Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Τα βασικά σημεία της εγκυκλίου αποσπάσεων από Π.Υ.Σ.Π.Ε. σε Π.Υ.Σ.Π.Ε., Τμ. ένταξης, Πειραματικά Σχολεία και Ολοήμερα Σχολεία.

Παρακάτω σας παραθέτω τα κυριότερα σημεία της εγκυκλίου (μπρορείτε να τη δείτε εδώ καθώς και την αίτηση με τις οδηγίες), που αφορά στις αποσπάσεις από Π.Υ.Σ.Π.Ε. σε Π.Υ.Σ.Π.Ε., Τμήματα Ενταξης, Πειραματικά Σχολεία, Διαπολιτισμικά Σχολεία και Ολοήμερα Σχολεία. Η διαδικασία των αποσπάσεων θα ορισθεί με την επικείμενη νομοθετική πρωτοβουλία.
  • Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων ορίζεται: από 19-04-2010 μέχρι 30-04-2010. Η αίτηση θα υποβληθεί μέσω του ενιαίου ηλεκτρονικού συστήματος διαχείρισης αιτήσεων αποσπάσεων, στο πλησιέστερο Γραφείο Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με τα απαραίτητα επίσημα αποδεικτικά στοιχεία της οικογενειακής κατάστασης και των λόγων απόσπασης τους οποίους επικαλούνται οι εκπ/κοί, σε ανοιχτό φάκελο στην εξωτερική πλευρά του οποίου αναγράφονται με κεφαλαία γράμματα, το ονοματεπώνυμο, ο αριθμός μητρώου και ο τύπος απόσπασης που επιθυμούν (π.χ από Π.Υ.Σ.Π.Ε. σε Π.Υ.Σ.Π.Ε.) και ο συνολικός αριθμός σελίδων των επισυναπτόμενων δικαιολογητικών. Αν ο εκπ/κός ζητά και σε φορέα ή υπηρεσία του υπ. Παιδείας, τότε υποβάλλει δύο αντίστοιχους φακέλους με τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
  • Οι Εκπαιδευτικοί μπορούν να επιλέγουν μέχρι και πέντε προτιμήσεις Π.Υ.Σ.Π.Ε., επίσης μπορούν να υποβάλουν και σε ένα μόνο φορέα ή υπηρεσία του υπ. Παιδείας (Κατα τη διαδικασία εξέτασης των αιτήσεων προηγείται αυτή σε φορείς).
  • Κώλυμα υποβολής αίτησης έχουν όσοι διορίστηκαν στα δυσπρόσιτα σχολεία και διανύουν τη διετή υποχρεωτική υπηρεσία, τα στελέχη εκπαίδευσης και όσοι υπηρετούν σε θητεία η οποία λήγει μετά τις 31-08-2010.
  • Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί οφείλουν να ελέγξουν προσεκτικά την αίτηση που θα εκτυπώσει ο αρμόδιος υπάλληλος του γραφείου από το ηλεκτρονικό σύστημα καταχώρισης και μετά να την υπογράψουν. Επίσης εγκαίρως να προμηθευτούν τα απαραίτητα επίσημα αποδεικτικά στοιχεία, που θα συνοδεύουν την αίτηση, των λόγων απόσπασης τους οποίους επικαλούνται, τα οποία θα πρέπει να έχουν εκδοθεί πρόσφατα.
  • Αποσπάσεις εκπ/κών (μή ειδικού προσωπικού) σε Σ.Μ.Ε.Α., Τμήματα Ένταξης και Πειραματικά Σχολεία. Αίτηση μπορούν να υποβάλουν οι ανήκοντες οργανικά σε σχολεία του Νομού ή οι εκπ/κοί που είναι στη διάθεση του οικείου κατά περίπτωση συμβουλίου. Οι αποσπάσεις αυτές γίνονται με απόφαση του Προϊσταμένου Διεύθυνσης και γνώμη του οικείου συμβουλίου. Για την απόσπαση εκπ/κών σε Σ.Μ.Ε.Α.και Τμήματα Ένταξης θα πρέπει να έχουν τα απαραίτητα προσόντα που αναφέρονται στη σχετική νομοθεσία.
  • Η έγκριση των αποσπάσεων τελεί υπό την προϋπόθεση ύπαρξης κενών στην περιοχή υποδοχής και επίσης μη δημιουργία κενών στην περιοχή προέλευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου