Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Απίστευτο: Δάσκαλος με πλαστό πτυχίο δίδασκε επί 9 χρόνια σε σχολεία!

Μετά την αποκάλυψη ότι περίπου 150 υπάλληλοι παραιτήθηκαν πριν συνταξιοδοτηθούν , αφού κατηγορούνταν για πλαστά δικαιολογητικά, ο υπουργός Κυρ. Μητσοτάκης αναμένεται να συμπεριλάβει διάταξη σε νομοσχέδιο που θα κατατεθεί πιθανότατα σήμερα, όπου θα αναφέρει ότι σε περίπτωση που ένας δημόσιος υπάλληλος καταθέτει αίτηση παραίτησης θα γίνεται αυτεπάγγελτος έλεγχος των δικαιολογητικών του φακέλου του πριν αποχωρήσει από την υπηρεσία.
Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιδιώκει να μπλοκάρει τις.... αθρόες αποχωρήσεις υπαλλήλων που ελέγχονται για πλαστά δικαιολογητικά με στόχο να περάσουν από πειθαρχικό έλεγχο, εκτός από την ποινική διαδικασία που θα «τρέξει» ανεξάρτητα εάν κατέχουν τη δημοσιοϋπαλληλική ιδιότητα. Την ίδια στιγμή αποκαλύπτονται και νέες υποθέσεις επίορκων υπαλλήλων ανά την επικράτεια. Σε νοσοκομείο των Σερρών αποκαλύφθηκε υπάλληλος η οποία είχε αποσπασθεί από το 2001 από το νοσοκομείο Αλεξάνδρα και επί 14 χρόνια λάμβανε διπλές αποδοχές και από τα δύο νοσοκομεία. Αντίστοιχα στην Καβάλα αποκαλύφθηκε «μαϊμού» δάσκαλος, με πλαστό πτυχίο, που διορίστηκε εδώ και εννιά χρόνια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και δίδασκε τα τελευταία χρόνια σε δημοτικά σχολεία της Καβάλας.
Μετά την αποκάλυψη του πλαστού πτυχίου ο διορισμός του 40χρονου δασκάλου ανακλήθηκε οριστικά από το υπουργείο Παιδείας πριν από λίγες ημέρες, ενώ το Δημόσιο παρέπεμψε την υπόθεση στη Δικαιοσύνη, απαιτώντας να επιστραφούν όλοι οι μισθοί που έχει πάρει μέχρι σήμερα και φτάνουν στο ποσό των 150.000€. Ο έλεγχος του φακέλου του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού ολοκληρώθηκε τον περασμένο Ιούνιο, οπότε και διαπιστώθηκε η πλαστότητα του τίτλου σπουδών του.
Ν. Β. ΤΣΙΤΣΑΣ, Μ. ΡΙΤΖΑΛΕΟΥ, Δ. ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΣ ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου