Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Οι Διευθυντές θα επιμορφώσουν όλους τους Διευθυντές Σχολείων για την αξιολόγηση.

Ολοκληρώνεται ο κύκλος των Σεμιναρίων Επιμόρφωσης  για την αξιολόγηση,με   το 5ο και τελευταίο Σεμινάριο Επιμόρφωσης για την αξιολόγηση που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο από 11 έως 13 Απριλίου στο υπουργείο Παιδείας για τους σχολικούς Συμβούλους   Και τους  Προϊσταμένους  Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης   των  Περιφερειών Βορείου Αιγαίου, Θεσσαλίας, Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας  Κεντρικής  Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (Ν. Ροδόπης, Δράμας, Ξάνθης  και Κρήτης.
 Θα ακολουθήσει ένα σεμνάριο εξ αποστάσεως για τα Στελέχη τα οποία για διάφορους λόγους απουσίαζαν.
Στη συνέχεια, αμέσως μετά τις γιορτές του Πάσχα, οι Διευθυντές Εκπαίδευσης ΠΕ και ΔΕ θα πρέπει να καλέσουν σε χώρους των Διευθύνσεών τους, του Διευθυντές Σχολικών μονάδων κατά ομάδες  για να τους δείξουν (επιμορφώσουν πως θα χειριστούν τις Ρούμπρικες και  τους Δείκτες, με Ενδεικτικά Παραδείγματα.
Τα Σεμινάρια είναι υποχρεωτικά.

Το υλικό (οδηγίες) για την αξιολόγηση των.....
καθηγητών-δασκάλων-νηπιαγωγών που μοιράστηκε στα Στελέχη Εκπαίδευσης στα Σεμινάρια στο υπ.Παιδείας (ΠΔ 152/2013) -Δείκτες, ενδεικτικά παραδείγματα και περιπτώσεις μελέτης, πίνακες κλπ
Το υλικό (οδηγίες για την αξιολόγηση των δασκλάλων, νηπιαγωγών και καθηγητών) που μοιράστηκε  στα Στελέχη Εκπαίδευσης  (Διευθυντές Εκπαίδευσης και Σχολικούς Συμβούλους) στα Σεμινάρια Αξιολόγησης, που γίνονται στο υπουργείο Παιδείας φέρει τον τίτλο « Επιμορφωτικό Υλικό για την Αξιολόγηση Στελεχών και Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΔ 152/2013)» και αποτελείται από δύο μέρη :
Το πρώτο  μέρος περιέχει την «Εισαγωγή στις Θεωρητικές Αρχές, τις Διαδικασίες και τα Εργαλεία του Πλαισίου Αξιολόγησης»
Το δεύτρεο μέρος περιέχει:
 1 Αξιολόγηση Εκπαιδευτικών
Ρούμπρικες και Δείκτες
Ενδεικτικά Παραδείγματα
Μελέτες Περίπτωσης για τα Επιμορφωτικά
Σεμινάρια
Δελτία Αξιολογικών Εκθέσεων
 2 Αξιολόγηση Στελεχών Εκπαίδευσης
Ρούμπρικες και Δείκτες
Ενδεικτικά Παραδείγματα
Μελέτες Περίπτωσης για τα Επιμορφωτικά
Σεμινάρια
Δελτία Αξιολογικών Εκθέσεων
Συγγραφείς   είναι οι: Ηλίας Γ. Ματσαγγούρας Παρασκευάς Γιαλούρης Αλεξάνδρα Χ. Κουλουμπαρίτση
ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το περιεχόμενο του επιμορφωτικού υλικού για την αξιολόγηση στελεχών και εκπαιδευτικών (εισαγωγές, δείκτες, ενδεικτικά παραδείγματα και περιπτώσεις μελέτης, πίνακες κλπ) αποτελεί υλικό για τα επιμορφωτικά σεμινάρια και όχι νομικό κείμενο. Βασικός σκοπός του είναι (α) να βοηθήσει τους επιμορφούμενους αξιολογητές να εξοικειωθούν σε μεγαλύτερο βαθμό με το Π.Δ. 152/2013 και (β) να αποτελέσει βάση προβληματισμού, ανταλλαγής απόψεων και εξάσκησης σε τομείς που ενδεχομένως θα απασχολήσουν τους αξιολογητές. Κατά την άσκηση του έργου της αξιολόγησης, οι αξιολογητές οφείλουν να εφαρμόσουν τις προβλέψεις του Π.Δ. 152/2013, ασκώντας τις σχετικές αρμοδιότητές τους που προκύπτουν θεσμικά από τη θέση που κατέχουν
Το Σεπτέμβριο ξεκινά η αξιολόγηση των καθηγητών, δασκάλων και νηπιαγωγών
Το Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, δήλωσε   ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του esos που του έγινε στις 3 Απριλίου.
Αρχικά ο υπουργός Παιδείας είπε πως μόλις ολοκληρωθεί ο κύκλος των επιμορφωτικών σεμιναρίων στα στελέχη της εκπαίδευσης θα ξεκινήσει άμεσα η αξιολόγηση. Μάλιστα ο πρόεδρος του ΙΕΠ Σ. Γκλαβάς που ήταν παρόν στη συνέντευξη είπε «η αξιολόγηση θα ξεκινήσει την επόμενη ημέρα από την ολοκλήρωση των Σεμιναρίων».
Στην επισήμανση όμως του esos  « άρα κ. Γκλαβά η αξιολόγηση θα πρέπει να ξεκινήσει μέσα στις πανελλαδικές» ο πρόεδρος του ΙΕΠ απάντησε: Οχι αυτό δεν μπορεί να γίνει. Θα πάμε για το Σεπτέμβριο.
Ο υπουργός Παιδείας για το χρονοδιάγραμμα των επιμορφωτικών σεμιναρίων αξιολόγησης είπε ότι αφού ολοκληρωθούν τα Σεμινάρια για τους Διευθυντές Εκπαίδευσης και τους Σχολικούς Συμβούλους , θα ακολουθήσει η επιμόρφωση των Διευθυντών  των σχολικών μονάδων.
 Ο κ. Αρβανιτόπουλος είπε πως μέχρι σήμερα η πραγματοποίηση των σεμιναρίων έχουν μεγάλη επιτυχία.
Ασκείται τρομοκρατία
Ο υπουργός Παιδείας εξαπέλυσε επίθεση στους συνδικαλιστές από  τους οποίους όπως είπε ασκείται τρομοκρατία προς τους εκπαιδευτικούς ότι αξιολόγηση σημαίνει απολύσεις.
Ο κ. Αρβανιτόπουλος διαβεβαίωσε ότι αξιολόγηση δεν σχετίζεται σε καμία περίπτωση με απολύσεις , αλλά στόχο έχει να εντοπιστούν οι αδυναμίες και ατ κενά των εκπαιδευτικών ώστε στη συνέχεια να βοηθηθούν/
Ο υπουργός Παιδείας χαρακτήρισε «απαραίτητο κρίκο»  την αξιολόγηση για την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου