Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Αναβολή και πάλι στο Σ.τ.Ε. της εκδίκασης της αίτησης αναίρεσης του δημοσίου κατά της πρώτης απόφασης, 959/2008, για τα 176€.

Επανέρχομαι στο θέμα της δικαστικής διεκδίκησης των αναδρομικών των 176 ευρώ.
Όπως γνωρίζετε, το Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης επιδίκασε με την υπ αριθμ. απόφαση 959/2008, ποσό (σύμφωνα με το νόμο καταβάλλεται άμεσα) που ανέρχεται με τους νόμιμους τόκους στα 12.500€, για τον καθένα από τους 17 συναδέλφους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, του 4ου Δημοτικού σχολείου Πολίχνης Θεσσαλονίκης
Αντιλαμβάνεστε ότι η συγκεκριμένη υπόθεση έχει βαρύνουσα σημασία για το λόγο ότι είναι η πρώτη απόφαση εφετείου που δικαίωσε εκπαιδευτικούς και αποτέλεσε δεδικασμένο και για άλλες ανάλογες προσφυγές που επίσης δικαιώθηκαν συνάδελφοι. Φυσικά, γνωρίζετε ότι έπονται χιλιάδες ακόμη που κατατέθηκαν με πρωτοβουλία των συλλόγων των εκπαιδευτικών σε όλη τη χώρα.
Η εκδίκαση της αίτησης αναίρεσης του δημοσίου που είχε οριστεί για τις 15/3/2010 στο Συμβούλιο της Επικρατείας, (από αναβολή) αναβλήθηκε και πάλι. Το δημόσιο δεν αποδέχεται την απόφαση του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η οποία επικύρωσε τις αποφάσεις των Διοικητικών Εφετείων, ανάλογη είναι και πρόσφατη εισήγηση στο Σ.τ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου