Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Ν/Σ για τα πειραματικά σχολεία - Συγχωνεύσεις εκπαιδευτικών οργανισμών.

Η σύνδεση των πειραµατικών σχολείων µε τα πανεπιστήµια, και η ίδρυση νέων πειραµατικών σε περιοχές όπου λειτουργούν πανεπιστηµιακές σχολές περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας για τα πρότυπα -πειραματικά σχολεία που θα τεθεί επί τάπητος την Τετάρτη στο υπουργικό συμβούλιο.

Στο υπουργικό θα συζητηθεί ακόμα το σχέδιο νόμου για τη συγχώνευση τεσσάρων εκπαιδευτικών οργανισµών. Μετά τη συγχώνευση δημιουργείται ένας νέος φορέας με τίτλο Εθνικό Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, το οποίο θα έχει υπόσταση Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου και θα..... στεγάζεται στο υπουργείο Παιδείας.


Μεταξύ των οργανισμών που συγχωνεύονται είναι: το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, το Κέντρο Εκπαιδευτικής Έρευνας, ο Οργανισμός Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών και το Ινστιτούτο Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης.


Οι τέσσερις αυτοί φορείς δαπανούσαν για τα ενοίκιά τους 4.000.000 ευρώ το χρόνο.


Όσον αφορά στο προσωπικό τους
, δεν αλλάζει τίποτε στην υπηρεσιακή, μισθολογική και συνταξιοδοτική κατάστασή του. Με τις μεταβατικές διατάξεις του νομοσχεδίου διασφαλίζεται η ένταξη του στο νέο φορέα και ρυθμίζονται οι όροι συνέχισης της απασχόλησης του αντίστοιχου διοικητικού προσωπικού χωρίς απώλεια των δικαιωμάτων
του.
ΠΗΓΗ: ΣΚΑΪ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου