Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Διαβεβαιώσεις των απεργών του Γενικού Λογιστηρίου για τις πληρωμές του Δημοσίου.

Τη διαβεβαίωση ότι η τετραήμερη απεργία των εργαζομένων στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ) δεν θα επηρεάσει τις πληρωμές του Δημοσίου ούτε την καταβολή μισθών και συντάξεων στον δημόσιο τομέα έδωσε ο πρόεδρος του συλλόγου των εργαζομένων.

Οι περίπου 1.400 εργαζόμενοι του Γενικού Λογιστηρίου ξεκίνησαν την Τρίτη απεργία, αντιδρώντας στη νέα μείωση των αποδοχών τους και στην σχεδιαζόμενη συρρίκνωση των υπηρεσιών του λογιστηρίου.

«Οι μισθοί μας έχουν μειωθεί ήδη 20%-25% και η κυβέρνηση θέλει να προχωρήσει σε νέες περικοπές» ανέφερε στο Reuters ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους Θωμάς Σακκάς.

«Από την απεργία μας δεν θα επηρεαστούν ιδιαίτερα οι πληρωμές του Δημοσίου. Έχουμε προσωπικό ασφαλείας και έχουμε κάνει την απαραίτητη προετοιμασία, ώστε να καταβληθούν κανονικά οι μισθοί και οι συντάξεις του Δημοσίου» πρόσθεσε.

Οι εργαζόμενοι στο υπουργείο αντιτίθενται επίσης σε νομοσχέδιο που προβλέπει την μεταφορά αρμοδιοτήτων του Γενικού Λογιστηρίου στον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους.

http://www.naftemporiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου