Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ «ΣΤΡΑΒΟΣ Ο ΓΙΑΛΟΣ...» Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘ «ΣΤΡΑΒΑ ΑΡΜΕΝΙΖΕΙ» ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΩΝ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΜΙΑ «ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ» ΕΚΤΟΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ.

Η σημερινή συνάντηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, την οποία εκπροσώπησε ο αρμόδιος για θέματα Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης κ. Κεδίκογλου, επιβεβαίωσε αυτό που όλοι έχουμε αντιληφθεί. Το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει καμία επαφή με την εκπαιδευτική πραγματικότητα.
Έχει υποτάξει τη λειτουργία της εκπαίδευσης σε μια στείρα λογιστική αντίληψη όπου δεν υπάρχουν ως παράμετρος ούτε η.....
εκπαιδευτική διαδικασία, ούτε ο ανθρώπινος παράγοντας. Με ταυτόχρονη επίδειξη απίστευτης άγνοιας αντικειμένου, προχειρότητας και ερασιτεχνισμού έχει καταφέρει να οδηγήσει χιλιάδες εκπαιδευτικούς στα όριά τους.
Για το θέμα των ανύπαρκτων, επί της ουσίας, αποσπάσεων που έχει υποβάλει σε απίστευτη φυσική και ψυχολογική ταλαιπωρία και έξοδα πλήθος εκπ/κών, ο κ. Υφυπουργός απάντησε με τα γνωστά «επιχειρήματα» της μη αναγκαιότητάς τους, δίχως να καταλαβαίνει ότι οι εκπ/κοί που αποσπώνται καλύπτουν κενά της εκπ/σης.
Μετά από πολύ μεγάλη πίεση μίλησε για πιθανότητα β΄φάσης για δασκάλους και νηπιαγωγούς και α΄φάσης για ειδικότητες δίχως να προσδιορίζει το πότε, το  αν και σε ποιο αριθμό.
Ο κ. Υφυπουργός επιβεβαίωσε τη διάλυση του ολοήμερου σχολείου αφού παραδέχτηκε ότι θα λειτουργήσει, επί της ουσίας, μόνο με εκπ/κούς ειδικοτήτων.
Από εκεί και πέρα, η φραστική «στήριξη» της Α/θμιας εκπ/σης και η διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να υπάρξει αύξηση ωραρίου δεν καθησυχάζουν και δεν πείθουν κανένα.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έθεσε το θέμα των ασκούμενων, από τη διοίκηση, πιέσεων προς τους συλλόγους διδασκόντων για κάλυψη των κενών με «απασχόληση» μαθητών πέραν του διδακτικού τους ωραρίου και τόνισε ότι το θέμα αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο και  τα όσα αφορούν το διδακτικό ωράριο ορίζονται από το ισχύον  νομοθετικό πλαίσιο.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί τους εκπ/κούς σε αγωνιστική επαγρύπνηση και σε μαζική συμμετοχή στις Γ.Σ.  ώστε να δυναμώσει τη φωνή του απέναντι στις μνημονιακές  αντιεκπαιδευτικές πολιτικές της κυβέρνησης.
Από τη Δ.Ο.Ε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου