Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Υπουργείο Παιδείας: Υποχρεωτικές αποσπάσεις εκπκών με οργανική θέση !!!

Η πολιτική των αντιεκπαιδευτικών ρυθμίσεων και του δραματικού περιορισμού των εργασιακών δικαιωμάτων οδηγούν χιλιάδες εκπαιδευτικούς στην απόγνωση και το σχολείο συστηματικά να υπονομεύει τα μορφωτικά δικαιώματα της νέας γενιάς και ιδιαίτερα των πιο φτωχών στρωμάτων. Χθες ήταν η λειτουργική κατάργηση των οργανικών θέσεων στα Ολοήμερα. Προχθές οι μετρημένες στα δάχτυλα αποσπάσεις, οι μηδενικοί διορισμοί, οι ελάχιστες προσλήψεις αναπληρωτών.
Σήμερα!!!!!! Με....
εμπιστευτική εγκύκλιο του υπουργείου παιδείας προς τους Περιφερειακού Διευθυντές, (υπογράφει ο υπουργός Κ. Αρβανιτόπουλος) δίνει εντολή για «υποχρεωτικές αποσπάσεις εκπαιδευτικών με οργανική θέση ή που είναι σε διάθεση και πλεονάζουν, σε άλλες σχολικές μονάδες του ίδιου ΠΥΣΠΕ ή άλλου ΠΥΣΠΕ της ίδιας περιφερειακής διεύθυνσης». Μάλιστα οι υποχρεωτικές αποσπάσεις πρέπει να έχουν «ολοκληρωθεί μέχρι 16/9» και είναι για όλο «το τρέχον διδακτικό έργο». Στη συνέχεια λέει πως μέχρι και «ώρα 12 μ.μ. να έχουν συμπληρωθεί όλα τα απαραίτητα πεδία στο survey» και τονίζει πως θα γίνει συσχετισμός στοιχείων… «πως το αποτέλεσμα του ποσοτικού και ποιοτικού προσδιορισμού είναι αδιαμφισβήτητο και απολύτως δεσμευτικό» και τέλος πως «επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης για τους Δ/ντες/τριες».
Όπως καταλαβαίνετε συνάδελφοι/ισσες δεν προχωρούν μόνο στην κάλυψη των κενών με κάθε τρόπο, χωρίς καμιά παιδαγωγική ευαισθησία, αλλά προχωρούν αξιοποιώντας και τη δημοσιονομική προσαρμογή σε βίαιη κατάργηση των πιο βασικών και διασφαλισμένων εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών. Θέλουν να μας κάνουν όλους εξαρτημένους από την εξουσία, περιπλανώμενους, με το φόβο της διαθεσιμότητας και της απόλυσης, διαλύοντας τα κεκτημένα της μόνιμης και σταθερής δουλειάς και νομιμοποιώντας τους μηχανισμούς κινητικότητας διαθεσιμότητας. Φέτος αυτοί που περισσεύουν θα βρουν σχολείο και δουλειά κάπου στην επικράτεια, του χρόνου μπορεί κάποιοι άλλοι να είναι στη θέση τους, αφού αυτοί δε χρειάζονται και μπορούν να απομακρυνθούν. Δεν είναι σχέδια φόβου και τρομοκράτησης είναι η πραγματικότητα της πολιτικής τους, που ψάχνει «αίμα» για να καλύψει τους στόχους των μνημονίων και των υπογραφών τους με την τρόικα. 150000 λιγότεροι δημόσιοι υπάλληλοι μέχρι το 2015 πού θα βρεθούν αν δεν είσαι εσύ ή ο διπλανός σου συνάδελφος που τώρα περισσεύει;
Η εμπιστευτική εγκύκλιος δεν πρέπει να εφαρμοστεί!!!!!! Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να οδηγήσουν την εκπαίδευση και τον εκπαιδευτικό στο εκτελεστικό απόσπασμα με στρατιές υπεραρίθμων και μετακινούμενων. Να απαιτήσουμε τώρα να πάρουν πίσω όλες αυτές τις μεθοδεύσεις. Να πιέσουμε τη ΔΟΕ επιτέλους ν’ αφήσει τις εθιμοτυπικές επισκέψεις στους φορείς επιβολής αυτής της πολιτικής και τα λόγια να γίνουν πράξη. Οι μέρες είναι μετρημένες. Ή με τον κόσμο του αγώνα και τη συμπόρευση με τους καθηγητές και τους άλλους εργαζόμενους για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ-ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ή με τις χαιρετούρες, τις δημόσιες σχέσεις, τις φωτογραφίσεις και τη χλεύη του εργαζόμενου κόσμου.
Ξέρουμε πως κανείς εκπαιδευτικός δεν περισσεύει. Αυτοί που δεν χρειάζονται, που είναι περιττοί, είναι Σαμαράς – Βενιζέλος και η αβάσταχτη πολιτική των μνημονίων, της Ε.Ε. και του κεφαλαίου.
ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ
ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΘΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ. ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΉ ΚΑΤΟΧΎΡΩΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ. ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ- ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ, ΑΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ.
ΠΗΓΗ: http://pekp.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου