Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Καταργούν τη θέση δασκάλου στα Ολοήμερα!

Την πρόσθεση μιας ώρας μελέτης καθημερινά στην πρωινή ζώνη και για τις τάξεις Α έως και Δ δημοτικού εξετάζει το Υπουργείο Παιδείας σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση που είχε το ΔΣ της ΔΟΕ με τον κ. Χρηστάκη.
Το παραπάνω μέτρο θα έχει ως αποτέλεσμα να κοπούν κάποιες ώρες μαθημάτων που ακόμα δεν είναι γνωστό ποιες θα είναι  καθώς αναμένεται η γνωμοδότηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Με την κίνηση αυτή του Υπουργείου δεν θα υπάρχει δάσκαλος στο ολοήμερο πρόγραμμα και οι ώρες θα καλύπτονται από εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων.
Αυτό φαίνεται να  είναι το μέτρο που προανήγγειλε ο Υπουργός Παιδείας μέσα από......
τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΑΝΤ1 στην οποία είχε αναφέρει μεταξύ των άλλων ότι πέρα από τη μείωση των αποσπάσεων, τη διεύρυνση των αναθέσεων ετοιμάζεται και ένα μέτρο που αφορά τα δημοτικά και μάλιστα με μια εκπαιδευτική διαδικασία υπέρ των μαθητών.
Άνοιγμα πινάκων
Όσον αφορά το άνοιγμα των πινάκων αυτό τελικά δεν θα είναι αναδρομικό όπως έχει γράψει το news.gr. Αύριο αναμένεται να περάσει η τροπολογία για την προσμέτρηση της προϋπηρεσίας από εδώ και πέρα καθώς και για τα δυσπρόσιτα σχολεία. Θα ακολουθήσει συμπληρωματική εγκύκλιος για όσους επιθυμούν να δηλώσουν δυσπρόσιτα σχολεία.
Αποσπάσεις
Οι αποσπάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο το βράδυ και οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για ικανοποίηση μεγάλου αριθμού αιτήσεων.
Αναπληρωτές
Ο Διευθυντής του Υπουργού Παιδείας ενημέρωσε το ΔΣ της ΔΟΕ ότι η Α φάση προσλήψεων αναπληρωτών θα γίνει στις 5 Σεπτεμβρίου ενώ αναμένεται να καλυφθούν οι περιοχές που έχουν αδειάσει από εκπαιδευτικούς όπως είναι νησιά, Κρήτη, ορεινή Πελοπόννησος και Δυτική Ελλάδα. Ο αιρετός στο ΚΥΣΠΕ κ. Μπράτης μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης έδωσε την πληροφορία ότι η Α φάση αναμένεται να  είναι μεγάλη και θα περιλαμβάνει αναπληρωτές μέσω ΕΣΠΑ και κρατικού προϋπολογισμού σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Υπουργείου. «Μένει να δούμε αν θα τον υλοποιήσουν» υπογράμμισε ο κ. Μπράτης.
Καλόγηρος Βασίλειος
news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου