Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Δ.Ο.Ε.: Προγραμματικές δηλώσεις του νέου Υπουργού Παιδείας.

Με έκπληξη και αγανάκτηση οι εκπαιδευτικοί της Δημόσιας Εκπαίδευσης άκουσαν, τη δεύτερη ημέρα των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή για τα ζητήματα της εκπαίδευσης (9-2-2015), τον Υπουργό Παιδείας κ. Αριστείδη Μπαλτά μεταξύ άλλων να τονίζει:
«... καλά σχολεία την εποχή μου ήταν τα δημόσια, ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα αν μου επιτρέπεται η σχετική μεγαλοστομία είναι ότι από τότε μέχρι σήμερα, καλά σχολεία είναι τα ιδιωτικά, αυτό είναι τραγικό, είναι τραγικό αυτό, πρέπει να....
αντιστραφεί αυτή η σχέση, αλλά για να αντιστραφεί αυτή η σχέση δεν μπορεί να γίνει δια διατάγματος, δια της ισοπέδωσης, διότι όλοι το ίδιο είναι άρα θα πάρουν όλοι το βραβείο Νόμπελ...».
            Θα πρέπει ο νέος Υπουργός Παιδείας να συνειδητοποιήσει ότι το Δημόσιο Σχολείο παρά την εγκατάλειψή του από την πολιτεία (με τις χαμηλότερες δαπάνες για την Παιδεία σε όλη την Ε.Ε. στο 2% του ΑΕΠ, την επιστημονική - οικον0μική υποβάθμιση των λειτουργών του, τα απαρχαιωμένα αναλυτικά προγράμματα και βιβλία και τις σοβαρές ελλείψεις σε βασικές υποδομές), δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα την  ιδιωτική εκπαίδευση και αυτό χάρη στο φιλότιμο και την υψηλή αίσθηση καθήκοντος που επιδεικνύουν καθημερινά οι εκπαιδευτικοί της δημόσιας εκπαίδευσης.
            Ελπίζουμε, η νέα πολιτική ηγεσία, ξεφεύγοντας από άστοχες και επικίνδυνες «διαπιστώσεις», να έχει πράγματι ως στόχο της την αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου και με τις αποφάσεις της να αποκαταστήσει το έλλειμμα της μέριμνας που επιδεικνύει διαχρονικά η πολιτεία απέναντί του ανταποκρινόμενη τόσο στο σημαντικό έργο που επιτελούν οι εκπαιδευτικοί, κάτω από αντίξοες συνθήκες, όσο και στην ανάγκη των μαθητών για υψηλού επιπέδου δημόσια Παιδεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου