Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Δεν θα εφαρμοστεί το μέτρο της εφεδρείας στην εκπαίδευση, ενώ θα γίνουν συνολικά 1.065 διορισμοί.

«Παγώνει» προς το παρόν η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, η οποία δεν θα έχει τιμωρητικό χαρακτήρα ούτε θα οδηγεί σε απολύσεις. Αυτό ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλος στη συνάντηση που είχε χθες με το προεδρείο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ). Επίσης, ο υπουργός τόνισε ότι δεν θα εφαρμοστεί το μέτρο της εφεδρείας στην εκπαίδευση, ενώ για την επόμενη σχολική χρονιά θα γίνουν συνολικά 1.065 διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. «Τοποθετήθηκε ως εκπαιδευτικός. Είχε διάθεση συνεννόησης για την εξεύρεση λύσεων» είπε στην «Κ» ο πρόεδρος της ΔΟΕ κ. Κ. Μαντάς, αναφέροντας ότι οι πρώτες εντυπώσεις από τη νέα ηγεσία ήταν θετικές. Ειδικότερα, επί των αιτημάτων της ΔΟΕ ο κ. Αρβανιτόπουλος δεσμεύτηκε για εκείνα, η υλοποίηση των οποίων είτε έχει προϋπολογισθεί είτε δεν έχει.....
οικονομικό κόστος. Συγκεκριμένα ανέφερε:
- Θα υπάρξει ρύθμιση ώστε να καθυστερήσει η έναρξη της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών. Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να αρχίσει τον Σεπτέμβριο και να γίνει με βάση τα κριτήρια της αξιολόγησης των υπολοίπων δημοσίων υπαλλήλων.
- Η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών θα είναι δομών και διαδικασιών. Δεν θα είναι τιμωρητική και δεν θα συνδέεται με απολύσεις. Τα κριτήριά της θα προκύψουν μετά από διάλογο, που θα αρχίσει μέσα στο φθινόπωρο με τις ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών.
- Πέρυσι έγιναν λίγο πάνω από 5.000 συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών. Ως εκ τούτου, τηρώντας την αναλογία 1 προς 5 για τις προσλήψεις και τις αποχωρήσεις, προβλέπονται 1.065 διορισμοί μονίμων για το 2012-13. Επίσης, θα γίνουν περίπου 13.000 με 15.000 διορισμοί αναπληρωτών.
- Τα βιβλία και οι εκπαιδευτικοί θα βρίσκονται στα σχολεία με την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Επίσης, οι υπηρεσιακές μεταβολές θα πραγματοποιηθούν το συντομότερο δυνατό. Ενδεικτικά χθες ανακοινώθηκαν αποσπάσεις των εκπαιδευτικών (ανανεώσεις και νέες) στην Κεντρική Υπηρεσία του υπ. Παιδείας για το 2012-13. Εγκρίθηκαν συνολικά 655 αποσπάσεις (560 ανανεώσεις και 95 νέες αποσπάσεις), δηλαδή 8% λιγότερες σε σχέση με πέρυσι.
- Θα εξετασθούν τα αιτήματα σχετικά με άρση του όρου της υποχρεωτικής διετούς παραμονής στην οργανική θέση ώστε ο εκπαιδευτικός να κατοχυρώσει δικαίωμα μετάθεσης, τη διαγραφή από τον πίνακα αναπληρωτών όσων προηγούμενες χρονιές αρνήθηκαν διορισμό σε θέση αναπληρωτή (π.χ. διότι δεν μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τα έξοδα διαβίωσης εκτός έδρας), την προσμέτρηση της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών και μετά το 2010 κ.ά.
Ο κ. Αρβανιτόπουλος παραδέχθηκε ότι υπάρχουν παιδιά που δεν σιτίζονται καλά λόγω των οξύτατων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι οικογένειές τους. Για την αντιμετώπιση του προβλήματος ο υπουργός δεσμεύτηκε για δράσεις σε συνεργασία με τους δήμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου