Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Οι κυριότερες ρυθμίσεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Ευρεία σύσκεψη με τις διοικήσεις των ασφαλιστικών Ταμείων είχαν σήμερα ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης και ο υφυπουργός κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ενόψει της κατάθεσης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.
Αναλυτικά στο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνονται:
- Η ίση μεταχείριση των ασφαλισμένων του ΟΓΑ με τους ασφαλισμένους των λοιπών ασφαλιστικών οργανισμών, μέσω της.....
δυνατότητας συνταξιοδότησης αυτών με 40 χρόνια ασφάλισης και σε ηλικία 62 ετών.
- Η επιπλέον αύξηση του ποσού της προσωρινής σύνταξης στο 95% του ποσού της σύνταξης, που προκύπτει από τα ασφαλιστικά δεδομένα του ασφαλισμένου. Πρόκειται για ένα μέτρο που αμβλύνει την ταλαιπωρία αναμονής των συνταξιούχων, μέχρι να επιλυθεί οριστικά το ζήτημα της άμεσης απονομής συντάξεων μέσω του συστήματος «ΑΤΛΑΣ».
- Η από την 1η Δεκεμβρίου 2013 ενιαία δήλωση των ασφαλιστικών εισφορών κύριας, επικουρικής σύνταξης και πρόνοιας μέσω των  Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων.
- Η επέκταση του προστίμου για την αδήλωτη εργασία (10.550 ευρώ) για τον εργοδότη που δεν συμπεριέλαβε εργαζόμενο στη μηνιαίως υποβαλλόμενη Α.Π.Δ., ακόμη και εάν έχει δηλώσει αυτόν τον εργαζόμενο στο Πληροφοριακό Σύστημα «Εργάνη».
- Η ενίσχυση του ελέγχου και των διασταυρώσεων μεταξύ δηλωθεισών - μέσω της Α.Π.Δ. - και πραγματικά καταβληθεισών εισφορών, καθώς και η άμεση επίδοση βεβαίωσης οφειλής όταν και εφόσον διαπιστωθούν αποκλίσεις.
- Η επέκταση της εφαρμογής του εργοσήμου και σε άλλες κατηγορίες περιστασιακά εργαζομένων.
- Η δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών των δανειοληπτών του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας,  χωρίς να χάνουν την επιδότηση επιτοκίου.
http://www.diorismos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου