Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ Ν. Φλώρινας: Τοποθέτηση υπεράριθμων εκπαιδευτικών.


Συνεδρίασε σήμερα Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011, το Υπηρεσιακό Συμβούλιο με θέμα την τοποθέτηση των υπεράριθμων εκπαιδευτικών.
Οι υπεράριθμοι εκπαιδευτικοί τοποθετήθηκαν κατά απόλυτη προτεραιότητα συγκρινόμενοι μόνο μεταξύ τους με βάση το σύνολο των μονάδων μετάθεσης και τις δηλώσεις προτίμησης στις παρακάτω κενές οργανικές θέσεις σχολείων της ίδιας ομάδας και όπου αυτό δεν ήταν δυνατόν σε κενές οργανικές θέσεις όμορης ομάδας σχολείων. 

Όσοι εκπαιδευτικοί δεν επιθυμούσαν ή δεν κατέστη δυνατόν να τοποθετηθούν με τη διαδικασία κρίσης και τοποθέτησης υπεράριθμων εκπαιδευτικών, θα τοποθετηθούν σε κενές θέσεις σχολείων της ίδιας περιοχής μετάθεσης κατά τη διαδικασία των διατάξεων του άρθρου 15 του Π.Δ. 50/96, συγκρινόμενοι με όλους τους εκπαιδευτικούς που ζητούν μετάθεση ή τοποθέτηση. Στην περίπτωση που οι εκπαιδευτικοί δεν τοποθετηθούν σε σχολεία της προτίμησής τους τοποθετούνται προς το συμφέρον της υπηρεσίας στις υπόλοιπες κενές θέσεις της περιοχής μετάθεσης.
Οι εκπαιδευτικοί που εξακολουθούν να είναι υπεράριθμοι μετά τις παραπάνω ρυθμίσεις παραμένουν στο σχολείο όπου κρίθηκαν ως υπεράριθμοι ή στη Δ/νση αν το σχολείο έχει καταργηθεί και διατίθενται ή αποσπώνται σε άλλες σχολικές μονάδες για συμπλήρωση του ωραρίου τους.
Οι εκπαιδευτικοί που κρίθηκαν υπεράριθμοι, (αυτοί που τοποθετήθηκαν σε σχολείο  της ίδιας ή όμορης ομάδας αλλά και αυτοί που παραμένουν υπεράριθμοι) μπορούν εφόσον το επιθυμούν να μετατεθούν κατά προτεραιότητα το ίδιο ή τα επόμενα σχολικά έτη στο σχολείο που κρίθηκαν ως υπεράριθμοι, αν σε αυτό δημιουργηθούν κενές θέσεις.
Όσοι εξ αυτών έχουν θεμελιώσει δικαίωμα μετάθεσης πριν το χαρακτηρισμό τους ως υπεράριθμοι, διατηρούν το δικαίωμα αυτό και μετά την τοποθέτησή τους με τις ανωτέρω διαδικασίες και επομένως δεν απαιτείται υπηρέτηση της οποιαδήποτε νέας οργανικής τους θέσης, καθώς η μεταβολή της υπηρεσιακής τους κατάστασης οφείλεται στις ανάγκες της υπηρεσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου