Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Διχασμός των καθηγητών, κανονικά οι εξετάσεις.

 Μία απόφαση που επιδέχεται πολλών ερμηνειών ήταν η απάντηση των ΕΛΜΕ στην εισήγηση της ΟΛΜΕ, με πιθανότερη κατάληξη τον τερματισμό των κινητοποιήσεων. 
Στην πρόταση της ΟΛΜΕ για τερματισμό των κινητοποιήσεων οι προέδροι των ΕΛΜΕ ψήφισαν 23% (96 ψήφοι από 18 ΕΛΜΕ) να συνεχίστούν οι κινητοποιήσεις και να σπάσουν την επιστράτευση, 8% (32 ψήφοι από 9 ΕΛΜΕ) να τερματιστούν οι κινητοποιήσεις και 69% λευκό. Είχε προηγηθεί η....
εισήγηση απο ΠΑΣΠ, ΔΑΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ για ανασστολή της απεργιακής κινητοποίησης των εκπαιδευτικών. Η υπεράσπιση της απεργίας θα τους έφερνε αντιμέτωπους με τα φύλλα πορείας και, ενδεχομένως, με μία χαοτική κατάσταση.
Ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης είχε κάνει την ακόλουθη δήλωση: «Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα διεξαχθούν ομαλά και στην ώρα τους. Ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση προχώρησαν σε μία επιβεβλημένη απόφαση, για να διαφυλάξουν την προσπάθεια των νέων που διαγωνίζονται στην πιο δύσκολη εξέταση της ζωής τους. Ύψιστο καθήκον όλων είναι η δημιουργία κλίματος ηρεμίας για την ολοκλήρωση της κοπιώδους προσπάθειας των παιδιών.
Τώρα προέχει η άσκηση του καθήκοντος και η ομαλή διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Αυτό άλλωστε επιθυμεί η ελληνική κοινωνία. Εύχομαι καλή επιτυχία στους μαθητές και καλή δύναμη στους εκπαιδευτικούς».
από ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου