Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Επεισοδιακά διακόπηκε η συνεδρίαση της ΟΛΜΕ – Δεν κατέληξε σε απόφαση για απεργία στις εξετάσεις.

Επεισοδιακά διακόπηκε η «μαραθώνια» συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ , κι ενώ βρίσκονταν κοντά στην απόφαση για απεργία μέσα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
 Η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι και μέχρι στις 6:30 η διαφωνία μεταξύ των παρατάξεων εντοπίζονταν στην πρόταση της ΔΑΚΕ να στηθούν κάλπες στα σχολεία  για την υιοθέτηση ή μη της πρότασης για απεργία μέσα στις εξετάσεις.
  Μετά από  6,5 ώρες συνεδρίαση, στις 6:30 το απόγευμα η ΔΑΚΕ πήρε πίσω την.....
πρόταση περί κάλπης στα σχολεία και πρότεινε τεθεί ως προϋπόθεση στις γενικές Συνελεύσεις  των καθηγητών συμμετοχή 30%.
 Συμφωνήθηκε στο 30% εκτός από τις ΕΛΜΕ που το καταστατικό προβλέπει διαφορετικά.
Εκείνη τι στιγμή εισήλθαν στο χώρο  της συνεδρίασης μέλη  των Παρεμβάσεων και του ΠΑΜΕ .
Τα  μέλη του ΠΑΜΕ κατηγόρησαν τη ΔΑΚΕ ότι παρασύρει το ΔΣ στις επιδιώξεις της κυβέρνησης , τα δε μέλη των παρεμβάσεων χαρακτήρισαν τα μέλη της ΔΑΚΕ «λαγούς» της Κυβέρνησης.
 Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος και τα υπόλοιπα μέλη της ΔΑΚΕ  απάντησαν λεκτικά στις δύο παρατάξεις ότι όλες αυτές οι κατηγορίες  δεν έχουν καμία σχε΄δη με την πραγματικότητα και αποχώρησαν από τη συνεδρίαση.
Ετσι η συνεδρίαση διακόπηκε και είναι άγνωστο αν καιπότε θα συνεχιστεί , δεδομένου ότι μέχρι αυτή την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν έχει αποφασιστεί κάτι σχετικό.
Η παράταξη ΠΑΜΕ σήμερα άλλαξε την πρόταση και εισηγήθηκε απεργία στις 16 και 17 Μαίου καις τη συνέχεια γενική συνέλευση. 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου