Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Φλώρινας για τις συγχωνεύσεις σχολείων.

Κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο Φλώρινας αποφάσισε, σε χθεσινοβραδινή κατεπείγουσα συνεδρίαση, σχετικά με τις συγχωνεύσεις σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2012-2013. Η απόφαση αυτή ωστόσο έχει ουσιαστικά γνωμοδοτικό χαρακτήρα, καθώς οι τελικές αποφάσεις για τις συγχωνεύσεις θα ληφθούν από το υπουργείο Παιδείας.
Το συμβούλιο δέχτηκε τελικά, έστω και κατά πλειοψηφία, την εισήγηση του προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Γιώργου Αργυρόπουλου (η οποία έχει διαφοροποιήσεις από την πρόταση του διευθυντή της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Παναγιώτη Νώτα).
Έτσι, το συμβούλιο αποφάσισε:
α) τη συγχώνευση του 2/θ Δημοτικού Σχολείου Νίκης και του 2/θ Δημοτικού Σχολείου Νέου Καυκάσου με το 4/θ Δημοτικό Σχολείο Άνω Καλλίνικης το οποίο προάγεται σε εξαθέσιο (6/θ) Δημοτικό Σχολείο, με την προϋπόθεση της αναβάθμισης του - άμεσα - κτιριακά (προσθήκη μίας αίθουσας). Άλλως παραμένουν τα σχολεία ως έχουν σήμερα. Σημειώνουμε ότι δεν υπάρχουν αντιδράσεις των Τοπικών Κοινωνιών.
β) τη συγχώνευση του 1/θ Νηπιαγωγείου Σίμου Ιωαννίδη, το οποίο είναι σε αναστολή λειτουργίας, με το 2/θ 5° Νηπιαγωγείο Φλώρινας.
γ) τη συγχώνευση του 2/θ Δημοτικού Σχολείου Παλαίστρας, με το 7/θ Δημοτικό Σχολείο Αμμοχωρίου με τη σύμφωνη γνώμη (παρότρυνση) των κατοίκων της Παλαίστρας.
δ) την αναστολή συγχώνευσης των Δημοτικών Σχολείων Σκοπού και Αχλάδας  και του νηπιαγωγείου Κ. Υδρούσας για ένα χρόνο επιπλέον. Γίνεται επίκληση της περυσινής απόφασης της Δ.Ε.Π. όπως παραμείνουν ως έχουν σε μόνιμη λειτουργία.
ε) τη συνέχιση λειτουργίας του Δημοτικού Σχολείου Αλώνων ως έχει, λόγω επικινδυνότητας των δρομολογίων μεταφοράς των μαθητών και της καθολικής αντίδρασης της Τοπικής Κοινωνίας.
στ) τη συνέχιση λειτουργίας του 1/θ Νηπιαγωγείου Αλώνων ως έχει, λόγω επικινδυνότητας των δρομολογίων μεταφοράς των μαθητών και της καθολικής αντίδρασης της Τοπικής Κοινωνίας.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Αλεξιάδης, Ρασάικος, Ουλιάρης, Αριστείδου, Καρυπίδης, Απιδόπουλος και Σαχινίδης ζήτησαν την παραμονή του δημοτικού σχολείου της Νίκης για εθνικούς λόγους και ως εκ τούτου καταψήφισαν το σχετικό σημείο της εισήγησης.
Γενικότερα κατά των συγχωνεύσεων τάχθηκε ο Βασίλης Καραντζίδης και καταψήφισε την εισήγηση στο σύνολό της.
Στη συνεδρίαση τοποθετήθηκαν, πέρα από τους δημοτικούς συμβούλους, τόσο ο διευθυντής της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Π. Νώτας, όσο και πρόεδροι αλλά και εκπρόσωποι συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των ενδιαφερόμενων τοπικών κοινοτήτων.
ΠΗΓΗ: ΝΕΑ ΦΛΩΡΙΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου