Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Ασφαλιστικά Ταμεία: Αναπόφευκτες οι περικοπές στις συντάξεις.

Το 10% θα φτάσει η μείωση στις κύριες συντάξεις και το 20% έως 30% στις επικουρικές το 2014, όπως εκτιμούν οι εργαζόμενοι στα..... ασφαλιστικά ταμεία.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία Θανάσης Καποτάς, τόνισε ότι η αύξηση των ποσοστών της ανεργίας, η ανασφάλιστη εργασία, η αδυναμία καταβολής ασφαλιστικών εισφορών από τους ελεύθερους επαγγελματίες και οι εκτίναξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το ΙΚΑ, έχουν προκαλέσει δραματική επιδείνωση στην οικονομική κατάσταση του ασφαλιστικού μας συστήματος.

Σύμφωνα με τον κ. Καποτά οι περικοπές στις συντάξεις είναι αναπόφευκτες όχι μόνο λόγω της δεινής οικονομικής κατάστασης των ταμείων, αλλά και εξαιτίας της εφαρμογής του νόμου Λοβέρδου και της μείωσης της κρατικής επιδότησης κατά 1,2 δισ. ευρώ την επόμενη χρονιά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία , οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το ΙΚΑ εκτινάχθηκαν από 4,8 δισ, που ήταν το 2010 σε 8,05 δισ. φέτος.

Την ερχόμενη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία και τον ΟΑΕΔ ξεκινούν πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες διαμαρτυρόμενοι για την ένταξη σε καθεστώς διαθεσιμότητας 618 υπαλλήλων παρά την έλλειψη προσωπικού που επικαλούνται σε όλους τους φορείς του υπουργείου Εργασίας.
http://www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου