Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Δ.Ο.Ε.: Επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας σχετικά με την αύξηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών.

Κύριε Υπουργέ,
            Κατά την πρόσφατη συνάντηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με εσάς προσωπικά και τον Υφυπουργό  Παιδείας κ. Παπαθεοδώρου, που πραγματοποιήθηκε στις 18 Ιουλίου 2012 μετά από πρόσκλησή σας, υπήρξε η κατηγορηματική διαβεβαίωσή σας, πως οτιδήποτε εφαρμοστεί στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση θα είναι προϊόν διαλόγου και όχι αιφνιδιασμού και επιβολής, καθώς όπως δηλώσατε πρέπει να υπάρχει κλίμα αμοιβαίου σεβασμού και εμπιστοσύνης μεταξύ εκπαιδευτικών και Υπουργείου.
            Διαβεβαιώσατε επίσης πως τα νέα μέτρα των 11 δις ευρώ που προβλέπονται από την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών δε θα θίξουν τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς καθώς ήδη έχουν πληρώσει και μάλιστα «ακριβά».
            Στην ερώτηση για το αν υπάρχουν σκέψεις αύξησης του ωραρίου των εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια, απαντήσατε όπως και ο προκάτοχός σας κ. Γεώργιος Μπαμπινιώτης, «ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα».
            Πριν καν στεγνώσει το μελάνι των ανακοινώσεων, ανώνυμοι κύκλοι του Υπουργείου Οικονομικών αρχικά, και στη συνέχεια εσείς ο ίδιος, ανοίγετε θέμα αύξησης ωραρίου, αποκρύπτοντας τεχνηέντως πως το ωράριο στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευσης είναι στο μέσο όρο των χωρών της Ε.Ε. και του ΟΟΣΑ (21-25 διδακτικές ώρες την εβδομάδα και 30 εργασιακής απασχόλησης) και δε συντρέχει κανένας παιδαγωγικός λόγος αλλαγής του. Τα μόνα που υπολείπονται τραγικά των χωρών αυτών είναι οι χρηματοδοτήσεις για την εκπαίδευση και οι μισθοί των εκπαιδευτικών!!!
            Η εμμονή στην οικονομική προσέγγιση της εκπαίδευσης αδιαφορώντας για.....
τους ποιοτικούς δείκτες της, είναι μια λανθασμένη οπτική και θα βρει απέναντί της τη συσσωρευμένη οργή του εκπαιδευτικού κόσμου από τα διαρκή χτυπήματα εις βάρος του, τα οποία δε έχουν σταματημό.
            Σας καλούμε να σταματήσετε στη γέννησή του κάθε σενάριο που υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο το εκπαιδευτικό έργο και να περιφρουρήσετε τη σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης που εσείς δηλώσατε πως πρέπει να υπάρχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου