Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

ΠΤΩΣΗ ΤΖΙΡΟΥ ΕΩΣ ΚΑΙ 50% ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΥΛΙΚΕΙΑ * ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΚΟΛΑΤΣΙΟ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.

Κρίση και στο χαρτζιλίκι μαθητών 

Κομμένο το χαρτζιλίκι στον καιρό της κρίσης. Τουλάχιστον αυτό διαπιστώνουν οι μισθωτές των σχολικών κυλικείων, καθώς έχει μειωθεί η «πελατεία» τους. Το νεοσυσταθέν σωματείο της Λάρισας καταγράφει πτώση του τζίρου έως και 50%, με πολλούς μαθητές -ειδικά των Γυμνασίων και Λυκείων- να μην πλησιάζουν πια το κυλικείο, αρκετούς να φέρνουν κολατσιό από το σπίτι για να κάνουν οικονομία, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις όπου έχουν ανοίξει τεφτέρια!


Οι εκπρόσωποι του σωματείου, Χρ. Γκουνιαρούδης και Βασ. Σιακαβάρας, κάνουν λόγο για σημαντικά μειωμένο χαρτζιλίκι των μαθητών, τόσο στα δημόσια όσο και σε ιδιωτικά σχολεία, αλλά και για παιδιά που τους λείπουν 20 ή 50 λεπτά για να αγοράσουν ένα τοστ...
Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο μετά την αύξηση του ΦΠΑ σε 23%, ενώ ο κ. Σιακαβάρας επισημαίνει μια ακόμη παράμετρο που οδηγεί στο μαρασμό των άνω των 50 κυλικείων των σχολείων της πόλης:
«Είμαστε υπέρ της υγιεινής διατροφικής πολιτικής στο σχολικό πληθυσμό όμως, ας μη γελιόμαστε, κανένα παιδί δεν θέλει για πρωινό γιαούρτι και ξηρούς καρπούς. Υπάρχουν ένα σωρό προϊόντα που θα μπορούσαν να ελέγχονται για τη θρεπτική τους αξία και να διατίθενται στα σχολικά κυλικεία.
Οι μαθητές πρέπει να επιμορφώνονται για τη σωστή διατροφή μέσα από ειδικά προγράμματα αγωγής υγείας στα σχολεία», αναφέρει.
Στο πλαίσιο αυτό οι κυλικειάρχες ζητούν να επανεξεταστεί το θέμα των μισθωμάτων, τα οποία καθορίστηκαν πριν από την οικονομική κρίση, με στόχο τη μείωσή τους. 

Από Ελευθεροτυπία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου