Κυριότερες Ειδήσεις

Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2011

Δ.Α.Κ.Ε. Π.Ε.: Οι σχολικές επιτροπές σε… πτώχευση Οι σχολικές μονάδες σε… απόγνωση Άμεση κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των σχολείων.

Σε τραγική κατάσταση βρίσκονται οι περισσότερες σχολικές μονάδες της χώρας λόγω της υποχρηματοδότησης του ευαίσθητου τομέα της εκπαίδευσης.
Οι σχολικές επιτροπές αδυνατούν να καλύψουν οικονομικά τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων, με αποτέλεσμα να μην ικανοποιούνται βασικές υποχρεώσεις όπως: θέρμανση, λογαριασμοί ΟΤΕ, ΔΕΗ , συντηρήσεις, επισκευές ζημιών κτλ.
Η  κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μετέθεσε τις ευθύνες της κάλυψης των οικονομικών αναγκών της εκπαίδευσης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, χωρίς να την ενισχύσει με τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους.
Η κατάσταση είναι ακόμη πιο τραγική στα σχολεία που υπάρχουν οικονομικές εκκρεμότητες από την προηγούμενη σχολική χρονιά 2010-2011.
Μπροστά στα νέα αδιέξοδα για την παιδεία που δημιούργησε η άδικη πολιτική του μνημονίου, καλούμε την πολιτική ηγεσία του τόπου, να εκπληρώσει άμεσα τις υποχρεώσεις της, για να λειτουργήσουν εύρυθμα οι σχολικές μονάδες.
Η δημόσια εκπαίδευση πρέπει να στηριχθεί με συγκεκριμένα έργα και όχι με ευχολόγια και ακάλυπτες υποσχέσεις.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου