Κυριότερες Ειδήσεις

Κυριακή, 10 Μαρτίου 2013

Ρυθμίζονται με τροπολογία οι οφειλές των Περιφερειών για τη μεταφορά μαθητών.

Λύση στο μεγάλο πρόβλημα της μεταφοράς μαθητών σε ορισμένες περιοχές στοχεύουν να δώσουν τα υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών με την τροπολογία που καταθέτουν στη Βουλή το βράδυ της Παρασκευής.
Με την τροπολογία του υπουργού Ευριπίδη Στυλιανίδη και αναπληρωτή υπουργού Χρήστου Σταϊκούρα ρυθμίζονται τα οφειλόμενα των Περιφερειών προς τους μεταφορείς των μαθητών.
Επιπλέον, το υπουργείο Οικονομικών δεσμεύτηκε να καταβάλει άμεσα τα 58.000.000 ευρώ για την....
εξόφληση ληξιπροθέσμων υποχρεώσεων προς τις Περιφέρειες, μέρος των οποίων αφορά στη μεταφορά μαθητών.
Με τη ρύθμιση αυτή επιλύονται προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί σε αρκετές περιοχές της χώρας με σημαντική εξοικονόμηση για τον κρατικό προϋπολογισμό, όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών.
Από την πλευρά του, το υπουργείο Εσωτερικών θα κατανείμει την ερχόμενη εβδομάδα 25.000.000 ευρώ από τους ΚΑΠ προς τις Περιφέρειες για την αποπληρωμή των οφειλών του σχολικού έτους 2011-2012.
Τέλος, το υπουργείο Εσωτερικών θα κατανείμει 5.000.000 ευρώ στους δήμους της χώρας που εκτελούν μεταφορά μαθητών, ποσό που αφορά το σχολικό έτος 2012-2013, καθώς οι δήμοι έχουν ήδη εξοφληθεί για τη μεταφορά μαθητών για το προηγούμενο σχολικό έτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου