Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

ΔΑΚΕ Π.Ε.:Το ωράριο των Ελλήνων Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης είναι στο Μ.Ο. των χωρών της Ε.Ε. και του ΟΟΣΑ.


Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να πάρει ξεκάθαρη θέση…

Με αφορμή τα δημοσιεύματα αθηναϊκών εφημερίδων που αναφέρονται στην αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών, η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. επισημαίνει τα εξής:
*     Στην πρόσφατη συνάντηση (18/07/2012) του Δ.Σ. της ΔΟΕ με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας σε ερώτημα του Προέδρου της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. και Αντιπροέδρου της ΔΟΕ Χαράλαμπου Κόκκινου «κατά πόσο ευσταθούν οι φήμες και τα σενάρια για πιθανή αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών που υπηρετούν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση που η προηγούμενη Υπουργός Παιδείας κ. Διαμαντοπούλου είχε επεξεργαστεί» υπήρξε κατηγορηματική και αρνητική απάντηση «ότι κάτι τέτοιο δεν υφίσταται» τόσο από τον Υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο όσο και από τον Υφυπουργό κ. Παπαθεοδώρου.
*     Το ωράριο των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης είναι στο μέσο όρο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και....
του ΟΟΣΑ (21-25 ώρες διδακτικό και 30 ώρες εργασιακό εβδομαδιαίως).
*     Μια πιθανή αύξηση του ωραρίου του εκπαιδευτικού δεν κινείται στην κατεύθυνση της ποιοτικής αναβάθμισης της εκπαίδευσης. Θα προκαλέσει την οργή και την αντίδραση των εκπαιδευτικών που τα τελευταία τρία (3) «μνημονιακά» χρόνια στοχοποιούνται διαρκώς και δέχονται σφοδρές επιθέσεις στα εργασιακά τους δικαιώματα (μείωση αποδοχών, απουσία ουσιαστικής επιμόρφωσης, έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, κατεδάφιση ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων κ.α.)

Καλούμε
την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να πάρει σαφή θέση και να διαψεύσει τα «σενάρια» αύξησης του ωραρίου των εκπαιδευτικών στην Π.Ε. και με συγκεκριμένες  πράξεις να στηρίξει τους εκπαιδευτικούς λειτουργούς της χώρας μας που οι μνημονιακές πολιτικές τους έχουν οδηγήσει στα όρια της εξαθλίωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου