Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Επιστολή προς τον Υπ. Παιδείας για τις αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ, του Δημήτρη Μπράτη.

Κύριε υπουργέ,
Την προσεχή Δευτέρα και Τρίτη 25 και 26 Αυγούστου συζητούνται στο ΚΥΣΠΕ, με μεγάλη καθυστέρηση για μια ακόμη φορά, οι αιτήσεις απόσπασης εκπαιδευτικών της Π.Ε. από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ. Σε πρόσφατες δηλώσεις σας ανακοινώσατε πως για την κάλυψη των κενών θέσεων στα σχολεία θα περιορίσετε τις αποσπάσεις και σήμερα μάλιστα υπάρχουν στον τύπο πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα για "μαχαίρι στις αποσπάσεις" που....
δημιουργούν μεγάλη αναστάτωση στους εκπαιδευτικούς και στις οικογένειές τους.
Κύριε υπουργέ,
Οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ δεν δημιουργούν κανένα απολύτως πρόβλημα, ούτε δημιουργούν επιπλέον κενά, όταν γίνονται στην ώρα τους και στα λειτουργικά κενά, αφού οι συνάδελφοι που μετακινούνται καλύπτουν κενές θέσεις σε σχολεία άλλων περιοχών της χώρας. Αντίθετα, οι αποσπάσεις σε φορείς και γραφεία, που γίνονται μάλιστα χωρίς καν να περνούν απο το ΚΥΣΠΕ, δημιουργούν επιπλέον κενά, αφού οι εκπαιδευτικοί μετακινούνται από τις αίθουσες διδασκαλίας σε διοικητικές θέσεις. Οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, κύριε υπουργέ, καλύπτονται μόνο με μόνιμους διορισμούς στα χιλιάδες οργανικά κενά και με προσλήψεις αναπληρωτών στα λειτουργικά κενά.
Κύριε υπουργέ,
Oι οικογένειες των εκπαιδευτικών δοκιμάζονται καθημερινά, κοινωνικά και οικονομικά. Είναι αδιανόητο να υποβάλλονται σε πρόσθετα βάρη. Συνάδελφοι με σοβαρότατα οικογενειακά και οικονομικά προβλήματα, με προβλήματα υγείας θα δουν τις οικογένειες τους να διαλύονται στην περίπτωση που δεν ικανοποιηθεί η αίτηση απόσπασής τους.       Ταυτόχρονα θα πρέπει να κατανοήσετε ότι και οι εκπαιδευτικοί είναι άνθρωποι με ανάγκες, δικαιώματα και υποχρεώσεις και ότι ο συνδυασμός της πιστής εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών, της οικονομικής τους απαξίωσης , της προχειρότητας, της τακτικής του "μπαλώματος", της αναλγησίας και της αδικίας δημιουργεί εκρηκτικές καταστάσεις και τους πλημμυρίζει δικαιολογημένα με οργή, αγανάκτηση, απόγνωση και θυμό.
Γι΄ αυτό και σας καλώ να δώσετε εντολή στις υπηρεσίες σας να φέρουν στη συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ τα πραγματικά λειτουργικά κενά που απέστειλαν οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και να γίνουν οι αποσπάσεις με βάση αυτά και τη μοριοδότηση που ισχύει από το 2011. Ελπίζω, κύριε υπουργέ, να μην ζήσουμε και φέτος τις τραγελαφικές περσινές καταστάσεις και την πλήρη καταρράκωση του θεσμού των υπηρεσιακών συμβουλίων. Τώρα θα φανεί, στην πράξη, αν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου σέβεται τα θεσμικά όργανα όπως είχε δηλώσει ο υφυπουργός κ. Δερμεντζόπουλος σε συνάντηση που είχε με τα μέλη του ΚΥΣΠΕ .

Ο αιρετός του ΚΥΣΠΕ
Δημήτρης Μπράτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου