Κυριότερες Ειδήσεις

Πέμπτη, 1 Αυγούστου 2013

Θερινή φοροκαταιγίδα στα ακίνητα.

Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα κληθούν να βάλουν μέχρι τον Φεβρουάριο του 2014 εκατομμύρια Έλληνες φορολογούμενοι, καθώς έρχονται φόροι συνολικού ύψους άνω των 8 δισ. ευρώ.
Είτε από απρονοησία, είτε από ανικανότητα, οι φόροι μαζεύτηκαν και θα αρχίσουν να φθάνουν στην πόρτα μας μέσα στον Αύγουστο.
Πρώτη και κύρια είναι φοροκαταιγίδα στους....
ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν ούτε έναν, ούτε δύο, αλλά τέσσερις φόρους! Συγκεκριμένα, μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου θα αρχίσουν να αποστέλλονται τα ραβασάκια που αφορούν τους ΦΑΠ 2011, 2012 και 2013, οι οποίοι θα επιβληθούν σε φορολογούμενους με ακίνητη περιουσία άνω των 200.000 ευρώ. Οι δύο πρώτοι θα καταβληθούν σε επτά δόσεις και ο ΦΑΠ του 2013 σε πέντε δόσεις.
Εκτός από τους ΦΑΠ υπάρχει και το χαράτσι μέσω ΔΕΗ, το οποίο έχουν αρχίσει ήδη να καταβάλλουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων σε 5 δόσεις.
Ήδη έχουν αρχίσει να εκδίδονται και να αποστέλλονται τα εκκαθαριστικά για τον φόρο εισοδήματος, στα οποία περιλαμβάνονται η έκτακτη εισφορά και το τέλος επιτηδεύματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες, ενώ οι κάτοχοι ΙΧ άνω των 1.929 κυβικών εκατοστών, πισίνας και αεροσκάφους θα κληθούν με ξεχωριστό εκκαθαριστικό να πληρώσουν Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης μέσα στο φθινόπωρο.
Τέλος, στις αρχές Οκτωβρίου αναμένεται να ξεκινήσει η πληρωμή των Τελών Κυκλοφορίας για το 2014.
Το ζητούμενο πλέον είναι αν θα μπορέσουν οι υπόχρεοι να ανταποκριθούν σε αυτό το βουνό των οφειλών που θα μαζευτεί από τώρα έως και το τέλος του έτους.
http://marketbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου