Κυριότερες Ειδήσεις

Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου 2013

Αφού τους βγάλουν όλους στη σύνταξη, θα την κάνουν 360 ευρώ!!

Σύνταξη 360 ευρώ. «Το κοινωνικό κράτος τελείωσε».

Τεκτονικές αλλαγές ετοιμάζονται στο συνταξιοδοτικό τομέα με τις ευλογίες της τρόικας και την υπογραφή του μεγάλου πολυεθνικού ασφαλιστικού και θεσμικού οικονομικού παράγοντα της Γερμανίας Allianz Group. Επιβεβαιώνοντας δημοσίευμα του «ΘΕΜΑτος» πριν από.....
τέσσερις εβδομάδες, όταν μιλούσε για σχέδιο παρέμβασης της ομάδας του κ. Ολι Ρεν στις συντάξεις με σκοπό τη δραστική μείωσή τους κάτω από τον μέσο όρο των 903 ευρώ/μήνα, το υπουργείο Εργασίας διά χειρός της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, που κυρίαρχα αποτελείται από ξένες πολυεθνικές, έλαβε και επεξεργάζεται σχέδιο στο οποίο η εθνική σύνταξη θα φτάνει μόλις τα 360 ευρώ.
***

Δημόσιο: Σύνταξη από τα 50 ακόμα και με 18 έτη υπηρεσίας για 100.000 υπαλλήλους

Περίπου 100.000 δημόσιοι υπάλληλοι, εκ των οποίων οι 30.000 αποχωρούν ήδη εντός του 2013, κατοχυρώνουν το δικαίωμα να βγουν στη σύνταξη από τα 50, ακόμα κι αν έχουν μόλις 18 χρόνια στην υπηρεσία τους.
Αυτό δεν προκύπτει μόνο από τις νομοθετημένες ευνοϊκές προϋποθέσεις συνταξιοδότησης αλλά και από το γεγονός ότι στο Δημόσιο, σε αντίθεση με τον ιδιωτικό τομέα, ο χρόνος των παιδιών είναι επιπλέον όλων των άλλων χρόνων που αναγνωρίζονται.
Για παράδειγμα, ένας άντρας που ασφαλίστηκε για πρώτη φορά το 1993 και έχει 18 χρόνια το 2011 στο Δημόσιο, με 2 παιδιά, μπορεί να αναγνωρίσει 4 έτη σπουδών και στρατιωτικής θητείας και επιπλέον άλλα 3 χρόνια λόγω των παιδιών. Με τα 7 έτη που αναγνωρίζει και με τα 18 πραγματικά χρόνια της υπηρεσίας του (σύνολο 25), κατοχυρώνει να πάρει σύνταξη στα 52 με ανήλικο παιδί.
Εκτός αυτού, ανάμεσα στις 100.000 των δημοσίων υπαλλήλων που έχουν κλειδώσει ήδη τις προϋποθέσεις για άμεση συνταξιοδότηση, βρίσκονται είτε άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει 35ετία και αποχωρούν χωρίς όριο ηλικίας, είτε με 25ετία και όριο ηλικίας 55-60 , αλλά και γυναίκες με 27,5 χρόνια, εφόσον είχαν ανήλικο παιδί στα 17,5 έτη υπηρεσίας τους, χωρίς όριο ηλικίας.
Περισσότερα ΕΔΩ! κι ΕΔΩ!
ΠΗΓΗ: http://pekp.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου