Κυριότερες Ειδήσεις

Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2010

Κλήση σε απολογία των αιρετών του ΠΥΣΠΕ από το Δ/ντή Α/θμιας Εκπ/σης Σάμου για τη μη συμμετοχή τους στις δύο συνεδριάσεις του ΠΥΣΠΕ.

Ανοιχτή Επιστολή προς τη ΔΟΕ και τα Δ.Σ. των Συλλόγων

 «Κλήση σε απολογία των αιρετών του ΠΥΣΠΕ από το Δ/ντή Α/θμιας Εκπ/σης Σάμου για τη μη συμμετοχή τους στις δύο
συνεδριάσεις του ΠΥΣΠΕ»
Πολλές φορές μέχρι τώρα έχουμε αναφερθεί στον τρόπο που πολλοί εκπρόσωποι της Διοίκησης αντιλαμβάνονται τους εαυτούς τους ως υπεράνω όλων και στο πώς αυτό βρίσκει εφαρμογή στην επιδεικτική και κραυγαλέα απαξίωση τόσο προσώπων όσο και θεσμών. Το τελευταίο “χτύπημα” όμως είναι τόσο εξόφθαλμα προκλητικό, που  καταδεικνύει με τα πιο μελανά χρώματα το .....πραγματικό πρόσωπό τους.
Ήδη από την προηγούμενη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Σάμου (20-10-10) και τον υπερβολικά μεγάλο αριθμό θεμάτων (7),ζητήσαμε από τον Πρόεδρο του ΠΥΣΠΕ να ορίζονται συχνότερα οι συνεδριάσεις και τα θέματα Ημερήσιας Διάταξης να είναι λιγότερα, ώστε να μπορούν οι αιρετοί αφενός να προετοιμάζονται σωστά πάνω σ' αυτά, αφετέρου η συζήτησή τους να γίνεται χωρίς την ασφυκτική πίεση του χρόνου.
Αντ΄αυτού, την Τετάρτη, 10/11, ειδοποιηθήκαμε από τη γραμματεία του ΠΥΣΠΕ ότι για την Παρασκευή 12/11 (!!!) είχε προγραμματιστεί συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ με εννέα (9) αυτή τη φορά θέματα. Στην εύλογη αντίδρασή μας με βάση το προηγούμενο σκεπτικό, η απάντηση που λάβαμε ήταν: “εμείς βάζουμε όσα θέματα θέλουμε”!!!
Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε τη Δ/νση Α/θμιας Eκπ/σης Σάμου για να ενημερωθούμε -όπως είναι αυτονόητο- πάνω στα θέματα της Η.Δ, αλλά η γραμματεία ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΚΑΤ' ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΥΣΠΕ!!!
Στη συνάντηση που ακολούθησε με τον Πρόεδρο, διαμαρτυρηθήκαμε έντονα καθώς:
1.    Είναι ανθρωπίνως αδύνατο να γίνει σωστή προετοιμασία για τόσα πολλά θέματα, ιδίως γι΄ αυτά που αφορούν τοποθετήσεις και διαθέσεις εκπαιδευτικών και που εξ ορισμού χρειάζονται μεγάλη προσοχή αφού αφορούν πολλούς συναδέλφους.
2.    Υπήρξε απόκρυψη πληροφοριών πάνω στα θέματα Η.Δ. μετά από εντολή του ίδιου του Προέδρου (!!!)
3.    Οι συνεδριάσεις δε γίνονται όσο τακτικά χρειάζεται, ώστε να καθίσταται αποτελεσματικότερη η επεξεργασία των θεμάτων.
Δυστυχώς αντιμετωπίσαμε την ίδια αλαζονική και απαξιωτική συμπεριφορά εκ μέρους του και μάλιστα με ειρωνεία μάς αντέτεινε ότι δεν προβλέπεται από καμία νομοθεσία (;) ότι πρέπει να ενημερώνονται οι αιρετοί για το περιεχόμενο των θεμάτων Η.Δ.!
Αυτή η συμπεριφορά είναι πρωτοφανής!!! ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ότι οι αιρετοί έχουν το δικαίωμα της ενημέρωσης, αλλιώς υποβαθμίζεται η αποτελεσματικότητά τους και ο ρόλος για τον οποίο εκλέγονται!
Λαμβάνοντας δε υπόψη ότι στην πράξη οι τοποθετήσεις, διαθέσεις και τροποποιήσεις διαθέσεων των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων (θέματα Η.Δ.) έχουν ήδη γίνει “προφορικά” από τη διοίκηση, χωρίς να έχει συνεδριάσει το ΠΥΣΠΕ και χωρίς να ενημερωθούν οι αιρετοί, αποφασίσαμε να απόσχουμε από τη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ της 12-11-10. Αυτό που πρέπει να καταλάβει η διοίκηση είναι ότι απευθύνεται σε ΕΚΛΕΓΜΕΝΑ μέλη και οφείλει -αν μη τι άλλο- να σέβεται τις αποφάσεις ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ!
Ως συνέχεια των παραπάνω, την Παρασκευή, 12-11-10, ενημερωθήκαμε από τη γραμματεία του ΠΥΣΠΕ ότι η συνεδρίαση τελικά αναβλήθηκε λόγω μη απαρτίας και ότι θα επαναλαμβανόταν τη Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2010 με τα ίδια θέματα.
ΤηΔευτέρα, 15-11-10, μετά την αποχή των αιρετών, ακολούθησε και η παραίτηση του ενός από τα τρία διορισμένα από την Περιφερειακή Δ/ντρια Β. Αιγαίου, μέλη με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πλέον ούτε τυπική απαρτία στο ΠΥΣΠΕ Σάμου. Να σημειώσουμε εδώ ότι ο αναπληρωτής του παραιτηθέντος μέλους είναι ήδη Σχολικός Σύμβουλος, οπότε δεν μπορεί να γίνει αντικατάστασή του.
Η Διοίκηση τότε «επιστράτευσε» αναπληρωτή αιρετό, ο οποίος για τους δικούς του λόγους και παρά την αποχή των δύο αιρετών- συναίνεσε στο να είναι το τρίτο μέλος, ώστε να υπάρξει απαρτία και να συζητηθούν τελικά τα εννέα (!!!) θέματα της Η.Δ. Ωστόσο εδώ πρέπει να τονιστεί ότι, επειδή η αποχή των αιρετών ήταν εκούσια, η παρουσία του αναπληρωτή αιρετού δε νομιμοποιεί την απαρτία του ΠΥΣΠΕ.
Την Παρασκευή, 19-11-10 ο Δ/ντής Α/θμιας Εκπ/σης Σάμου με έγγραφό του, καλεί τους αιρετούς σε έγγραφη απολογία (!!!) για τη μη συμμετοχή τους στις δύο συνεδριάσεις του ΠΥΣΠΕ, δηλώνοντας ότι αποτελεί  πειθαρχικό παράπτωμα.
Αυτό που γνωρίζει πολύ καλά ο Δ/ντής Εκπ/σης, αφού υπήρξε συνδικαλιστής και πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων, ότι οι αιρετοί είναι εκλεγμένα και όχι ορισμένα μέλη και απολογούνται στις Γενικές Συνελεύσεις και στα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων, καθώς και στις συνδικαλιστικές τους παρατάξεις που τους εκλέγουν.
Αυτό που πρέπει να προβληματίσει τον ίδιο και τη Διοίκηση είναι το για ποιους λόγους παρέμειναν ΜΟΝΟ δύο μέλη στο ΠΥΣΠΕ Σάμου (ο ίδιος και η προϊσταμένη εκπαιδευτικών θεμάτων), ενώ οι υπόλοιποι απέχουν;
Η κίνηση του Δ/ντή Εκπ/σης σκοπό έχει να εκφοβίσει και να χειραγωγήσει όλους τους εκπαιδευτικούς, ενόψει των κρίσεων και της αξιολόγησης «υποδεικνύοντας» ότι όποιος έχει διαφορετική άποψη θα διώκεται πειθαρχικά.
Αυτό που πρέπει να επισημάνουμε είναι ότι για πρώτη φορά μετά την τελευταία ανασυγκρότηση του ΠΥΣΠΕ δημιουργούνται τέτοιου είδους προβλήματα (αποχή αιρετών-παραίτηση μέλους-κλήση σε έγγραφη απολογία αιρετών) όπως επίσης και τα εξωφρενικά φαινόμενα να λαμβάνονται αποφάσεις με την προανεφερθείσα διαδικασία.
Μετά και την ακραία πρόσφατη συμπεριφορά του Δ/ντή Α/θμιας Εκπ/σης Σάμου, να θεωρεί πειθαρχικό παράπτωμα τη μη συμμετοχή των αιρετών στις συνεδριάσεις του ΠΥΣΠΕ, η θέση μας θα παραμείνει η ίδια και για τις επόμενες συνεδριάσεις. Ήδη εκκρεμούν τοποθετήσεις εκπ/κών, η τοποθέτηση υποδιευθυντή σε 12/θ Δ.Σ. Σάμου απ’ το Σεπτέμβριο (!!!), λόγω συνταξιοδότησης της προηγούμενης υποδιευθύντριας και όλα αυτά με αποκλειστική ευθύνη της Διοίκησης.
Ζητάμε να καταγγείλετε την προκλητική συμπεριφορά του Δ/ντή Εκπ/σης και Προέδρου του ΠΥΣΠΕ Σάμου απέναντι όχι μόνο στους αιρετούς του Συλλόγου αλλά και απέναντι σε ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα.

Κακαγιάννης Αντώνης
Μεσοχωρίτης Παντελής

Αιρετοί ΠΥΣΠΕ Σάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου