Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Ενημερωτικό του αιρετού Δημήτρη Μπράτη: Την επόμενη εβδομάδα οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ.

Χιλιάδες τα κενά στα σχολεία εξαιτίας του ελάχιστου αριθμού των προσλήψεων.

Στο τέλος της επόμενης εβδομάδας, μετά την ανακοίνωση των μόνιμων διορισμών , αναμένεται να εξετασθούν από το ΚΥΣΠΕ οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών Π.Ε. από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ. Ήδη έχουν αποσταλεί από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις στο Υπουργείο Παιδείας – μετά και τις παραιτήσεις- τα λειτουργικά και τα οργανικά κενά που υπάρχουν σε κάθε περιοχή.
Σε αρκετές περιοχές της χώρας υπάρχουν πολλά οργανικά και λειτουργικά κενά π.χ. μόνο στο Ηράκλειο της Κρήτης υπάρχουν 200 κενά δασκάλων ( 143 λειτουργικά και 57 οργανικά), 103 νηπιαγωγών (84 λειτουργικά και 19 οργανικά ), 44 Αγγλικής Γλώσσας (λειτουργικά), 21 Φυσικής Αγωγής (λειτουργικά) και 20 μουσικής (λειτουργικά).
Με τον αριθμό των μόνιμων διορισμών που ανακοινώθηκε, από το Υπουργείο Παιδείας, και με τη μείωση κατά 50% του αριθμού των προσλήψεων των αναπληρωτών είναι αδύνατο να καλυφθούν αυτά τα κενά. Είναι βέβαιο ότι τεράστιες θα είναι οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό , κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και χιλιάδες διδακτικές ώρες θα χαθούν αν δεν αναθεωρηθεί ΤΩΡΑ η απόφαση της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας για τον αριθμό των προσλήψεων στην εκπαίδευση. Η μόνη λύση, για να μην υπάρξουν προβλήματα, είναι να διοριστούν τόσοι εκπαιδευτικοί, όσοι χρειάζονται για να καλυφθούν όλα τα πραγματικά κενά.
Σε ό,τι αφορά στις αποσπάσεις, όπως γνωρίζετε, για πρώτη φορά φέτος θα γίνουν όπως οι μεταθέσεις, δηλαδή με κριτήρια μοριοδότησης (67353/Δ2/15-6-2011,εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας). Αυτή, εξάλλου, είναι και η πάγια θέση του κλάδου μας.
Κατά τη διαδικασία των αποσπάσεων θα προηγηθούν οι ειδικές κατηγορίες, όπως αυτές ορίζονται από τη νομοθεσία , και στα εναπομείναντα κενά θα πραγματοποιηθούν οι υπόλοιπες αποσπάσεις , σύμφωνα με τα μόρια κάθε συναδέλφου.
Μετά και τις ελάχιστες μεταθέσεις που έγιναν φέτος, θέση μου είναι να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις για απόσπαση, εκεί όπου υπάρχουν κενά. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επαναληφθεί το περσινό φαινόμενο, να μην ικανοποιηθούν δηλαδή αιτήσεις εκπαιδευτικών για απόσπαση σε περιοχές που υπήρχαν κενά. Η πρόσληψη των αναπληρωτών πρέπει να γίνει στα κενά που θα προκύψουν μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των αποσπάσεων από το ΚΥΣΠΕ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου