Κυριότερες Ειδήσεις

Κυριακή, 3 Μαρτίου 2013

Επανήλθαν τα προνόμια στους αθλητές-μαθητές αναδρομικά από το 2008.

Βάσει του νόμου 4115/2013 άρθρο 38 που ψηφίστηκε τον Ιανουάριο, επανήλθαν τα κίνητρα και προνόμια για τους υψηλού επιπέδου αθλητές – μαθητές.
 Πλέον, όσοι κατακτούν 1η-6η θέση σε Ολυμπιακούς Αγώνες ή Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και 1η-3η θέση σε Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα, σε κάθε ηλικιακή κατηγορία εκτός παίδων και κορασίδων, εισέρχονται σε όποια σχολή ΑΕΙ ή ΤΕΙ επιθυμούν.
 Οι υπόλοιποι ως την 8η θέση, θα εισέρχονται άνευ εξετάσεων σε ΤΕΦΑΑ και θα παίρνουν 30% μπόνους για άλλες σχολές, το οποίο θα φτάσει στο 90% του τελευταίου εισακτέου στη σχολή αυτή, επομένως αυξάνεται κατά.....
11% δηλαδή σύνολο 41% μπόνους.
Στο ίδιο άρθρο συμπεριλαμβάνεται η διεύρυνση της αθλητικής βάσης με τη δημιουργία ειδικών προγραμμάτων σχετικά με τα κίνητρα-προνόμια για τους αθλητές καθώς και τη διαμόρφωση νέων οργάνων για την υποστήριξη του Εθνικού Αθλητικού Σχεδιασμού, τα Περιφερειακά Συμβούλια και τα Περιφερειακά Γραφεία, ώστε όλοι οι θεσμικοί φορείς να συμμετέχουν στον αθλητικό σχεδιασμό με αποκεντρωμένες δομές και λειτουργίες.
 Να σημειωθεί ότι τα προνόμια θα ισχύσουν αναδρομικά από το 2008, όταν και καταργήθηκαν με το Ν. 3708. Όσοι αθλητές διακρίθηκαν από τότε μέχρι σήμερα θα έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν τα σχετικά έγγραφα και να διεκδικήσουν αυτά που δικαιούνται, ανάλογα με τις επιτυχίες τους.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου