Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Τι γίνεται με το διορισμό των εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής Π.Ε. 71 και Π.Ε. 61;

Έχουν περάσει αρκετοί μήνες από τις διαβεβαιώσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας ότι θα ληφθεί ειδική μέριμνα για τους απόφοιτους των παιδαγωγικών τμημάτων ειδικής αγωγής και ουσιαστικά δεν έχει γίνει τίποτε.
Οι απόφοιτοι των παραπάνω τμημάτων εργάζονται κανονικά ως αναπληρωτές καλύπτοντας θέσεις εκπαιδευτικού δυναμικού αλλά κάθε Ιούνιο απολύονται και μετά η ιστορία επαναλαμβάνεται….
Στο προς κατάθεση σχέδιο νόμου για την παιδεία που παρουσιάσθηκε στο υπουργικό συμβούλιο και θα δοθεί αναλυτικότερο στην ομοσπονδία μας, ενώ αναφέρει για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών γενικής παιδείας ως μεταβατικό στάδιο στο νέο σύστημα προσλήψεων τα παρακάτω:
  • Την οριστική παύση της τροφοδοσίας των πινάκων προϋπηρεσίας την 30/6/2011
  • τον διορισμό εκπαιδευτικών με αναλογία 60%-40% (σχολικά έτη 2010-11, 2011-12).

  • Στη συνέχεια, εφόσον οι συμμετέχοντες στους κλειδωμένους πίνακες δεν έχουν διοριστεί και διαθέτουν εμπειρία άνω των 24 μηνών εντάσσονται στους πίνακες επιτυχόντων ΑΣΕΠ με μέσο όρο βαθμολογίας 50-54 δηλ. πριμοδοτούνται με χαμηλότερη βάση στους δύο προσεχείς διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.

Δεν αναφέρει σε κανένα σημείο για το διορισμό των αποφοίτων των Παιδαγωγικών τμημάτων ειδικής αγωγής και παράλληλη πρόβλεψη για την προϋπηρεσία τους (πολλοί εργάζονται από το 2002).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου