Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Τα βασικά σημεία της εγκυκλίου αποσπάσεων σε φορείς και υπηρεσίες αρμοδιότητας του υπ. Παιδείας.

Σας παρουσιάζω συνοπτικά τα κυριότερα σημεία της εγκυκλίου (δείτε την εγκύκλιο, τη σχετική αίτηση και τις οδηγίες), που αφορά στις αποσπάσεις σε υπηρεσίες και φορείς του υπ. Παιδείας.
1. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων ορίζεται από 19-04-2010 μέχρι 30-04-2010. Η αίτηση θα υποβληθεί μέσω του ενιαίου ηλεκτρονικού συστήματος διαχείρισης αιτήσεων απόσπασης στο πλησιέστερο Γραφείο Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης. Στην αίτηση τους οι εκπ/κοί έχουν δικαίωμα να επιλέξουν έναν μόνο φορέα και θα επισυνάψουν:
  • σύντομο βιογραφικό σημείωμα (όχι παραπάνω από 500 λέξεις) στο οποίο θα περιγράψουν τα πρόσθετα τυπικά προσόντα, συνολικό χρόνο απόσπασης εκτός οργανικής και τους λόγους για τους οποίους ζητείται απόσπαση. Ειδικότερα οι εκπ/κοί που ζητούν απόσπαση σε Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι., θα συμπληρώσουν στην αίτησή τους το συνολικό χρόνο απόσπασης που έχουν στο ίδιο ή άλλο Α.Ε.Ι. ή Τ.Ε.Ι.
  • τα απαραίτητα επίσημα αποδεικτικά στοιχεία, (τα οποία θα πρέπει να είναι πρόσφατα) που αναφέρονται στο βιογραφικό, οικογενειακής κατάστασης και των λόγων απόσπασης τους οποίους επικαλούνται, σε ανοιχτό φάκελο στην εξωτερική πλευρά του οποίου αναγράφονται με κεφαλαία γράμματα, το ονοματεπώνυμο, ο αριθμός μητρώου, ο τύπος απόσπασης που επιθυμούν (π.χ. Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Φλώρινας) και ο συνολικός αριθμός σελίδων των επισυναπτόμενων δικαιολογητικών. Αν ο εκπ/κός ζητά απόσπαση και από περιοχή σε περιοχή και σε φορέα ή υπηρεσία του υπ. Παιδείας, τότε υποβάλλει δύο αντίστοιχους φακέλους με τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
2. Επίσης μπορούν να υποβάλουν και αίτηση απόσπασης, από περιοχή σε περιοχή, για μέχρι και πέντε προτιμήσεις σε Π.Υ.Σ.Π.Ε. (κατά τη διαδικασία εξέτασης των αιτήσεων προηγείται αυτή σε φορείς και δεν εξετάζονται λοιπές αιτήσεις).
3. Οι εκπαιδευτικοί που είχαν αποσπασθεί τη σχολική χρονιά 2009-2010, στην Κεντρική Υπηρεσία, στις Περιφερειακές Διευθύνσεις, στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, και στα Γραφεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, θα πρέπει να υποβάλουν εκ νέου αίτηση εφόσον επιθυμούν να πάρουν απόσπαση για το σχολικό έτος 2010-2011. Οι αποσπάσεις τους που είχαν πραγματοποιηθεί για μια τριετία λήγουν με τη λήξη του τρέχοντος σχολικού έτους.
4. Κώλυμα υποβολής αίτησης έχουν όσοι διορίστηκαν στα δυσπρόσιτα σχολεία και διανύουν τη διετή υποχρεωτική υπηρεσία, τα στελέχη εκπαίδευσης, και όσοι υπηρετούν σε θητεία που λήγει μετά τις 31-08-2010. Οι εκπαιδευτικοί Π.Ε. 70 (δάσκαλοι) για τα Π.Ε.Κ. και τον Ο.Ε.Ε.Κ.
5. Οι ενδιαφερόμενοι εκπ/κοί οφείλουν να ελέγξουν προσεκτικά την αίτησή τους που θα εκτυπώσει ο αρμόδιος για την καταχώριση υπάλληλος του γραφείου και μετά να την υπογράψουν και να παραλάβουν το επικυρωμένο αντίγραφο.
6.
Οι εκπ/κοί οι οποίοι αποσπώνται και ταυτόχρονα τους χορηγείται ή ανανεώνεται η άδεια υπηρεσιακής εκπαίδευσης θα πρέπει υποχρεωτικά να ανακαλέσουν το ένα από τα δύο.
7. Οι αποσπάσεις στην Κεντρική Υπηρεσία του υπ. Παιδείας γίνονται με απόφαση της υπ. Παιδείας ύστερα από γνώμη του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Διοικητικού Προσωπικού (Κ.Υ.Σ.ΔΙ.Π), οι αποσπάσεις στις Περιφερειακές Διευθύνσεις, Διευθύνσεις και Γραφεία Εκπαίδευσης γίνονται με απόφαση της υπ. Παιδείας, ύστερα από γνώμη των κατά τόπους Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε.
8. Οι αποσπάσεις σε άλλους φορείς ή υπηρεσίες αρμοδιότητας υπ. Παιδείας γίνονται με απόφαση της υπ. Παιδείας ύστερα από πρόταση / αίτημα των αρμοδίων καθ' ύλην οργάνων όπου θα αναφέρεται το έργο που θα κληθούν να διεκπεραιώσουν. Για τις αποσπάσεις σε Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι., οι προτεινόμενοι για απόσπαση εκπ/κοί θα πρέπει να έχουν σχέση με την ειδικότητα του τμήματος που τους προτείνει με σχετική αιτιολόγηση.
Σε περίπτωση που υπάρχουν ελλείψεις εκπ/κού προσωπικού σε σχολεία καμία απόσπαση δε θα πραγματοποιηθεί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου