Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Διεθνής ημέρα της γυναίκας , 8 Μαρτίου 2010.

Τιμάμε την Ελληνίδα δασκάλα.

Οι γυναίκες όλων των χωρών του κόσμου, στις 8 Μαρτίου 2010, γιορτάζουν και πάλι τη Διεθνή ημέρα της γυναίκας. Η Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας.
Από τότε η μέρα αυτή δεν έπαψε να συμβολίζει τους αγώνες των γυναικών για τα δικαιώματά τους και τη διεθνή αγωνιστική αλληλεγγύη τους. Έτσι επί 80 σχεδόν χρόνια, από το 1909 που γιορτάστηκε για πρώτη φορά, η 8η Μαρτίου δίνει την ευκαιρία στις γυναίκες όλων των χωρών μαζί και κάθε χώρας χωριστά να προβάλουν τις γενικές και τις ιδιαίτερες διεκδικήσεις τους και να σφυρηλατούν τους δεσμούς της φιλίας και της αλληλεγγύης τους, στον αγώνα για ένα ευτυχέστερο μέλλον.

Ειδικότερα η Ελληνίδα εκπαιδευτικός ήταν πάντα πρωτεργάτης της αφύπνισης και της προόδου του Ελληνικού λαού, εργαζόμενη κάτω από αντίξοες συνθήκες σε απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές, συμβάλλοντας με τις δυνάμεις της, σε εποχές μάλιστα δύσκολες για τα εργασιακά και ατομικά δικαιώματα των γυναικών, στην ανάδειξη της συνεισφοράς της γυναίκας στην κοινωνία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου