοτική είτε κατά την παραγωγική φάση, θα εμφανιστεί σχετικό μήνυμα στο κάτω μέρος της οθόνης. Υπενθυμίζουμε πως η Ενιαία Αρχή Πληρωμής είναι η μόνη αρμόδια για την πληρωμή πάσης φύσεως αμοιβών των αμειβομένων της Κεντρικής Κυβέρνησης, καθώς και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου

Κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο για την επιβεβαίωση

https://www1.gsis.gr/HApografiMou/view.jsf

Αρχειοθήκη ιστολογίου